Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Manyetizma projem

Başlatan Alican DemiRCi, 01 Kasım 2008, 12:38:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alican DemiRCi

ben 15 yaşında, giresun fen lisesinde okuyorum.sayısalcı olduğumuz için projeler kurup bunları maket üzerinde canlandırmaya çalışıyoruz.Tübitak`ın her yıl yaptığı bilim yarışmasına bir proje ile katılmak ve orada dereceye girmek benim için çok önemli.

projeme gelince; manyetik alanın etkisini kullanarak arabaları havada tutmayı ve hızlanmalarını sağlamam lazım.bunun için bir ray sistemi ve manyetik alanın havada tutabileceği ağırlıkta araçlar yapmalıyım.

çizimim iyi değil fakat inşallah kafanızda bi şekillenme olmuşdur.sol taraftaki üstten görünüm.nokraların hepsi birer elektro mıknatıs.ve kırmızı ve siyah noktaların hepside aynı kutuplular.soldakide arkadan yahut önden görünüşü.

kırmızı noktalar aracın içindeki mıknatıslar.siyahlar ise ray.

öncelikle böyle bişey mümkünmü.mümkün ise ne ile başlamalıyım.değilse neden değil.yardımcı olursnaız sevinirim.

Linkback: Manyetizma projem

UNIQUE - TA5DF

japonya daki uçan tren usulu  bir olay mı bahsettiğin acaba. bu trenlerin sistemini araştır işine yarar.
TA5DF

Karadağ

şerit halinde elektrikli motorlar var adları şuanda aklıma gelmiyor japonyadaki trenler bu motorlar sayesinde çalışıyor bildiğim kadarınca bende bunlar hakkında baya döküman vadı bulabilirsem eklerim
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Alican DemiRCi

evet japonyadaki tren misali olacak.ne kadar çok bilgi edinirsem o kadar yararlı olur benim için.
fakat bildiğim kadarıyla elektromıknatısta çekim gücünü arttırmak için fazla elektrik harcanıyomuş.bunu nasıl minimuma indirebilirim yol gösterirmisiniz.

Ustura

Seçmiş olduğun proje konusu oldukça zorlu ve de çetrefelli bir fizik olayı...
Fikir edinebilmen için önerildiği gibi, lineer motorların yapısını ve çalışmasını incelemen
yararlı olur.
http://www.students.itu.edu.tr/~yapici/LM/sinif.html
Bu adres başlangıç için fena değil, ama işin oldukça zor... hele ki Türkiye şartlarında... ;)

Alican DemiRCi

çok sağol usta, okuyorum.bu konu hakkında ne kadar çok bilgim olursa galibiyet o kadar yakın olur :)
varsa bildiğiniz, önerebileceğiniz adresler lütfen yazın.

Alican DemiRCi

perreseresodiri

aslında temel mantığı basit. Ancak uygulamada biraz sorun yaşayacağın amenna. Sağlam fizik bilgim var diyorsan kim tutar seni. Japonya'da ki trenin temel mantığını anlatmaya çalışayım sana. Rayların üzerinden yüksek voltajlı gerilim veriliyor. Ki bunu bilirsin ki, bir telden akım geçirirsen, elektrik alan sonra manyetik alan oluşur. Daha sonra aynı etkiyi bu sefer tersten trenden yaptığını düşün. Ancak burada ortaya çıkan şeyleri söylüyeyim.

1.Treni kaldırabilmen için, trenin ağırlığına eş bir manyetik alan oluşturman lazım. Yani mesela tren M manyetik alanını oluşturdu. Raylar da M oluşturdu sence bu başarılı olur mu? Biraz sorgula

2.Güvenlik çok önemli. Raydan milim sapma ölümcül olabilir.

3.Rüzgar çok önemli.

4.Manyetik alanı bozacak etmenleri nasıl engelleyeceksin. 

vs vs..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious