Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Magnetometter

Başlatan PROF37, 29 Ocak 2009, 10:39:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karakus

karakus
bir işe başladımı sonunu getirmek lazım sitede bu konuda hala ilgisini yitirmemiş uraşanlarla beraber devam ettirin bence konuyu hem yazılım sal hemde diğer elektronik  konularda bilgi sahibi olan kişilerle
kolay gelsin
bu arada plastik kutu hangi firmanın ürünü söylerseniz iyi olur
Plastik kutuyu Konyadan almıstım netten almadım sıradan bir esnaftan  konuyu devam ettirelim ben gözlemlerimi anlatıyım ozaman okm 3000  ve sony ımager diye iki cihaz inceledim bunlardan esinlenip elde tasıyabilecegim bi cıhaz yapayım dedim görsellik ikinci plan .
Linkback: Ynt: Magnetometter

teslacoil

okm cihazları zaten temelden çürük iş görmeyen görsellik üzerine ava gideni avlayan cihazlar
bunu belirtiyim çok çok uzak geleceğin cihazları :)
-------------------------------------------------------------------
onların cihazları beni bağlamasada
siz uraşınızdaki yöntem hakkında konuya devam ettirecekseniz buyrun sizi dinliyoruz
izlenen yol yöntem ve meteryalleri belirtirseniz işin uzmanları devamını getirir

BERK

Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 28 Aralık 2012, 19:57:47
okm cihazları zaten temelden çürük iş görmeyen görsellik üzerine ava gideni avlayan cihazlar
siz uraşınızdaki yöntem hakkında konuya devam ettirecekseniz buyrun sizi dinliyoruz
izlenen yol yöntem ve meteryalleri belirtirseniz işin uzmanları devamını getirir

Ünal okm cihazlarının s
Alıntı yapılan: Tesla^Pulse^Coil - 28 Aralık 2012, 19:57:47

[/quote

Ünal okm cihazlarının asla ama asla savunucu olmam ama bu tip cihazlarla senin ve senin gibi düşünen hiç bir insanlar anlaşamayız.Her elini kolunu sallayan insan bu tip cihazları kullanamaz.Gün olur gerçekten iş yapacağına inandığın emin olduğun bir yer olur ama olayı sağlama bağlayamazsın gel ozaman kapımı çal.Merak etme senin göremediklerini ben görürüm orada.

Karadağ

Merhaba,

Elimde BERK in gönderdiği FLC100 var. Bu ürünle denemeler yaptım ama hepsi kapalı alanda oldu. Bir türlü arazi testi yapmak nasip olmadı. FLC100 yapı olarak basit bir ürün. İş yapabilirliğini bir gözle görmek naip olmadı. Bir nasip olsa belki konuya daha iyi eğilebilirim. Ama buna rağmen bir datalogger tasarımına başladım. Bakalım nezamana sonuçlandırabileceğim.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

ozcolakoglu

arkadaşlar john becker in Earth Resistivity Logger diye bir prejesş daha var. O projenin ara yüz proramının linkini verdim. Snuffler programı ile FGM-3 sensörlü Magnetometry Logger kullanabilirsiniz. Çünkü pic lere atılan  yazılımların protokolleri aynı.

teslacoil

karadağ hocam ilk günde söylediğim gibi ben sizin görüntülü yapacağınız cihazı bekliyorum
o zamana kadar promosyon ürünlerler idare edicez artık
havalar düzelince arazi olup araziye çıkarız
geçen seferki fazla sulu bir ortamdı :)

karakus

okm vb cıhazların ana mantıkları aynı gpr haric zaten konu başlıgı magnetometter deyilmi bu cıhazları arazide cok kullandım inceledim derken yanlış anladın  icini acıp siptemine baktım sondaları söktüp onlarıda inceledim arazi deneyimide var birilerine hocam sabırsızlıkla bekliyorum diye beklentimde yok kendi cihazımı kendim yaptım zaten böyle alaycı bir dille yazarsan syn tesla alacagın cevap bu olur.

karakus

Kolay gelsin sizlere arkadaslar .

karakus

Syn Tesla yanlıs anlamadan dolayı sana biraz sitem ettim kusura bakma .Syn Karadag datalogger i yaparken data alma zamanlamasını elle ayarlayabilecegin menü ve datayı otomatikmi alsın manuelmi otomatikse eger süresini örnegin 0.5sny -3sny ayar yapılsa manuel ise devreden dısarı bir buton yardımı ile data alma zamanlarını butona basarak kullanıcı tayın etse ölcüm yapılan yerlerindaha net anomalileri cıkıyor .Bunlarıda düşünebilirsiniz zira bidenememde bana bunlar lazım olmustu öyle yaptımıstım.

teslacoil

syn karakuş büyüklüp edip erdem göstermisiniz benim adıma sorunyok önemli değil
----------------------------------------------
konuya gelirsek
kullandığım iki farklı radardan biri future 2003 dü bunda tabanca seklinde cihaza bağlı anten toprağa dayayıp düğmeye basılarak aranacak alan
belli aralıklarla örnek alınıyordu  hafızasındaki bilgiler leptopa aktarılıp program ile grafiğe dökülüyordu diğeri tekerlekli el arabası şeklindeydi  bundada tekerleğe bağlı olan
sayaç sayesinde belli aralıklarla kendisi otomatik örnek alıyordu anlık olrak ekrana resim olarak aktarılıyordu
taranan alanın girafiği düz gün alınması ve resimlerin ve birleştirilmesi bu tip yöntemler gerekiyor
araç seklinde olanın asfalt beton gibi düz yüzeye ihtiyacı varken diğerinin yoktu diğerinde ise kullanıcının doğru ölçeklendirmesi gerekiyordu bunun için iplerlerle eşit aralıklar ile belirtmesi lazımdı
------------------------------------------------------------------------------------
sorun suki lazer gibi bu kadar ufak ve yönlendirilmis bir hassas sensör ile 30- 40cmde birde olsa girafik çıkartmasını ben mantıklı değil sensörün daha büyük olması ve kendimiz yapabileceği bir tipte olması gerekir hazırı olmadığına göre bir dedektör başlığa kadar buda 30-40-50cm gibi
ufak ve hassas bu  sensör  önüne denk gelen bir gazoz kapağında bile işlevini yitirir diye düşünüyorum
her noktadaki katmanları resmetmek için fark frekans larda farklı genliklerde örneklemeli bence
10 mt derinlik için mesela  100 eşit  ölçeklendirmeyle kademeli olarak katman lar resmedilmeli bunlar tecrübeyle ortaya çıkabilir önüne çıkan ilk metal nesneden sonrasına geçebilmeli
toprak katmanlarını aşabilecek frekanslar şeçilmeli
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ayrıca iyi bir görüntüleme yazılım programı ihtiyaç var yoksa
bu tür cihazların görütülemesinde kullanılan  programlarda zamanında çok fal baktık
kağıda dökülmüs mürekkepten  sekilller türettik yeri geldi o olanı harmanlık sonuçlar
sıfara sıfır elde var - 10 du
o yüzden bunlar beni aşar ben kaçar
ustaların ellerinde öper bu işler
sizlere kolay gelsin

teslacoil

bu tecrübelerin külfeti ve bedeli bana çok ağır oldu bakmayın güzel güzel yazdığıma :)
----------------------------------------------------
bu arada radarın kullanılacağı taranacağı alan demir türevi metaleri en azından ilk 50cm mesafelerden
arındırılması gerekir bunun içinde pulse dedektor en mantıklı yol yardımcı cihaz olarak
yoksa bir adet civi ekranınıza büyük bir sandık dolusu emanet gibi gözükebilir
gündüz vakti serap görmek istemiyorsanız tabi :) 

karakus

Syn tesla degindigin konularda haklısın maliyetli hobiler hele cıhazları inceleyim dersen eldede kalabiliyor.Sonuc olarak konuda gpr tarzı cıhazlar deyilde magnetometer tasarımı oldugundan alına bilecek sonucları biz bilebiliyoruz buda tecrübeden ama ugraşacak arkadaşlara ilk başta boş verin ugraşmayın demek heves kırıcı olabilir .Belki büyük ebatlı boşlıkların tespitinde örnegin 3mtr 2 mtr olan bir oda yerin altında 2.5mtrde bunları rahatlıkla bulabilirler data logger e pulse veya kendi yaptıkları cıhazları dedektör olabilir  radyo alıcısı olabilir baglayıp bunlar görselleştirilebilir.

bitkici şakir

ustalarım cümlemize Allah kolaylık versin,bu magnemetter,in hex dosyası  var olan bir kareşim yayınlayabilirmi, özellikle SURGE, arkadaşımız yaptım güzel çalışıyor demiş mümkünse hex dosyasını rica ediyorum,selamlar...

surge

Ek dosya içindeki MAGGY710.HEX'i pic'e yükleyiniz.

ozcolakoglu

ekteki dosyada asm ve hex yazılıml var sadece

elyapimi

selamlar arkadaşlar.her ne kadar mamyetometre konusu bana çok uzak olsada bu gün konuyu inceledim sırf meraktan.ne yalan söyleyeyim  hiç bişey anlamadım.yinede aklıma gelen birşeyi sizlere sormak istedim.bizmut diye bi element var ve yanlış hatırlamıyorsam bizmut manyetik alanlara duyarlı bi element.nasıl olur,nasıl yapılır bilmem ama bu manyeto metre sensörlerinde işe yararmı diye düşünmeye başladım.konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim..saygılar.

bitkici şakir

SURGE ve OZCOLAKOGLU arkadaşlarıma teşekkürler.. dosyayı açamadım ama benim pc biraz eski,desteklenmeyen içerik yazısı çıkıyor,açabilecek bir pc de deneyeceğim...

ozcolakoglu

bitkici şakir arfkadaşım istersen .rar dosysı yapmadan siteye yükleyebillirim

bitkici şakir

OZCOLAKOGLU- kardeşim çok teşekkür ederim çok iyi olur,ben adobe reader xı de açamadım...metin belgesi olarak yüklesenizde olur sanırım....

Karadağ

Alıntı yapılan: elyapimi - 02 Ocak 2013, 00:10:47
selamlar arkadaşlar.her ne kadar mamyetometre konusu bana çok uzak olsada bu gün konuyu inceledim sırf meraktan.ne yalan söyleyeyim  hiç bişey anlamadım.yinede aklıma gelen birşeyi sizlere sormak istedim.bizmut diye bi element var ve yanlış hatırlamıyorsam bizmut manyetik alanlara duyarlı bi element.nasıl olur,nasıl yapılır bilmem ama bu manyeto metre sensörlerinde işe yararmı diye düşünmeye başladım.konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar bi yardımcı olursa sevinirim..saygılar.

Merhaba,

Bizmutun manyetik alana duyarlılığı ne yönde ? Yani manyetik geçirgenliğinde değişim mi oluyor ? Eğer öyle ise işe yarayabilir.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious