Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Hadi gelin bobin saralım :)

Başlatan elbombaci, 11 Ağustos 2007, 20:16:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uykusuz

Ben bunu ilk defa sizden duyuyorum. Belki bobinin sabit kalması için üzerine bobinin değerini etkilemeyen bir sıvı döküp bu sıvının katılaşması için fırına veriyor olabilirler mi?
Linkback: Ynt: Hadi gelin bobin saralım :)

asenkron

sarımdan sonra uygulanan fırınlama islemi bobin sararken arada kalan hava yahut elle sarıyorsak elin nemini kurutma islemidir.nem bobin telinin emayenin düsmanıdır.emayeyi bozar kısa devreye yol acar .bu fırınlama isleminden sonra verniklenir bobinaj vernigi ile kurutma islemi icin tekrar fırınlanır.cevap yeterlidir sanırım.

durmaz

30 çapında 0.70 lik telden 35 tur  650 uH falan geliyor bir kaç tur bişey farketmiyor.

elaass

Alıntı yapılan: durmaz - 05 Aralık 2007, 08:59:00
30 çapında 0.70 lik telden 35 tur  650 uH falan geliyor bir kaç tur bişey farketmiyor.

33 tur 700 uh ı buluyor

durmaz

Bendeki proğram 680 uH ölçüyor 35 tura

elaass

Alıntı yapılan: durmaz - 05 Aralık 2007, 13:44:58
Bendeki proğram 680 uH ölçüyor 35 tura

senin program hangisi?
Belki benim kullandığım iyi olmayabilir veya yanlış hesaplıyordur

Uykusuz

Ben bu linktekini kullanıyorum arkadaşlar tavsiye ederim.

http://www.deepfriedneon.com/tesla_frame6.html

Yanlız bu programları kullanırken şuna dikkat edin, programlarda hesaplama yan yana sarılmış bir sargıya göre yapılıyor. Biz üst üste sardığımızdan dolayı çap her turda biraz değişiyor. Bir de sargılar arası mesafe de var. Bunlar çok fazla etki etmese de yine de sardığınız bobin hesapladığınız değerden bunlar yüzünden biraz kayık çıkabiliyor. Saygılar.

elaass

Alıntı yapılan: Uykusuz - 05 Aralık 2007, 14:44:55
Ben bu linktekini kullanıyorum arkadaşlar tavsiye ederim.

Yanlız bu programları kullanırken şuna dikkat edin, programlarda hesaplama yan yana sarılmış bir sargıya göre yapılıyor. Biz üst üste sardığımızdan dolayı çap her turda biraz değişiyor. Bir de sargılar arası mesafe de var. Bunlar çok fazla etki etmese de yine de sardığınız bobin hesapladığınız değerden bunlar yüzünden biraz kayık çıkabiliyor. Saygılar.

dediğin gibi net çıkmıyor en iyisi bir LC-Meter yapmak

durmaz

Arkadaşlar ben bu linkteki (helical coil) olanı kullanıyorum ve bobinide bu şekilde sarıyorum.

mavi

10 mm derinlik ile 30 cm  çap  35 tur hesaplamalarda 760,3 uH yapıyormuş......

tyrox25

Arkadaşlar Merhaba,

Bende bir lorenz lpx 2 var ve de cihazdan oldukça memnunum ama kullandığım 8 mt arama bobinine uygun bir başlık çizimi arıyorum. Bir arkadaşım uçurtma başlık tipinde arama bobini geliştirmiş bunun sayesinde çalılık bir bölgede arama yaptığı zaman arama bobini çallıya çarpsa dahi sinyal sesini dağıtmıyor bu konu ile ilgili bilgilerinizden faydalanmak ister ve de böyle bir arama bobini çizimi varmıdır.

Teşekürler, 

asenkron

ucurtma baslık tipini cıkaramadım arkadasın bizimlle paylasırsa memnun oluruz.gelelim senin makinana uygun baslık geliştirmek için arama bobininin rx tx  direnc cap endüktans degerleri gerekli vede baslık tipi.

çavuş

çavuş

Uykusuz

http://www.postimage.org/

linkine tıklayın

gözata tıklayın yükleyeceğiniz  resimi gösterin  ve resimi yükle ye tıklayın gelen link veya linkleri buraya yapıştırın

çavuş

hocam daha iyi çeken bobin nasıl yapılır?

mutsuz4

formda gösterilen adsl ile yapılan  bobini yapabilirsin yada kendin bobin telinden yapabilirisin... formu oku hepsi detaylı bi şekilde acıklanıyor..
[move](BiLGi PaYLaŞıLDıKÇa ÇoĞaLıR)[/move]
                        J@F

çavuş

arkadaşlar bu yuvarlak boruları nereden alıyorsunuz böyle hazırları varmı acaba?bide o borular sertmi öyle kıvırmakla boruya zarar gelmiyormu.

keçelerli

hırdavatçılara git kangal boru de  verirler .metresi 250 bin
(ᵔᴥᵔ)◖⚆ᴥ⚆◗ʕ·ᴥ·ʔ(◕ᴥ◕)

çavuş

acaba 45 cm çaplı bobin için 3 tur ADSL kablosu yeterlimi uykusuz hocam.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious