Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

İYON / VLF DETECTORS

Başlatan PROF37, 07 Ocak 2009, 11:20:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

PROF37

Her madde atomlardan oluşur.

Bir elementin kendinden önceki soygazdan fazla bulundurduğu veya son enerji düzeyindeki elektron sayısıdır.

Örnek :

15X = : 1s2     2s2      2p6      3s2   3p3

son enerji düzeyinde 3+2=5 e- bulunduğundan değerlik elektron sayısı 5 dir.

Genelde değerlik elektron sayısı 1,2,3 olanlar METAL, 4,5,6,7 olanlar AMETAL 8 olanlarda SOYGAZ özelliği gösterirler.

Değerlilik

Bir elementin kararlı yapıya(son yörünge  ulaşabilmesi için alması yada vermesi gereken elektron sayısına değerlilik denir.

Nasıl piyasada gaz dedekleri varsa (doğal gaz ,karbonmonaksit..vb) yer altında belli bir zaman geçmiş metallerinde oksitleşip gaz yaydığını  ve bu gazlar yüzünden çok kişinin zehirlendiğni biliriz.Bizimde amacımız bu gazları yani iyonları doğru şekilde bulabilmek.

Linkback: Ynt: İYON / VLF DETECTORS

aft_72005

Alıntı yapılan: PROF37 - 12 Ocak 2009, 20:33:04
http://rapidshare.com/files/182519624/schematic.jpg.html

Döner antenli dedektor

Hi PROF37
I cannot download it , please send me or give other link.
Best regards.

aft_72005

Alıntı yapılan: PROF37 - 11 Ocak 2009, 14:02:39
http://rapidshare.com/files/182054061/GG.jpg.html

sadece altın için frekansı ayarlayabilmek önemli ben bunun üzerinde çok çalıştım, ama denemeye bir türlü fırsatım olmadı iş yapacağına inanıyorum

Hi PROF37
I cannot download it , please send me or give other link.
Best regards.

pro-TR

s.a.
link ölmüş sanırım hata veriyor prof kardeş yeniden yüklermisiniz
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

humhum

:o Hi AFT , this schematic  is not proffesyonel  for you.This is simple   elementary. I will send you.

aft_72005

Alıntı yapılan: humhum - 14 Ocak 2009, 20:56:27
:o Hi AFT , this schematic  is not proffesyonel  for you.This is simple   elementary. I will send you.

Hi humhum
Thanking so much ,sag olasan gardash  ;D
It is not new work, I remember saw it at geotech fourm
And Carl reported it latter .
Best regards.

aft_72005

Hi all
Anybody built it?  in my opinion, it cannot detect buried metals
From distance. It is only simple low frequency oscillator with
Short antenna. And we cannot emitted low frequency power from
oscillator In to area  with  short antennas.
Best regards.   

humhum

Hi AFT,I build this schema with one antenna  and works very good.I make test with it. You dont use lm339 this is for low batt.

Здравей AFT, аз изградих тази схема с една антена и работи много добре.Аз направих тест с него. Не използвайте lm339 това е за ниска Батерия.

Mrb.ALF, ben bu devreyi tek antenli olarak  yaptım ve çok iyi çalışıyor. Devreyi  test ettim.
Lm339  kullanmana gerek yok o low batt içindir.

aft_72005

Hi humhum :)
At the first, thanks for three languages written .
Are you testing it with very old buried metals or fresh metals?
What kind of metals find with it?
Best regards.

alcapane

YAK

hundai

bu sistemi biraz daha açarmısınız düşündüğüm  jeo fizikte kullanılan bir sistem var acaba bumu diyorum ama eğer tam açıklarsanız  sevinirim

saygılar

YAK

Alıntı yapılan: PROF37 - 12 Ocak 2009, 20:33:04
http://rapidshare.com/files/182519624/schematic.jpg.html

Döner antenli dedektor
prof 37 üstteki yazında döner antenli dedektörden bahsetmişsin.fakat verdiğin link  bozuk bir daha yüklermisin.

humhum

YAK

Alıntı yapılan: humhum - 14 Şubat 2009, 23:40:34
Dönen Antenli Algılayıcı:

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1696.0
İlgine teşekkürler humhum döner anten derken siz kabza üzerinde dönen anteni kastetmişsiniz.Ben farklı anlamıştım.sadece antenlerin döndüğünü anlamıştım.iyi çalışmalar.

humhum

Evet benim söylediğim  bu devre bilya üstünde olduğundan antenler+kutusu (hepsi) hedefe doğru yönelme yapıyor yani dönüyor.

bedri

Iyon dedektor  arıyorum  yardımcı olacak arkadaş varmı tel 05433393866

ismail344

Bence defıne ıcın en ıyı gpr BEN suan rezıstıve ıle deneyler yapıyorum verı okuma ısını ina 121 ile hallettım yuk sek cozunurluk 20 bın volt dusuk cozurnurlukte 150 volt cıvarı dusuc cozunurlukte derınlık artıyor evdekı teslerde yanı bu ıs ıcın bıl gımız sıngere elektırık vererek kullanıyorum daha topraga gecıs yapmadım ama 3 taneye yakın artı cıkısı koydum arazıden uyum saglamak ıcın test sonuclerı basarılı sın gerde arazıde nasıl sonuc verecek bılmıyorum oyle guzel bısey olmadı yanı ama ıs gorur herseyı algılıyor demır ınsan ener jısı v.s ina 121 ın ozellıgı heralde iyi ratafı yuksek voltaz versende aynı cıkıs alıyorum ına 121 de guclu voltaz verdıgın de demırı 4 5 cmeden alıgılıyor havada toprak ıcınde cok net sonuc verecegını dusunuyorum testler onu gosterıyor gpr demem dekı maksat rezıstıveden aynı mantık tan calısıyor oldugunu anlıyorum bırı kablolu dıgerı kablosuz bakalım testa bobınıyle hem verıcı hem alıcı bobın ıle guclu voltajda derınlere cok rahat ınılecegının farkındayım ama 10 amperden asagı guclu akımla ancak derıne nen dedoktor yaparlerde yapmıyorler pıyasada demekkı bı kural var bıde guclu voltajın carpma tehlıkesıde var guc suz voltajla derıne ınelımeyecegını anlamıs bulunmaktayım aklıma testa bobını yapıp bırde okuyucu bobın ıle gelen anormallıgı olcu aletıyle okumak dıgerkı projem bu nasıpse benım gıbı acemı adamler hazır semalerden faydalana bılır ornek ina 121 ıyın seması cok faydalı rezıstıve alıcı kısmında calısıyor testlerımde oyle voltaj 6000 ken demır bısey yaklasınca 4000 oluyor kotu tarafı voltaj asagı cekıyor cok guzel calısıyor bı merreden hava dan cekıyor yanı ayar tutunca boyle oluyor tabı yuksek voltajda yuksek kalıte ama dusuk derınlık ufak metaller ıcın tabı .

ismail344

Gpr olmadı rezıstıve defıne ıcın ıdeal cok bosuna kazı yaptık cubuk ısı bızı bıtırdı ama hayal mayal bıyerlere cekıyor derınde dır dıyoruz kaz babam kaz cubuga bakarsan 30 metrede kazarsın ufak cakıl tası cıkıyor ha bu bı emare ): .

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious