Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

acil yardim

Başlatan deep max, 19 Ocak 2009, 15:03:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

deep max

arkadaslar bende delta puls var ama araziye her cikisimda makine bazen karasis oluyor bazende  hic islemiyor   bunun sebebi yuksek volt gecen yerlerden olabilirmi , yaani bu  50hz deltaya zarar verebilirmi ve nasil onleye bilirim bu problemi bir yerlerde okumustum pi cihazlari yuksek volt  50hz alaninda calismiyormus diye  hepinize cok tesekur
Linkback: acil yardim

ali kaptan

evet doğrudur.delta ve benzeri cihazlar çok hassas oldukları için  genelde yüksek gerilim hatlarının altında sapıtıyorlar.

BigBang

Alıntı yapılan: deep max - 19 Ocak 2009, 15:03:39
arkadaslar bende delta puls var ama araziye her cikisimda makine bazen karasis oluyor bazende  hic islemiyor   bunun sebebi yuksek volt gecen yerlerden olabilirmi , yaani bu  50hz deltaya zarar verebilirmi ve nasil onleye bilirim bu problemi bir yerlerde okumustum pi cihazlari yuksek volt  50hz alaninda calismiyormus diye  hepinize cok tesekur

Yüksek gerilim hatlarının gürültüsünden minimum seviyede etkilenmek için ; düşük yüksek gerilim hatlarındaki frekansın tek katları dedektörler için tercih edilmelidir.Örneğin ülkemizde 50 Hz. olan frekans için dedektörlerde 75,125,175,225 ...şeklinde artan frekansların kullanılması tavsiye edilmektedir.

ercan

arkadaşım verdiğin bilgi için sağol ama delta 105-140 arasında biryerde çalışıyor.bu halde harmoniklerden nasıl etkilenebilirki etkilenmesi için 100-150-200 vb. olması gerekmezmi? senin söylediğine göre küsüratlı frekansta sorun olmaması lazım.

BigBang

Alıntı yapılan: ercan - 19 Ocak 2009, 19:51:04
arkadaşım verdiğin bilgi için sağol ama delta 105-140 arasında biryerde çalışıyor.bu halde harmoniklerden nasıl etkilenebilirki etkilenmesi için 100-150-200 vb. olması gerekmezmi? senin söylediğine göre küsüratlı frekansta sorun olmaması lazım.

Elektromanyetik cihazların yüksek gerilim hatlarından etkilenmesinin normal olduğunu çoğumuz bilir ancak ben sadece "belki gözden kaçmış olabilir" ihtimali üzerine bu bilgiyi verdim.Yani aklıma ilk gelen bu oldu.Saygılar...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious