Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

altın tozları nasıl neyle toplanır

Başlatan emir, 10 Ekim 2008, 22:42:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vatan

hım anladım kardeş dediklerine katılıyorum ben bu kadar net acıklama yapmadım  anlayana diye ewet ayar evlerinin kurnazlıgı bu arada gercektende  paylasım her zaman güzeldir insanları bilgilendirmek lazım 
Linkback: Ynt: altın tozları nasıl neyle toplanır

baklava

kardeş, o bulduğun tozlar gerşekten altın ise iletken olur. bu sayede anlayabilirsin.
toplamak içinde kum ve çekılları asitle parşalayıp geri kalan tozlarıda pürvüz ile erit.

Bome

Slm
Ben bir yerde. Bilgisayar ve laptop larda
Bazi parcalarin icerisinde altin kullandiklarin ögerendim
Ve aractirmaya basladim usb giriskerinde
Girafik kartlarin,hafiza,islemci,cd kocularin da
Falan ve ben bunlari cikardim kral suyu icerisin de
Bir süre beklettikten sonra süzdüm yani yarirdim
Bu maden parcalarini erittim eridikten sonra özerinde
Siyah kömür halinde bir katman omustu ama
Alt kismi altin görünüm halinde bu test etirmek isin
Labatuvara yolladim  yarin sonuclari alcam insallah
Sorum su
Altin,a hazla isi verirsem eriyip yok olurmu veya altinda
Bir azalma olurmu
Eritirken direkmi isi verip ertiyim veya her.gi bir sivi  dahami
Koymaliyim icerisine
Saygilar

ercan

Altında,Fazla eritmekten dolayı oksitlenme olmadığı için azalma olmaz..pürmüzle direk eritebilirsin...

aress

arkadaslar asidin içindeki altını nasıl çökeltme yapabılırız bazı vıdeolarda gordum adamlar beyaz bırtoz atıyorlar asıdın ıcıne butoz nedır bılenınız varmıdır

güven akgül

s.a bende bu konuda biraz katkı vermek isterim.önceleri üzerinde uğraştığım bir l
konu  .bulduğunuz malzeme gerçektern altın ise civa ile teması halinde civa altını sarar gümüş gibi olur.oksitsiz gümüş ise onuda sarar.uzun süre bekletilirse amalğam olur.ben 20cm genişliginde 60cm uzunluğunda bakırsacı nitrik asitle temizleyip civa kaplayıp içinde aitın olan tozu suile karıştırıp bu olukdan geçirerek işlemişdim

güven akgül

bütün altın tozları civaya yapışıp kalır.kayaç içinde altına çok benzeyen piritte vardır bir çeşit demir cevheri.bazen bunun altın olduğu zannedilebiliyor.piriti ezerseniz kum gibi dağılır.altın sakız gibiyayılır .civa ve asitler tehlikeli malzemelerdir.nitrik asit patlayıcı yapımında kullanılan çok zararlı ve tehlikeli bir asittir.amonyum nitrat,potasyum nitrat,nitrogliserin gibi

güven akgül

ehil insanlardan destek almadan asitlerle uğraşmanızı tavsiye etmem.mesela nitrik asit metallerle teması halinde çok zehirli bulut şeklinde gaz cikarır gözleri ve cigerleri tahriş eder.civaya eldivensiz temas etyiniz.1953 yıllarrında bizim buralarda bir şirketin dere yatağında altın madeni işledigini  mta sitesinden öğrenmiştim.dere yatagına çok miktarda civa kaçırmışlar.çevresel bir etkisi varmı bilmem.ama böyleşeylerede dikkat etmek lazım .saygılar

Ankebut

Civanın zararları ile ilgili küçük bir örnek vereyim; Merkezi sinir sistemi hastalıkları , karaciğer ve deri hastalıkları, sinir iltihabı, MS, Parkinson, göz hastalıkları, sindirim sistemi hastalıklarından, hormonal ve psikatrik hastalıklara kadar pek çok rahatsızlığın sebebi olabilmektedir. Küçük balıklarda civa birikmesi fazla miktarda olmamaktadır ancak küçük balıkları yiyen büyük balıklar tüm civayı depolamaktadır. Mesela ton balıkları ve benzeri büyük balıklar daha fazla civa depolar ve daha fazla tehlikelidir.

yalcinisgudengil

SELAMIN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER DİLERİM CÜMLETEN BEN YAKLAŞIK OLARAK 7 VEYA 8 SENEDİR DOĞAL ALTIN ARAMA İŞİ İLE UĞRAŞIYORUM GENELDE TRAKYA TARAFINDA DERE YATAKLARINDA ARAŞTIRIYORUM BU İŞİ BİLİMSEL VERİLERLE YAPMAYA GAYRETVEDİYORUM M.T.A. NIN RAPORLARI DOĞRULTUSUNDA YER TESBİT EDİP O YERLERDE TEFERRUATLI ARAŞTIRMALAR DA BULUNDUM TECRÜBELERİMDEN BİR KISMINI AKTARAYIM DERE YATAKLARI ÇOK ÖNEMLİDİR DERE YATAKLARI BANA O BÖLGENİN MİNERAL YAPISINI ANLATIR ÇOK BASİT BİR İŞLEMİ VAR ELİNİZE KÜÇÜK MAVİ BİR LEĞEN ALIN DERE YATAĞINA İNİN DEREDE ÖZELLİKLE BÜK YAPAN YERLERİN SAKİN noktaLARINA GEÇİN ORADAN YÜZEYİ BİRAZ KAZIYIP BİR MİKTAR KUM ÇAKIL ÇAMURU O MAVİ TASA ATIN SU İLE BİRŞİKTE TASI ÇALKALAYIN TASTA ÜSTTEN ÜSTTEN EKSİLTİN VE SALLAYIN AĞIR OLAN NE VARSA DİBE ÇÖKER EKSİLTİN SALLAYIN SU İLE OLACAK NETİCEDE TASIN DİBİNDE SİZE O BÖLGENİN YAPISINI ANLATACAK ÇEŞİTLİ MİNERAL VE METALLER KALACAKTIR BİZ ALTIN KISMI İLE İLGİLENİYORUZ DİPTE SARI SARI PIRIL PIRIL BİR ŞEYLER KALIYORSA SİYAHLIKLA BERABER SUSAKİ HAREKETİNE DİKKAT EDİN AĞIR İSE METALDİR VE KOLAY HAREKET EDEMEZ İSE ALTIN OLMA İHTİMALİ YÜKSEKTİR SAHTE ALTIN YANİ PRİT OLMA İHTİMALİDE OLABİLİR BEN BU noktaDA ÇOK SÜRÜNCEMEDE KALDIM DEFALARCA ANALİZE BU PARÇALARDAN GÖTÜRÜP ALTIN OLMADIĞI CEVABINI ÇOK ALDIM YANLIZ BİR ÇÖZÜM YOLU BULDUM BU KUYUMCULARIN KULLANDIĞI MEYENK TAŞININ ELEKTRONİĞİNİ BULDUM AMERİKALILAR YAPMIŞ  GEMORO AURACLE AGT3 DİYE BİR CİHAZ ALDIM ONU ŞİMDİ DAĞIN BAŞINDA HER HANGİ BİR SARI PIRILTININ ALTIN OLUP OLMADIĞINI ANINDA ANLIYORUM İŞİM ÇOK BASİTLEŞTİ BİRDE MİKROSKOP MUTLAKA MİKROSKOPUNUZ OLMASI GEREKİR 60 SEFER BÜYÜTEN MADENCİLERİN KULLANDIĞI IŞIKLI MİKROSKOP İŞİNİZİ BÜYÜK ORANDA BASİTLEŞTİRİR HA BİRDE AVO METRE OLMASI GEREĞİR BULDUĞUNUZ MALZEMEYİ ÖLÇÜM YAPARSANIZ METAL OLUP OLMADIĞINI İLETKENLİĞİNDEN ANLARSINIZ PRİT YANİ SAHTE ALTIN İLETKEN DEĞİLDİR İŞİN ÖZÜ TANINIZDA AVO METRE VE MİKROSKOP VE AGT 3 OLURSA DOĞADA ALTINI TESBİT EDİP ÇOK KOLAY ELDE EDERSİNŞZ MAVİ KÜÇÜK LEĞENİ UNUTMAYIN KOLAY GELSİN

Karadağ

Alıntı yapılan: yalcinisgudengil - 29 Ocak 2019, 22:06:28
SELAMIN ALEYKÜM HAYIRLI GECELER DİLERİM CÜMLETEN BEN YAKLAŞIK OLARAK 7 VEYA 8 SENEDİR DOĞAL ALTIN ARAMA İŞİ İLE UĞRAŞIYORUM GENELDE TRAKYA TARAFINDA DERE YATAKLARINDA ARAŞTIRIYORUM BU İŞİ BİLİMSEL VERİLERLE YAPMAYA GAYRETVEDİYORUM M.T.A. NIN RAPORLARI DOĞRULTUSUNDA YER TESBİT EDİP O YERLERDE TEFERRUATLI ARAŞTIRMALAR DA BULUNDUM TECRÜBELERİMDEN BİR KISMINI AKTARAYIM DERE YATAKLARI ÇOK ÖNEMLİDİR DERE YATAKLARI BANA O BÖLGENİN MİNERAL YAPISINI ANLATIR ÇOK BASİT BİR İŞLEMİ VAR ELİNİZE KÜÇÜK MAVİ BİR LEĞEN ALIN DERE YATAĞINA İNİN DEREDE ÖZELLİKLE BÜK YAPAN YERLERİN SAKİN noktaLARINA GEÇİN ORADAN YÜZEYİ BİRAZ KAZIYIP BİR MİKTAR KUM ÇAKIL ÇAMURU O MAVİ TASA ATIN SU İLE BİRŞİKTE TASI ÇALKALAYIN TASTA ÜSTTEN ÜSTTEN EKSİLTİN VE SALLAYIN AĞIR OLAN NE VARSA DİBE ÇÖKER EKSİLTİN SALLAYIN SU İLE OLACAK NETİCEDE TASIN DİBİNDE SİZE O BÖLGENİN YAPISINI ANLATACAK ÇEŞİTLİ MİNERAL VE METALLER KALACAKTIR BİZ ALTIN KISMI İLE İLGİLENİYORUZ DİPTE SARI SARI PIRIL PIRIL BİR ŞEYLER KALIYORSA SİYAHLIKLA BERABER SUSAKİ HAREKETİNE DİKKAT EDİN AĞIR İSE METALDİR VE KOLAY HAREKET EDEMEZ İSE ALTIN OLMA İHTİMALİ YÜKSEKTİR SAHTE ALTIN YANİ PRİT OLMA İHTİMALİDE OLABİLİR BEN BU noktaDA ÇOK SÜRÜNCEMEDE KALDIM DEFALARCA ANALİZE BU PARÇALARDAN GÖTÜRÜP ALTIN OLMADIĞI CEVABINI ÇOK ALDIM YANLIZ BİR ÇÖZÜM YOLU BULDUM BU KUYUMCULARIN KULLANDIĞI MEYENK TAŞININ ELEKTRONİĞİNİ BULDUM AMERİKALILAR YAPMIŞ  GEMORO AURACLE AGT3 DİYE BİR CİHAZ ALDIM ONU ŞİMDİ DAĞIN BAŞINDA HER HANGİ BİR SARI PIRILTININ ALTIN OLUP OLMADIĞINI ANINDA ANLIYORUM İŞİM ÇOK BASİTLEŞTİ BİRDE MİKROSKOP MUTLAKA MİKROSKOPUNUZ OLMASI GEREKİR 60 SEFER BÜYÜTEN MADENCİLERİN KULLANDIĞI IŞIKLI MİKROSKOP İŞİNİZİ BÜYÜK ORANDA BASİTLEŞTİRİR HA BİRDE AVO METRE OLMASI GEREĞİR BULDUĞUNUZ MALZEMEYİ ÖLÇÜM YAPARSANIZ METAL OLUP OLMADIĞINI İLETKENLİĞİNDEN ANLARSINIZ PRİT YANİ SAHTE ALTIN İLETKEN DEĞİLDİR İŞİN ÖZÜ TANINIZDA AVO METRE VE MİKROSKOP VE AGT 3 OLURSA DOĞADA ALTINI TESBİT EDİP ÇOK KOLAY ELDE EDERSİNŞZ MAVİ KÜÇÜK LEĞENİ UNUTMAYIN KOLAY GELSİN

Yazınız için teşekkür ederiz. Benim gibi konuda acemi biri için bulunan parçalar ortalama ne büyüklükte oluyor yazabilir misiniz. Yani kum taneciği kadar mı, mercimek kadar oluyor mu v.b.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Ankebut

Karadağ ustam leğen içine örnek madde olarak kum koyarsan çıkacak altın  zerre altın olur yani sadece parıltısından anlarsın. Eğer derelerin köşelerinden toprak ve taşlarla karışık yerlerden örnek madde elersen oralaradan zerre altından daha büyük parçalar çıkacaktır. Yani mercimek taneleri toprak çakıl ve taş karışım olan numunelerden çıkar. Saygılarımla

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious