Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Hadi gelin bobin saralım :)

Başlatan elbombaci, 11 Ağustos 2007, 20:16:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

monoton35

1 metrelik bobin yapmak için cat6 dan kaç tur sarmak lazım arkadaşlar şimdiden teşekkürler

Karadağ

Merhaba,

1 metrekarelik için 1 tur sarmanız gerekli. 1 tur cat6 toplamda 8 tur bobin yapıyor.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

tolgahan06

Arkadaşlar merhaba 3 farklı başlıkla kullanmak istiyorum.Tabi herbirinin sönümleme direnci farlı olacak.normat potu mesela 2k, R5 değerindeki 2,2k yı sökerek potu taksak bobinin sağlıklı çalıştığı ve kazançı maxa yakın kullanabileceğimiz değere kadar ayar yapsak sonra potu sökerek yerine 2 waatlık sabit direnç taksak olabilirmi?.Aklıma takılan 3 bobinede uygun sönümlemeyi buldum diyelim.pratik olarak 3 bobini nasıl devreye sokabilirim.Saygılar.
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler

tolgahan06

Bu akşam R5 değerini söküp yerine pot bağladım. potu 1k nın altına aldığımda pottan zıııı diye ses geldi ve pot yandI. :D..Arkadaşlar nasıl bir direnç takmalıyım.Yada 2 waatlık 330R ile 2 k arası 8-10 direnç alıp denesem olabilirmi.2 adet bobinim var biri teknolojiekibinden hüseyin beyin sardığı 26çaplı 2,5 omajlı ve bobine seri 2r2 direnç bağlı ama kazanç ters çalışıyor saat yönüne çevirince ses kesiliyor.tersi yönde ses geliyor.Normalde kazanç saat yönünde çalışması gerekmiyormu.bu çalışma şekli bu bobinde böyle oldu.
Bobinler 2,4 ile 2,6 arası omajı ve bobinlere seri 2r2 taş direnç toplam omaj: 4,6 ile 4,8 arası.omajlar aynı veya birbirine yakın olsada büyük ile küçük başlık sönümleme farkı olurmu?Teşekkür ederim usta arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler

guilver34

Alıntı yapılan: tolgahan06 - 14 Mayıs 2012, 00:25:05
Arkadaşlar merhaba 3 farklı başlıkla kullanmak istiyorum.Tabi herbirinin sönümleme direnci farlı olacak.normat potu mesela 2k, R5 değerindeki 2,2k yı sökerek potu taksak bobinin sağlıklı çalıştığı ve kazançı maxa yakın kullanabileceğimiz değere kadar ayar yapsak sonra potu sökerek yerine 2 waatlık sabit direnç taksak olabilirmi?.Aklıma takılan 3 bobinede uygun sönümlemeyi buldum diyelim.pratik olarak 3 bobini nasıl devreye sokabilirim.Saygılar.
merhaba tolgahan06,devrendeki sönümlenme direncini sök.çoklu bir soket al ve dişi ucunun içine direncini monte et.çoklu soketteki maksat,tam temas sağlamak için.mesela 6 pinli bir sokette,3 e 3 kısadevre yaparsan daha sağlam bir bağlantı olur.birde erkek soketten gelen ucları en yakın yerden devrene monte etmelisin.
Okyanusun ötesindeki güzellikleri keşfetmek isteyen,kıyıdan uzaklaşma riskini göze almalıdır.

guilver34

Alıntı yapılan: tolgahan06 - 14 Mayıs 2012, 19:42:04
Bu akşam R5 değerini söküp yerine pot bağladım. potu 1k nın altına aldığımda pottan zıııı diye ses geldi ve pot yandI. :D..Arkadaşlar nasıl bir direnç takmalıyım.Yada 2 waatlık 330R ile 2 k arası 8-10 direnç alıp denesem olabilirmi.2 adet bobinim var biri teknolojiekibinden hüseyin beyin sardığı 26çaplı 2,5 omajlı ve bobine seri 2r2 direnç bağlı ama kazanç ters çalışıyor saat yönüne çevirince ses kesiliyor.tersi yönde ses geliyor.Normalde kazanç saat yönünde çalışması gerekmiyormu.bu çalışma şekli bu bobinde böyle oldu.
Bobinler 2,4 ile 2,6 arası omajı ve bobinlere seri 2r2 taş direnç toplam omaj: 4,6 ile 4,8 arası.omajlar aynı veya birbirine yakın olsada büyük ile küçük başlık sönümleme farkı olurmu?Teşekkür ederim usta arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.
geçmiş olsun.potun seri bağlı bir direnç kullanmadığın için yandı büyük ihtimalle.potu sadece uygun direnci bulmak için kullan.değeri bulduktan sonra ölçü aletiyle r5 in 2 ucuna denk gelen bağlantıları ölç ve oradaki omaja denk gelen enaz 2w lık bir direnç bağla.
Okyanusun ötesindeki güzellikleri keşfetmek isteyen,kıyıdan uzaklaşma riskini göze almalıdır.

tolgahan06

Eyvallah yardımalrın için sonsuz teşekkürler.

esbi1415

ustalarim asdl cad5e kablosundan sarsak olurmu 50cm lik bobin olursa bile direk uclarini dedektoremi baglicam yoksa araya direnc kondansator vb. gibi seyler koymam gerekirmi

micromen

Eğer mümkün ise 40cm yuvarlak 80cm ve 1mt kare cat5e kablo ile yapılan başlıkların mosfeti ısıtmaması için kullanabileceği direçleri ve nasıl uygulayacamızı yazabilirmisiniz?

koyuntepeli22

hocam bende 0.58mm lik cat6 var 15 20 metra kadar ben bu kabloyla en uygun kaçlık bobin sarabilirim 30 cm 40cm 50 cm en uygun verimli hangisi olur acaba saygılar.
Zaman çalsa da birşeyleri bizden
Bize kalan bir vefa, bir selam
Birde güzel dostluktur...

acemi-usta

Alıntı yapılan: koyuntepeli22 - 28 Ocak 2014, 15:18:04
hocam bende 0.58mm lik cat6 var 15 20 metra kadar ben bu kabloyla en uygun kaçlık bobin sarabilirim 30 cm 40cm 50 cm en uygun verimli hangisi olur acaba saygılar.
3 bobinide sararsın sanırım 30   40   1x1
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

acemi-usta

.
1 metrekarelik için 1 tur sarmanız gerekli. 1 tur cat6 toplamda 8 tur bobin yapıyor.
bunun gibi mesela
bir mazlumun sesi onu duymak isteyene ulaşır duymak istemeyen zaten ona zulüm edendir

beyazkuvvet

Alıntı yapılan: Uykusuz - 11 Ağustos 2007, 20:16:28
r. Önceden hazırlamış olduğumuz siyah çıkış kablomuzun iki ucuyla bu iki ucu birleştriyoruz.

* Resimde tarif edilen bağlantı kablosu max. kaç metre olmalı?
* kablosnun izoleli olması ve şaşeye bağlamamız ne gibi etkenler doğurur..
* kablo tek damarlımı çok damarlı mı olmalı ?

acemi-usta

hem basit hem  kullanışlı   bi ton parada vermeye gerek kalmıyor .

...SİNYALCİ...

arkadaşlar 20 sipir 0,50mm2 bobin teli 40cm çap sararsanız 550uh 2,2 R.saygılar
...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

...SİNYALCİ...

...DÜŞMANIN ATTIĞI TAŞTAN , DOSTUN ATTIĞI GÜL AĞIR GELİR BANA...

ServetsizServet

:D ;D
Ben çamaşır makinası kapısı kullanıyorum 20cm den 40 cm capa kadar makine kapağı var bizim markanın :)
hafif ve sağlam oluyor ,,
Okumak tutkuların en soylusudur,

ServetsizServet

bobinin esnemesi veya sallanması sözkonusu olmuyor ,açma tutamağı yerine plastik bir menteşe grubuna benzer bir aparat ile tutma koluna bağlıyorum ,,

ServetsizServet

sardığım bobin 0.75 emaye telden trafo sarar iken kullanıyorum genelde yaklaşık 780mh ,3,3 ohm geliyor , ,,
Linkback: Ynt: Hadi gelin bobin saralım :)

YILDIRAY

s.a ön bilgi:
tel kalınlığı azaldıkça omaj artıyor entüktans düşüyor. tel kalınlığı artınca da omaj düşüyor entüktansı artıyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious