Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

arkadaşlar son kez yazıyorum

Başlatan gurdal, 17 Kasım 2008, 09:33:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gurdal

slm aleyküm arkadaşlar.

arkadaşlar dün tarsosu denemek için bir arkadaşla ve onun xlt cihazı birde alan taraması ile dağa çıktık  ama daha henüz deneme şansı bulamadan jandarmalar bastı.götürdüler gittiler cihazlara el koydular ifade vs.. derken saat 21 oldu bıraktılar evlerimize döndük.tabi bundan sonra ne olur süreç nasıl işler bilen arkadaşlar varsa yazarlarsa sevinirim.üsteğmen kendi vukaat ifadesinde 30 dk uzaktan takip edildiler ancak kazı vs gibi bir durum olmadı diye.ne çıkar bilmiyorum.açıkcası ömrümde böyle bişeyle karşılaştım.bu  arada bundan sonra dedektörle felan uğraşmıycam onun için elimde ne kadar bort  vs.. varsa elimden çıkarcam almak isteyen arkadşlar olursa 3-5 kuruşa verecem neyse arkadaşlar canım çok sıkkın.bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlar varsa bizim başımıza neler gelir yazarsa sevinirim :'( :'( :'(
Linkback: arkadaşlar son kez yazıyorum
Amatör

ali kaptan

slm.öncelikle geçmiş olsun.kazı aletleri ve kazı teşebbüsü olmadığına göre hiç bişey olmaz çünkü ne suç unsuru oluşmuş ne de teşebbüsü oluşmuş durumda değil.dert etmeyin.

gurdal

Alıntı yapılan: ali kaptan - 17 Kasım 2008, 09:56:49
slm.öncelikle geçmiş olsun.kazı aletleri ve kazı teşebbüsü olmadığına göre hiç bişey olmaz çünkü ne suç unsuru oluşmuş ne de teşebbüsü oluşmuş durumda değil.dert etmeyin.

allah razı olsun alikaptan bir nebze olsun yüreğime serinlettin
Amatör

ali kaptan

daha önce bi tanıdığımın başına benzer bi olay gelmişti.sıkıntı çetikleriyle kaldılar ki onların yanında kazma kürek falnda vardı.

ortas

Gemiş olsun. 1. sorun gittiğiniz yer yada dağ sit alanı mı bu çok önemli. sit alanı ise cihazları geri alma şansınız yok gbi. sit alanı değil ise; cihazlarınızın faturaları varsa cihazlarınızı geri alabilirsiniz. yalnız kazı yaparken yakalanırsanız bu suç teşkil ediyor mahkemeye çıkıyorsunuz.benim başıma hiç gelmedi. yalnız kardeşim kanunları falan araştırdı bu bilgileri ondan öğrendim. bence canınızı hiç sıkmayın bir avukatla görüşün sıhhatli bilgi edinirsiniz. çünkü ülkemizde kanunları jandarma bilinçsiz uyguluyo yani elinde aleti görseler hemen el koyuyorlar. ama faturalı bir cihazı sit alanında değilseniz alamazlar. cihazla arama yapabilirsiniz (bu da ruhsatı üzerinizde olan bir arabayla gezmeye benzer) kazı izne tabidir.

gurdal

Alıntı yapılan: ortas - 17 Kasım 2008, 10:08:33
Gemiş olsun. 1. sorun gittiğiniz yer yada dağ sit alanı mı bu çok önemli. sit alanı ise cihazları geri alma şansınız yok gbi. sit alanı değil ise; cihazlarınızın faturaları varsa cihazlarınızı geri alabilirsiniz. yalnız kazı yaparken yakalanırsanız bu suç teşkil ediyor mahkemeye çıkıyorsunuz.benim başıma hiç gelmedi. yalnız kardeşim kanunları falan araştırdı bu bilgileri ondan öğrendim. bence canınızı hiç sıkmayın bir avukatla görüşün sıhhatli bilgi edinirsiniz. çünkü ülkemizde kanunları jandarma bilinçsiz uyguluyo yani elinde aleti görseler hemen el koyuyorlar. ama faturalı bir cihazı sit alanında değilseniz alamazlar. cihazla arama yapabilirsiniz (bu da ruhsatı üzerinizde olan bir arabayla gezmeye benzer) kazı izne tabidir.

ortas kardeş hepinize teşekür ediyorum beni biraz rahatlattınız kazma değilde küçük bahçe çapası vardı arkaşın levyeside vardı sit alanı değilmiş zaten bizde ifadede elimizdeki cihazı test için deneme amaçlı olduğunu söyledik arkadaşımın  xlt makınasının faturası felan vardı.tabi bizi yarımsaat izlemişler kazı yapmayınca onlarda tutanaklarında o şekilde yazdılar.inş bi aksilik olmaz.birde kömür küreği çekiç felan vardı.en iyisi bir avukata başvurmak.teşekürler kardelerim  bilgileriniz için
Amatör

Karadağ

Yazdıklarınıza göre endişelenmenize gerek yok. Üzüldüğünüz yanınıza kar kalır.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Uykusuz

Geçmiş olsun,

Ben de birşey olacağını zannetmiyorum 

10kaptan10

geçmiş olsun gürdal hoca işin içinde kazma olayı olmadığına göre bir şey çıkmaz
diye düşüncemi belirtmek istiyorum
aramak yasak olsa dedektör sattırmazlar heralde diye düşünüyorıum

eqoder

gürdal kardeş geçmiş olsun,

arkadaşlar benimde merak ettiğim bir kaç konu var, kendi yaptığımız bir dedektörle Allah korusun yakalansak başımıza ne gibi bir durum gelir, veya yaptığımız bir dedektörü ücret karşılığında satsak  ve sattığımız kişi yakalandığı zaman satanın başıda ağrıyabilirmi ?  tşk..

alemdar

Merhaba
dedektör kullanımının yasa dışı olmadığı kanunlarla sabit,fakat eğer kazayla sit alanı gibi koruma altında olan yer ise o zaman iş değişiyor.Sit alanı olmayan mekan ise sorun olmaz ben dedektör icat ediyorum sadece çalışıp çalışmadığını denemek amacı ile arazide test yapıyordum gibi ifade ile daha teknik olanını iyi bir avkat yardımı ile hazırlıyacağın ifade ile kolaylıkla halledersin.panik yapacağın kadar bir olay yok.sadece sizlere tavsiyem sit alanlarından uzak durun.Millet krizde millete devlete para lazım bizlere ihtiyaç var.kolay gelsin

gurdal

alemdar

sağolasın bilgiler için çok teşekür ediyorum
Amatör

alemdar

kardeş ban bu işte 2 defa tecrubem oldu
1 .seferde 10 ay hapis yedim tecil oldu.
2 .seferde ise ben yoktum arkadaşlar sit alanında yakalandı 18 ay yediler ama bunların haer ikisindede
kazı olayı ve sit alanı mevzuları vardı.
dedektörle aramak suç değil, suç olan hedefi izinsiz olarak kazmak,bunun dahi belli bir cm si var,yane teknik detayları olan mevzu.Fakat senin meselede suç unsuru yok anlattığın kadarı ile.sıkma canını birşey olacağı yok.Hatta çok ciddi yerlerde cihazla arama yaparken bile ilgili jandarma birimine haber vermek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.nedeni alem olmuş muhbir.gambazcı.canımızın sıkılmaması için en doğru olanı yapalım,Defineci uyanık,gözü açık ve kurnaz olmalı her olasılığı hesap etmeli.İte çakala pabuç bırakmamalı yoksa canı yanar.

gurdal

Alıntı yapılan: alemdar - 05 Aralık 2008, 13:31:03
kardeş ban bu işte 2 defa tecrubem oldu
1 .seferde 10 ay hapis yedim tecil oldu.
2 .seferde ise ben yoktum arkadaşlar sit alanında yakalandı 18 ay yediler ama bunların haer ikisindede
kazı olayı ve sit alanı mevzuları vardı.
dedektörle aramak suç değil, suç olan hedefi izinsiz olarak kazmak,bunun dahi belli bir cm si var,yane teknik detayları olan mevzu.Fakat senin meselede suç unsuru yok anlattığın kadarı ile.sıkma canını birşey olacağı yok.Hatta çok ciddi yerlerde cihazla arama yaparken bile ilgili jandarma birimine haber vermek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.nedeni alem olmuş muhbir.gambazcı.canımızın sıkılmaması için en doğru olanı yapalım,Defineci uyanık,gözü açık ve kurnaz olmalı her olasılığı hesap etmeli.İte çakala pabuç bırakmamalı yoksa canı yanar.

allah razı olsun  alemdar

tabi sizede geçmiş olsun. ben diiyorum acaba arama yapmak için belge felan alsam artısı eksisi ne olur faydası olurmu.olursa nerden alınır alan arkadaşlarda varsa bilgi için paylaşırlarsa iyi olur .iyi akşamlar
Amatör

ExCaLy

gürdal geçmiş olsun umarım bir şey çıkmaz ama daha önce jandarmaya bilgi vermiş olsaydınız burada deneme vs. 1 saat vs. gibi bulunacağınızı sizi ne izleme gereği duyardı nede başına böyle birşey gelirdi. şimdi haber vermeden böyle bir işe kalkıştığın için bu durum fırsatçılığa giriyor bu yüzden sizi izlemiş jandarma öyle görünüyor.neyse kafana takma bir şey çıkacakmış gibi görünmüyor.tekrar geçmiş olsun

dekoratör

bayram usta yeni okudum olayı geçmiş olsun. hiç korkma bundan bir şey çıkmaz. bu olaydan dolayıda hevesin kırılmasın bu işlerle uğraşan herkesin başına gelebilecek bir şey. benim buradan herkese tavsiyem
kazı aletleriye dedektörleri bir arada bulundurmayın gerekirse önceden belirlediğiniz yerleri işaretleyip daha sonra yanınızda dedektör olmadan (dedektör yerine çam fidanı olabilir hem doğaya katkınız olmuş olur ;) )kazın
kazdığınız yeri örterkende fidan dikmeyi unutmayın....
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

gurdal

slm aleyküm arkadaşlarım.bu gün mahkemeye çıktık hiç birşey sormadılar 3 ay hapis cezasına çarptırdılar.sabıka olmadığı için vs..... 2 ay 15 güne düştü ayrıca 5 yıl içinde suç işlememek şartıyla ertelediler cezayı.nasip olursa yarın itiraz edecez temyiz için felan bakalım.nasip.şimdilik sorun yok .para cezası felan vermedi.bilginiz olsun diye yadım hoşca kalın
Amatör

Uykusuz

Geçmiş olsun sayın gürdal, inşallah hayırlısıyla kurtulursunuz.

ortas

Geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda beraat edersiniz.

hundai

değerli kardeş geçmiş olsun

aslında onların yaptığı yanlış sizin sadece amacınız deneme ve test ve kendi imalatınız bir cihaz  aslında cihazı bile alması yanlış gerekli araştırmanı yap  cihazlarınıda geri alacağını düşünüyorum

ayrıca hiç bir şey olmaz insanlar neler yakalatıyorlar 2 gün sonra serbest o nedenle sakın canını sıkma ve  buişleri bırakacam dersen burda yanlış yaparsın rahat ol kardeş siz ne yapmışınız yasa dışı birşey yok kanunsuzluk yok  sebeb cihaz test ediyorlar ne var bunda  boş ver sen rahatına bak

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious