Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

pi sistemde geri yansıyan pic geriliminin önemi?

Başlatan j.ali, 16 Nisan 2009, 17:40:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

j.ali

PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

ali kaptan

fly back gerilimiyle ilgili özel bi incelemem olmadı.sadece bi kez küçük bi bobinde 1000v gibi bi değer okudum ama mesafe çok kötüydü

cihan19

kaliteli alman malı bir multi metre ile ve skoptada baktık arkadaşla  aynı değer çıktı.çıkış voltajı ac ye yakın bir değer olduğu için ac kademesinde ölçtüm ben.
ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

j.ali

çok teşekkürler arkadaşlar bu konuda deneyimi olan başka arkadaşlar da varsa paylaşırsa
olayın bu bölümünü iyice anlamış oluruz saygılar

cihan19

evt yorumları bende bekliyorum bilgi paylaşıldıkça güzeldir arkadaşlar benim gözlemlemem bu kadar herkese başarılar iyi çalışmalar.

ali kaptan

dün akşam skopta incelerken flyback geriliminin doğrudan söndürme direnci ile ilgili olduğunu gördüm.vaktim olmadığı için araştırmadım ama direnç değeri düştükçe gerilimde düşüyordu.zaten görevi de bu değilmi

cihan19

evt onun devredeki önemi çok fazla.skop varsa zaten çok güzel görürsün.

j.ali

arkadaşlar sönümleme direnci her bobine göre değişir en iyisi ayarlı direnç bağlayıp sinyalin en iyi olduğu
yerde bırakıp direnç değerini ölçüp sabit direnç bağlamak çok basit oluyor

cihan19

doğru düşünüyorsunda ayarlı direncin biraz wattlı olması lazım kardeş:D:D:D:D:D:D

ercan

arkadaşlar ben bu hafta 3 tane komütatör alıp 1 ohm ile 999 ohm arası değişken direnç kutusu denilebilecek bir şey yapacam.ilk kademe komütatöre 9 tane 100 ohm,ikinciye 9 tane 10 ohm,üçüncü ve son kademe ise 1 ohmluk dirençlerden olacak.tabi 2 wlık dirençler.böylece çok daha net ve kolay  söndürme direnci ayarı yapılabilir diye düşünüyorum.tabi watlı pot ta olur ama araştırdım  baya pahalı.hem direncin değerini görmek için ölçmeye de gerek yok.ayrıca böyle bir sistem her.gi arızalı bir kartta değerini bilmediğiniz yanmış dirençlerin değerini
kolay yoldan tutturmak arızayı gidermek  içinde kullanılabilir.bu aletlere etalon direnç denir.komütatör sayısını ve bağladığınız dirençlerin değerini arzunuza göre belirleyebilirsiniz.tabi 1ler,10lar,100ler,1000 ler gibi basamaklarında olacak.bu şekilde etalonkondensatör de yapılabilir ,self de.

cihan19

evt bu daha mantıklı ercan kardeş dene bakalım sonucu bekliyoruz

j.ali

Alıntı yapılan: cihan19 - 17 Nisan 2009, 17:10:58
doğru düşünüyorsunda ayarlı direncin biraz wattlı olması lazım kardeş:D:D:D:D:D:D
ustam ben 5k pota  2.2k parelel bağladım ucunada 100 om seri bağlayıp denedim gayet güzel ayarlıyor
100 om bağlamazssan pot tutuşabiliyor saygılar

ercan

Alıntı yapılan: j.ali - 17 Nisan 2009, 20:19:50
Alıntı yapılan: cihan19 - 17 Nisan 2009, 17:10:58
ustam ben 5k pota  2.2k parelel bağladım ucunada 100 om seri bağlayıp denedim gayet güzel ayarlıyor
100 om bağlamazssan pot tutuşabiliyor saygılar

evet hatta 2-2.5 k paralel bir direnle hem potun değeri uygunlaşır.hemde gücü artırılabilir birkez 330 ohma seri 5 k ile bende denemiştim ama sinyalin şeklini görmeden hangi değerin doğru olduğunu bilemezsiniz.çünkü çok farkedilmiyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious