Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

pulse ve Hz ne demek

Başlatan gizli, 18 Ocak 2009, 15:05:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gizli

Arkadaşlar çalışmalarınızda başarılar dilerim.dedektörlerde BF,VLF gibi terimler var bunları az çok biliyorum ve ilgilenmiyorum.Benim öğrenmek istediğim Pİ dedektörleri tam anlamıyla öğrenmek.
Bazı cihazlarda 100 Hz, 400 Hz gibi ve 700/1400, 900/1200 pulse darbe gibi ibareler var,bunları açarmısınız.
teşekkürler.
daha sorularım olacak,saygılar
Linkback: pulse ve Hz ne demek

Uykusuz

#1
On kişi bakmış kimse cevap yazmamış ben yazayım bari;

Hz (Hertz), Frekansın birimidir. Frekans ise 1 saniye süresince tekrarlanma sayısı anlamındadır. Dedektörlerde eğer 200Hz yazıyorsa bu yazı 1 saniyede toprağa 200 pals gönderiyor anlamına gelir.

gizli

Usta teşekkür,pulse dedektörde Hz yüksek olursa 400 -700-900 Hz gibi derinlikte düşme olur,metale hassasiyet yükselir olur bu doğrumu.saygılar

ercan

#3
aynı dedektörün 150 hz le 500 hz çalışması arasında parada 10 santim düşüş gördüm.ama tepki hızlı yani bence aynen söylediğin gibi.

Uykusuz

PI dedektörlerde frekans derinliği değiştirmez. Fakat bir dedektörde frekans ile oynarsanız derinlikte değişmeler göreceksinizdir. Bunun sebebi kullanılan opamp yükselteç devrelerinin kazancının frekansla değişiyor olmasıdır. Eğer elektronik aksam 150Hz ile çalışmaya uygun olarak tasarlanmışsa o dedektör en iyi 150Hz'de çalışır. Frekansı değiştirirseniz derinlikte kayıplar olur. Yok ama frekansla beraber frekans-kazanç eğrisini de değiştirseniz farklı frekanslarda da dedektörünüz ayni performansı gösterir.

Deltada veya XR71 de yüksek frekansta hızlı tepki vetmesinin sebebi integral alıcılır ile ilgili bir durumdur. Bu devrelerle oynanarak düşük frekanlarda da daha hızlı tepki almak mümkündür.

Kolay gelsin.

cihan19

paylaşım için saol uykusuz kardeş fikirlerine katılıyorum. iyi çalışmalar siteye pek giremiyorum eskisi kadar sende olmasan cvp yazan yok iyi çalışmalar başarılar.
ENDUSTRİYEL ELEKTRONİK FETHİYE

ercan

evet kazancı artırınca biyere kadar telafi ediyor gibi.yanlız kazançla frekansı tam tutturmak lazım.tutturursan 50-55cmden tıktık sesi alamıyorsun ama 40 tan uğuldama 30-35 gibi baya tiz bir ses veriyor.bence bu halde ferformans baya iyi.

gizli

şimdi 100 Hz lik bir cihaz elemanlarıda 100 Hz e göre tasarlanıp yapılmış, başka bir cihaz 700 Hz lik yapılmış elemanları ile 700 Hz tasarlanmış ,bu ikisinin de derinlikleri aynımı oluyor,

gizli

tamam derinlik farkı olmuyor diyelim mi ,ister 100 Hz olsun,ister 1000 Hz derinlik değişmiyor,ayrıca düşük frekan ta yavaş hareketle,yüksek frekansta hızlı hareketlemi  arama yapacağız,
sorularım sizlere çok basit gelip canınızı sıkıyor olabilirim özür dilerim,bir yabancı sitede görmüştüm adamlar Pİ dedektörleride hobi dedektörü yapmışlar tek tek çilik için sallamalı ayırımlı tek parada 50 - 60 cm falan yazıyordu,Hz ine baktığımda 2300 veya 2700 pulse darbe yazıyordu,o zaman metale hassasiyeti artmış oluyor diye bilirmiyiz, bu konuda yorumlarınız nedir.
  Ayrıca ben elektronikten anlamam Pİ dedektörlerini araştırıyorum kullanıcı olarak,sorularımı tek tek soracaktım fakat sizler çok meşgülsünüz pek cevap gelmiyor yakalamışken hepsini bir yorumlarsınız.
Pİ olan ve iyi olarak kabul görmüş olan lorenz deepmax 3 ün 2100/1400 pulse darbe diye geçiyor o zaman yüsek Hz iyi mi oluyor.
Başka Pİ dedektörlerde Frekans 90/130 Hz bunlarında aslı varsa bir çok özellikleri de sıralanmış bakınca lorenz den iyi gibi görünüyor, bu durumda bende bir çelişki oluyor.
Sınıfeer XR 71 de yüksk frekansta ve 50x50 başlıkta bile nerdeyse delta kadar derinden algılıyor.
Ayrıca delta pulse 100 Hz eski bakırları algılamadığı doğrumu.Ben görmüştüm eski bakır güğümü algılamıyordu.        Saygılar

ercan

küçük başlıkla hızlı tarama için yüksek frekans daha iyi ama akü sarfiyatı artıyor. ben bu yüzden delta pulse dedektörüme 150-500hz frekans ayarı koydum.zamanım bol olunca düşük frekansta.zamanım az aküm dolu olunca yüksek frekansta hızlı araştırma yapmak için.

BigBang

#10
Sarım sayısı aynı olan antende düşük frekansın mantıken daha fazla akım çekmesi gerekir. Bir terslik olmasın   :o

Uykusuz

Pals genişliği frekansla orantılı olarak değişirse harcanan güçte değişiklik olmaz. Fakat bizim devrelerde frekansı değiştirdikçe pals genişliği sabit kalıyor ki öyle olması gerekir, bu durumda da bir saniyede yapılan iş sayısı arttığından frekans arttıkça çekilen akım artar dolayısıyla ortalama harcanan güç artar bu da pil sarfiyatının artması demek.

Derinlikte artış olmadığı halde frekansı arttırmak pek akıllıca değil. Elekronik aksam düşük frekansta hızlı tepki verecek şekilde tasarlanırsa max verim elde edilir.

Ayrımlı PI dedektörlerde işlem süresinin uzun sürmesinden dolayı mecburi olarak yüksek frekanslarda çalışılıyor.

Saygılar.

ercan

#12
uykusuz kardeş tamam pals genişliği düşürülünce akım sarfiyatı azalıyor ama daha önce denemiştim  derinlik sarfiyattan daha fazla azalıyor. hepimiz deltanın sniffer xr71 in frekansı düşürülmüş darbe genişliği artırılmış uyarlaması olduğunu biliyoruz.deltanın derindeki metalleri algılamakta yavaş kaldığını başlığı yavaş yavaş gezdirmek gerektiğinide biliyoruz.fakat daha yüksek frekansta çalışan sniffer aynı zamanlama ve alıcı devrelerden oluştuğu halde daha hızlı tepki verebiliyor.
peki bundan deltanın zamanlama devresinin pals üretecine göre ayarlanması yada pulse frekansının zamanlayıcıya uydurulması sonucu çıkmıyormu?
ben ikincisini yaptım tepki hızı arttı.cihaza noise potu koymadım bu yüzden darbe ayarıyla frekansa göre oynayamıyorum.yanlız darbe genişliğini deltanınkinden biraz daha düşürdüğümü söylemeliyim.
şu anda cihaz her iki frekanstada parayı 40 santim ve üstünden net algılıyor.bu halde bir sorun olduğunu sanmıyorum.

ercan

#13
evet arkadaşlar şu anda bir kartta iki cihazım var az enerji harcayan yavaş delta ve daha fazla akü harcayıp daha hızlı olan sniffer.istediğim an her iki tasarımın avantajlarınıda kullanabiliyorum.sanıyorum akıllıca olmadığı pek söylenemez.

Uykusuz

#14
Zamanlama devresi ile frekansın bir bağıntısı yoktur. Bu yüzden frekansın PI dedektörlerde bir önemi yok. Frekans deltapulse veya XR71 de integral alıcıların tepki hızını değiştir. Opampların frekansla kazancı değişir. Deltada veya Xr71 devrelerinde kazanç değişimi potlarla telafi edilebilir. Burada deltadan veya xr71 den bahsetmek değil de teknik terimler vs. konuşulursa daha yararlı olur.  ;)

ercan

#15
bu frekans kazanç integral falan hesaplarını bilmem.onuda bilenler yazsın.her iki devredende ikişer tane yaptım denemelerime göre yüksek frekans düşük frekanstan daha iyi tepki veriyor ve daha kararlı çalışıyor.tabi darbe genişliğide frekansa göre ayarlanmalı.

ercan

#16
arkadaşlar benmi yanlış anladım yoksa hammerhead gibi 2000hz gibi çalışan bir dedektörle hızlı süpürme gibi arama yapılmıyormu?başlığı hızlı
salladığın halde metalleri kaçırmamasının nedeni yüksek frekansta çalışması değilmi?

gizli

ERCAN üstat, bence çok iyi olur,bir kutuda iki cihaz bir birinin sağlamasını yaparlar,iyi de lafmı süper olur da, bizimde kullanacağımız bir cihaz çıkarın ortaya,bizimde işimize yarasın.
Bir kutunun içinde hem delta pulse hemde XR71 olsa, arazi yapısının konuma göre istediğimizi kullansak olmazmı(saçmalıkmı).1x1 mt başlığa göre, 50x50 cm başlık kullanıcı olarak daha iyi
Ayrıca teknik terimleri fazla kullanmayalım kendi aranızda anlarsınızda biz nasıl anlayalım aklımız karışır.
Derinliği ikinci plana yitecek olan ayırım,ayırım da önemli fazla derinlikte olmasıda önemli değil.
Açık söylemem gerekirse yazılanlarda pek net anlayacağım birşeyler çok az,yinede anlamaya gayret ediyorum.
Darbe ğenişliği ne kadar fazla olursa, üzerine bindirilecek değerlerle, dahamı iyi ayırım yapılır.
Yanliş anlamadımsa, piyasada olan cihazlarda yüsek frekan lı olanlar daha pahalı oluyorlar.


gizli

Daha önceki yazımdada belirtmiş tim,adamlar yüsek frekans ta ayırımlı tek tekçi Pİ sistem ayırımlı cihaz yapmışlar,frekans ın kaç olduğunda emin değildim fakat  ercan da yazınca emin oldum.

gizli

Son birşey daha öğrendim delta pulse eski bakır lara tepkisiz kalıyormuş,bir arkadaş eski bakır güğüm ile deneme yapmış algılamamış bu şekilde tecrübesi olan varmı.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious