Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

uydunun rf çıkışı

Başlatan dekoratör, 07 Ekim 2008, 21:06:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dekoratör

uydu cihazının rf out unun gücünü biraz yükseltip kablosuz olarak tv çalıştırmak basit bir devre önerisi olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum. uydu cihazının olduğu odanın dışındaki odalardada kablo karmaşası olmadan
tv izlemek için. zaten cihaz bir radyo frekans üretiyor sanırım bu frekansı 100-200 mw a çıkarmak için tek transistörlü bir devre yeter herhalde ...
Linkback: uydunun rf çıkışı
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

asenkron

uydunun  tv cıkısına bildiğin anten yükseltici kartı baglıycan. anten girisine uydunun tv cıkısını sinyal yüksek gelirse kondansatorle ver  pikolarla cıkısından kartın bir antene bagla oldu bitti.bu sekilde bir arkadas 10-15 km yayın yaptı seyrettik tv yayını serbestken .gücü arttırmak için kartları paralel baglamıştı. sana tek kart yeter .

dekoratör

anten yükseltici kartı anlayamadım tvlerin üzerine konulan küçük antenli devrenin kartımı yoksa anten yükseltici kartı diye özel bir devremi var varsa nerede bulurum saygılar..
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

asenkron

uhf antenlerin üstünde olan anfikator kartı birde beslemesi olur tv yanında umarım anlamışındır.

ali kaptan

arkadaşım yıllardır kullandığımız ve yükseltici dediğimiz chzlar varya ondan bahsediyor.

dekoratör

anladım yalnız kafama takılan o alet anteni vasıtasıyla yakaladığı e.m dalgayı devresiyle yükseltip tv nin anten girişine aktarıyor o zaman anten bağlı olan yere uydunun modülatör çıkışını normalde tvye bağlanan yerede antenmi bağlamam lazım acaba denedinizmi çalışırmı çünkü elimde yok satın alacağım boşuna almış olmayalım teşekkürler..

asenkron

aynen  dediğin gibi  .calışan devreyi gördüm gayet güzel calısıyordu.kendim sonradan denemedim.fakat tek trli bir anfi yapabilirsin.bobin sorunun olur o nedenle anfikator kullan dedim.cevren de atıl durumda bulursun .sor pahalıysa bende vardır gönderirim sana.kargoyu verirsin ben bir sey istemem işin görülsün.

dekoratör

teşekkürler arkadaşım ben bir bakınayım bulamazsam seni rahatsız ederim eksik olmayın..

UNIQUE - TA5DF

nasıl bir anten kullanabiliriz (yükselticinin çıkışına bağlamak için) 30-40 cm tel bağlasak ???
TA5DF

dekoratör

dün biraz araştırdım anten yükseltici diye bana adaptör satmaya çalıştılar. anten yükseltici kartı antenin üzerinde oluyormuş aşağıdan adaptör bağlanıyormuş bir sürü hikaye yokmu şöyle basit uhf çıkış katı şeması çok zor bir devre olmasa gerek sanırım bobinler çok küçük değerli olduğu için pcb üzerine çiziliyor kendim de hallederimde o frekanslarda çalışan transistörlerin ismini bilmiyorum biraz daha yardım lütfen aslında hazır kart yerine kendim yapmayı daha çok seviyorum..

asenkron

dekoratör

hurdacıda gördüm aldım 1 liraya tevsan marka uydu antenine benzer birşey açtım baktım içine 4 transistörlü bir adaptörlü bir ledli 47 k potla kazanç ayarı yapılan bir kart. çalışmıyordu ölçü aletiyle baktım 220 volt kablosunun içinde kopuk var değiştirdim çalıştı.anten olarak yaklaşık 18 cm çapındaki teli çanağa benzer daire şeklindeki yere yuvarlak monte etmişler anten kablosunu söktüm tvye bağlanan yerle değiştirdim çalışıyor yandaki odada biraz karıncalı olarak görüntü var sanırım anteni uygun değil ne şekilde veya nasıl bir anten bağlarsam net görüntü gelir acaba sanırım dalga boyuyla orantılı bir anten kullanmak lazım uhf ye göre kaç santim anten gerekir saygılar..

asenkron

4-6 m arası denk gelir tam kanal frekansını bilmiyorum  bu teli dedektor baslıgı gibi sar dik tv bakacak sekilde montajla .alışta yetmezse aynı antenden yapıp tv girişine tak.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious