Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

HAREKETLİ ÇANAK ANTEN

Başlatan yeselektronik, 20 Eylül 2008, 22:27:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yeselektronik

Arkadaşlar selam;
Hareket halinde iken uyduya kilitlenip,sağ-sol,Yukarı-aşağı tüm sarsıntılarda bu koordinatları koruyabilecek
bir çanak anten hakkındaki görüşleriniz varsa bilgilerinizi paylaşırmısınız.
Ayrıca gyrocope hakkında bilgi ve tecrubesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Araştırmalarım sonucu bu tür düzeneklerde servo motor ve gyro kullanılıyormuş.Hatta gps desteğinden bile bahseden var.

Linkback: HAREKETLİ ÇANAK ANTEN

emir

dedigin  cihazdan  benim var  idi  otomotik  uydu  bulurdu.bi  motor  ve bir  kol  vardı.bu  nu  hem  manüel  hemde  otomatik  çalıştırdım.pahalı  bişeler  degil.o  zaman  çok  pahalı  idi.sag  sol  yukarı  aşagı mantıgı  yok  elips  şeklinde  hareket  eder
DADAŞ

yeselektronik

Emir hocam bahsettiğiniz çanak evlerde kullanılan hareketli canaktır.Benim bahsettiğim Hareketli araçlarda
kullanılmak üzere tasarlanmış çanaklar.Hatta rüzgardan etkilenmesin diye üzerinde kubbe şeklinde fiber
muhafazada vardır.
http://www.youtube.com/watch?v=_AOJfTbiNGw&feature=related    burada bir örneği var.

Uykusuz

Çalıştığım şirketin kardeş şirketi bu bahsettiğiniz antenleri üretiyor. Forumda daha önceden de bahsi geçmişti fotoğraf çekip gönderecektim ama bir türlü fırsatım olmadı. Üzerinde servolar var ayrıntılı olarak incelemedim yapısını ilk fırsatta fotoğraf çekip göndereceğim.

yeselektronik

Selam,Uykusuz arkadaşım inceleme şansınız oldumu acaba.
Saygılar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious