Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

garett xl500

Başlatan YILDIRAY, 23 Şubat 2009, 14:06:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YILDIRAY

s.a bu devreyi yapdım ancak çalıştıramadım. 7812 ve 7905 çok aşırı ısınıyor.devre dizaynında muhtemelen kısa devre var ben bulamadım.voltajta trimpot la +5 ayarlanıyor diğer voltajlar malesef yok. görüşlerinizi bekliyorum.
Linkback: Ynt: garett xl500

kawizen

lay dosysı  varmıdır  saygılar

YILDIRAY

s.a yok bunu paint te silerek yaptım.devrenin tasarımında bir problem özelikle regulatör kısmında

elsidi

Eğer doğru biliyorsam 7905 eksi voltaj girişli 7805 pozitif voltaj girişli
Bu regülelerin ısınması ters polarmadan'da olabildiğini biliyorum Eğer böyle bir sorun varsa
ısınmadan dolayı bozulma ihtimali yüksek Yani iki regüle almanız ve polarma kunumlarına
göre takıp deneyin.Saygılar.

teslacoil

bir çok kişi bir çok devrede bu hatayı yapıyor  eksi besleme regüle entegrine  çokta asina olmamaktan sanırım bu
şemada da hata gözüküyor tahmin ettiğiniz gibi
altaki resme bakarsanız  7905 regülenin 1nolu ucu artıya 2nolu ucu eksiye 3 nolu uçta çıkışı
peki devrede nasıl  1nolu uç eksiye 2nolu uç artıya 3 nolu uç çıkış şeklinde
bu duruma göre dvreninin en başında 7905 7812 tarafından ters gerilime maruz kalmış devre burda tıkanmış durumda
7812 durumu doğru devreye göre buna bağlı lm317 de  doğru
sadece 7905 sin 1ve 2nolu ayaklarının yer değişmesi gerekiyor
lm317 besleme akü voltajının yüksek olup 7805 sin  girişine bunu uygulanamadıklarından  yerine kullanılmış
bu tür fazladan malzeme ayar gektiricek duruma sokulması devrenin bana göre hoş değil çözümü var halbuki
bu devre garet gibi bir firmanın dedektör şemasımı bu emin misniz eğer öyleyse cizimi yapanlar yanlış yapsada
balık baştan kokmuş bence özensiz
neyse size kolay gelsin iyi çalışmalar

UNIQUE - TA5DF

xl 500 analog ayrımlı ve kanıtlanmış bir pi dedektördür. goldscan serilerinin atası olduğunu okumuştum geotech te. İngilizcemin elverdiği kadarıyla. hatta iki kart olan pcbleri de basmıştım. ama delik bile delmeden atıl oldu....
TA5DF

kawizen

slm ustalar  bu  dedektörün  lay  dosyası  varmıki  saygılarımla

pro-TR

slm
bunun bir şeması yokmu? eğer benim bildiğim xl500 ise iki örneklemeli olan bu devre su altı dedektörü olarakta geçiyor. ve ilk dijital tasarım düşüncelerimdendir.
http://www.geotech1.com/forums/showthread.php?16901-xl500-digital-version-by-PRO-TR
ne yazık ki bu proje her zaman ki gibi sonuçlanamadı, ve düşünüldüğü kadarda efsane bir cihaz değildir, en azından bana öyle...
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

kawizen

slm usta  bnun pcb si  varmo analog olanın

elyapimi

Alıntı yapılan: mollax - 02 Ekim 2010, 19:19:16
Alıntı yapılan: serkan2727 - 02 Ekim 2010, 18:30:58
mollax  geotechte  yapmışlar  neden  soğutucu  yazı  yazdın  sen   yapamadınmı
Ben XL-500 yapmayın demedim.Yukarıdaki şemayı yapmayın dedim.O rus sitesinde adam bu şemayı
yayınlamış ve cevap olarak adamlar ona bu şemada bir sürü yanlışlar var demişler.Mesela beslemede yanlış var bu haliyle çalışmaz demişler.7905 girişine artı 12 volt verilirmi,eksi 12volt olması lazım,LM317 bağlantısı yanlış demişler.ClonePI yapan Andy_F adam fantezi yapmış adınıda PRO yada SUPER koymuş demiş.Siz isterseniz yapın ama benim tavsiyem geotech'te olanı yapın.
arkadaşım amacım sadece bilgilendirme .ister 78 ister 79 serisi olsun + ve- voltaj bağlantısı aynıdır.fark sadece çıkıştadır
79 - çıkış78+ çıkıştır.herkese çalışmalarında başarılar.

UNIQUE - TA5DF

78xx ve 79xx bağlantıları ekte. Aynı olmadığını biliyorum. hatta surf master için asenkron ustanın yaptığı negatif convertörden biliyorum. yanlış bağlayıp yakmıştım :)
TA5DF

YILDIRAY

s.a peki devre yukarıdaki pcb göre ne revizyon yapmak gerekir çalışması için çünkü denemede fayda var pcb yapdım varsayım olarak konuşmayız direkt değiştirip hazır pcb üzerinde deneme şansımız olur.yorum***

UNIQUE - TA5DF

78xx ve 79xx bağlantısı mı konu. öyle ise datasheet lerine bakın. yok  konu xl 500 ise. geotechteki linke bakın  a. adam yapmış
TA5DF

YILDIRAY

kısayol eklermisin geotech için kim yapmış

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious