Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

gelişmeye açık bir konu GPR

Başlatan fahreneith, 12 Mart 2009, 03:35:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fahreneith

Mikro dalgalar (frınlarda kullanılan) topraktan etkilenmez ve topraktaki hızı hava dakiyle aynıdır sıvılar tarafından emilir metaller tarafından ise yansıtılır metale çarptığında elektrik kıvılcımları oluşur elektrik kıvılcımlarındaki ısı çok yüksektir eğer yansıyan sinyalleri yakalayabilir veya oluşan ısıyı gözlemleyebilirsek gerçek zamnalı bir gpr yapmış oluruz bu konu gelişime açıktır fikir ve görüşlerinizi bekliyorum
Linkback: gelişmeye açık bir konu GPR

BigBang

Son teknoloji olarak kabul edilen bu GPR'ları tasarlamak sanırım metal dedektörlerine göre oldukça zor olmalı.Antenleri bildiğim kadarıyla horn tipi olanlardan ve anten izolasyonu çok önemli.Sonuçta vücudumuzun çoğunu su oluşturmakta ve mikrodalga frekanslar sudaki Oksijen ve Hidrojen arasındaki bağları fiziksel olarak esneme , bükülme gibi yapısal değişimlere zorlamaktadır.Yani bize de zarar verme ihtimali çok fazla.İkinci sorun ise mikrodalgaların görsel olarak bir ekranda izlenmesi.Yani görüntü oluşturma sorunu.

Tabi uzmanlık isteyen bu cihazların definecilik alanında değerlendirme problemlerini de unutmamak gerekli.Zaten GPR'ların kil gibi suyu tutan tabakalarda çok verimsiz olduklarını çoğumuz biliyoruz.Bu sorunu aşmak için düşük frekanslardaki mikrodalgalar kullanılsa bile bu defa da "zor olan" radargram görüntülerinin çözünürlüğü düşecektir.

Ben işe hep negatif tarafından baktım.Cihazı üretmek adına pozitif fikirleri de merak ediyorum.Kapalı değilim.Saygılar...

fahreneith

Yalıyım konusu faraday kafesi ile halledilebilir ama yaklaşımınız becede yerinde sıvılara ve molekül yapısı zayıf maddelere oldukca duyarlı ama deneme yanılma yolu ile üstesinden gelmek mümkün mikro dalgaların yansımasında  ise yansıma konunlarındaki kurallar geçerli yani ışık gibi haraker ediyorlar. maddi yetersizlikler bir nebze aşılabilse bir kaç deneyle çok yol katedilebilir. 

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious