Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

tarsos ile ilgili ve başka bir kaç soru_?

Başlatan beyazkuvvet, 25 Ocak 2009, 21:38:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

beyazkuvvet

arkadaşlar bu aralar can sıkıntısına kendime uğraş arıyorum ve kendimi dedektörlere vermeyi düşünüyorum...bunun dışında yazda gelecek köye gideceğim için bir an önce bişeyler yapabilirmiyim diye uğraşıyorum...neyse kısaca sorularımı sorayım...

* şu aralar tv'ci de çalışıyorum ve dükkanda bozuk atılacak olan bir çok tv nin degmanyetize bobinini söküp kenara koyuyorum sizce bu bobinleri ayrımlı dedektörlerin bobin leri için kullanabilirmiyiz_?

* birde emeki amcamızın yaptığı TARSOS dedektörü ile ilgili bir çalışma içine girmeyi düşünüyorum micro işlemci ile kontrol etme veya lcd ekleme tarzında bişiler yapmak mümkünmüdür acaba_? daha önce yapmış arkadaşların ve emekli amcamın düşüncelerini ve görüşlerini bekliyorum...

daha bir sürü soru vardı ama hepsi püfff gitti :D

birde bana tarsos için dedektör sarımı bilgileri lazım inş. tv degmanyetize bobinleri işe yarar yoksa bobin ile ilgili birinden yardım alacağım...iyi çalışmalar...
Linkback: tarsos ile ilgili ve başka bir kaç soru_?

beyazkuvvet

emekli AMCA

merhabalar..

Tarsos dedektörün yapılış notları en ufak detayına kadar ilgili başlıkta var.

devreye pic uygulama olayını daha önce baron66 arkadaşımız başarılı bir şekilde yapmıştı.

sen eğer dedektörün temel yapısını iyi bilmiyorsan önce sistemi bir öğrenmeni sonra pic yazmanı öneririm simdi sen sadece ve kolayca devreye bir lcd üzerine   batarya durumu,vu metre misali çekiş sevyesi volüm gibi şeyleri gösterebilirsin ...bobin teli 0,30 mm kullandım eğer o dediğin teller öyle ise kullanabilirsin kolay gelsin..

beyazkuvvet

hocam bobinlerde sadece telin çapımı önemli_?

bunların dışında yapacağım picli devreye sizce neler eklenebilir_?

vlf leri çalışma mantığını araştırıyorum şu an zaten hemen picli devre yapıcam demedim işk önce dediğiniz gibi araştırmam lazım...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious