Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Ayrımlı PI yazılım uydurma

Başlatan Uykusuz, 06 Mart 2009, 07:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ali kaptan

geotechtde sisconun atmega 8 için kullandığı programmer.açık şema yerleşim ve pcbsi

http://www.savefile.com/files/2042949
Linkback: Ynt: Ayrımlı PI yazılım uydurma

xbaron

sisconun devresınıde yapmıstım hatta oda hazır mınıpulse 3 yaptığı ısp programmerlerle hıç atılmıyo pony prog avr ı/0 ayarında verdığı devrelerı görmuyo probe test ok demesı lazım test failed hata verıyo hatta sısconun devresıde hazır beklıyo elımde atmegayı yuklemeyi basarırsam onuda çalıstıracam sisconun ıkı tane devresı var bırı lpt bırı rs232 lı ıkısıde bı ıse yaramıyolar bilemıyorum ben bu portlarafazlamı yuklenıyom uydu tamırlerını jtagla yapıyom uydulara yazılım atıyom hanı portlarda bısey olsa bunlarıda atmaz dıye dusunuyorum ama ıkı haftada 20 kusurtane deneme yyaptım hıcbırındede yazılımı atamadım anlamadım gıttı herkese ıı çalısmalar

pro-TR

Alıntı yapılan: Uykusuz - 06 Mart 2009, 07:56:57
Merhaba arkadaşlar,

Böyle bir şema var atmel kullanılarak yapılmış ve iki adet saple and hold entegresi var. Benim ilgimi çekti. Bunu pice uyarlayıp bir miktar ayrım yapabilen bir cihaz tasarlayabiliriz. atmelle de yapabiliriz fakat ben atmelde pic kadar pratiğim yok. Sizler ne düşünüyorsunuz şema hakkında? Benim hoşuma gitti açıkcası

s.a.
sanırım bu makinayı deneyen olmadı.
anladığım kadarıyla tek opamplı ve 2 adc okutarak yapılmış ayrımlı bir devre, mesafesi düşük olabilir ama ayrımı güzel olur diye düşünüyorum. yapan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

humhum

Merhabalar , Tinkerer 'de  ayrı ayrı örnek almış devresinde ve ayırımın  çok iyi olduğunu şekillerle göstermiş.

[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/7944/tinkererrx.png[/img]

Uploaded with ImageShack.us

pro-TR

s.a.
ben bu LF398 i hiç kullanmadım ama acaba bu örnekleme ve tutma olayında tutma süresi ne kadar, yani sinyalden koparabildiğimiz min. örnekleme süresi ne kadar. malum 10 bit ADC de 20-25uS sürede sinyali okuyabilioruz. yani anlamdığım konu bu entegre 10uS süre ile örneklemeyi tutabiliyor o zaman bu 10uS luk süre ADC okumamıza yetecekmi?

humhum

Alıntı yapılan: pro-TR - 14 Eylül 2010, 01:43:46
s.a.
ben bu LF398 i hiç kullanmadım ama acaba bu örnekleme ve tutma olayında tutma süresi ne kadar, yani sinyalden koparabildiğimiz min. örnekleme süresi ne kadar. malum 10 bit ADC de 20-25uS sürede sinyali okuyabilioruz. yani anlamdığım konu bu entegre 10uS süre ile örneklemeyi tutabiliyor o zaman bu 10uS luk süre ADC okumamıza yetecekmi?

Geotech1 ' de  Tinkerrer  epey güzel sonuçlar almış bu örnekleme devresi ile istersen forumu bi incele.

Saygılar.

pro-TR

Alıntı yapılan: humhum - 14 Eylül 2010, 14:34:19

Geotech1 ' de  Tinkerrer  epey güzel sonuçlar almış bu örnekleme devresi ile istersen forumu bi incele.

Saygılar.

s.a. humhum usta ingilizce özürlüyüm, translate bazen saçmalıyor. şimdilik elimde 1 tane lf398 var henüz kullanamadım. tinkererden daha güzellerini yapabiliriz ama öncelik mantığı anlamak ve bolca tecrübe kazanmak isterim. bu mantıkla sormuştum.

serkan2727

tinkererde   DD   başlıkmı  var

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious