Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Delta & XR71

Başlatan durmaz, 26 Eylül 2008, 16:29:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

simon46

Ercan senin devrene sönümleme direnci ve bobin uymuyor bu yüzden sorun yaşıyorsun..Bobin çok önemli, tur sayısı ile bobin çapı tel kalınlıgı deltanın rahat çalışabilecegi ölçüde olmalı.Bu ölçüde şu olmalı;0.6mm telden 45cm başlıkta 24tur sarılacak.Sönümleme direncide 680 Ohm olacak.Eger adsl telinden yaparsanız 0.45mm'lik olacak.45CM LİK başlıkta 3 tur sarılacak sönümleme direncide 560 ohm olacak.Bu ölçülerde degerler kullanırsanız,DURMAZIN PCB'SİNDE sorun çıkmaz çalışır.
Ercan kaç cm kullandıgın başlık, kullandıgın tel kaç mm'lik ve kaç tur sardın?
kolay gelsin....
Linkback: Ynt: Delta & XR71

ercan

arkadaşım haklısında yalnız ben bu bobini diğer cihazlarda sorunsuz kullanıyordum.bobin 40 cm çap,0.80 tel,27veya 28tur olacak.sönümleme direncini  330 akadar düşürüp hiç birinde farkedilir bir değişiklik olmadığından daha iyi olan 2.2k metalfilm direnç bağlıyorum.

simon46

Ercan bu 0,8 telden sarmış oldugun bobinle deltayı pek saglıklı çalıştıramazsın.Çünkü 0.8 ohm da 3.9 ohm elde etmek için çok tur sarmak gerekir.Bu da tur sayısının fazla olmasıda vericiyi zorlar.DEltanın bu şekilde kararlı çalışması çok zor.Özellikle bu bobinle durmazın pcb'sinde çalıştırman çok sakıncalı.Sürekli arıza yapar.Sen en iyisi 0,6 telden sar bak bakalım bir sorun yaşayacakmısın! 0,8mm tel omajı düşük bobinleri çalıştırmak içindir.

deep max

http://www.savefile.com/files/1933959                       arkadaslar  bence bu xr71  original semasi

ercan

deep max

bende oyle saniyordum fakat iki sema arasinda  yaani iki xr71 arasinda bazi farklar var

deep max

ercan

o farklar o kadar önemli değil .iki şemada delta pcb sinde aynı çalışıyor.ama snifferin 400-700 hz olduğu söylenen frekansta  değilde175-360 hzde.tabi bu frekansla 1 direnç ve 2 kondansatör değişimiyle oynanabiliyor.gerçi ben 680 k direncin 180 k ya düşürülmesiyle daha yüksek bir frekans çıkmasını bekliyordum.ayrıca basılabilir pcb ve yerleşim planı sniffer xr71 başlığındaki linklerde var.

simon46

sniffer xr-71 orjinal çift yüzlü baskı devresi ve her şey bu linkteki lay dosyasında mevcuttur.Yapmak isteyene kolay gelsin..
http://www.upload.gen.tr/d.php/s3/abilcypv/SNIFFER.lay.html[/URL]

ercan

simon 46 arkadaşım bir dirençle snifferin hızını geçti delta yanlız 700 den sonra az bişey sapıtıyor.bende 700 de ayarlayıp bıraktım.

deep max

ercan arkadasim tam olarak ne deigistirdin ve hangi direnci   

ercan

680k yı 100-120k yapıver tamam.

deep max

alemdar

kıymetli arkadaşlar merhaba
diğer yabancı sitelerde orjinal sniffer xr7 nin  iç devresi fotğraf olarak görüntülenip yayınlanmış,fakat ne kadar aradıysam xr 71 in orjinal fabrikasyon olanının içinin yane orjinal devresinin çekilmiş bir resmine rastlayamadım.şayet rastlayan veya elinde bu tip görüntüler olan arkadaşlar varsa bizlerinde görüp incelemesi amacı ile yayılarsa sevinir teşekkür ederiz.saygı ve sevgilerle...........

ercan

resimdeki modifiyeli xr 71.orjinalinin resmini zor bulursunuz.

gizli

Arkadaşlar niye arayıp duruyorsunuz Master Hunter ustadan rica edelim o siteye yükler.

alemdar

deep max kardeş burada yok bunların hepsi bizim yaptıklarımızdan farkı olmayan sonradan çizim ile imal edilmiş.anlayacağın ingiliz oxfort ltd nin imalatı olan değil.Neden aradıpımı söyleyecek olursam orjinal ile bunlar arasında bir fark var gibi geliyor bana çünki ben orjinalinin daha güçlü ve daha kararlı çalıştığını çok iyi biliyorum arada bir eksik var gibi geliyor bana.Sevili master hunter da ise bunlardan farklı birşey yok.bizde ne varsa onda da aynısı var.ayrıca birde Xr8 vardı zamanında belki aranızda duymuş veya görme şansına ulaşmış olanınız vardır.bir siteye rastladım adamlar onun da kopyasını yapmış satıyorlar mk8 adı ile.O cihaz daha iyi ve 24 volt ile çalışıyor sanırım.Bu bilgilere sahip arkadaşlar varsa burada hepimizle paylaşmasını rica ediyorum.Kolay gelsin herkese.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious