Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

PD3200 PI cihaz ayrım testi

Başlatan Uykusuz, 07 Eylül 2008, 19:08:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uykusuz

Merhabalar

Arkadaşlar bilenler bilir PI sistem çalışan PD3200 diye bir cihaz vardı. Sitesi kapandı şimdilerde yapan kişi demo yazılımı satıyordu. Full yazılım yüklenmiş programlı çipi de ücret karşılığı gönderiyordu. Şimdi sanırım devresini biraz daha geliştirmiş ve proje olarak satmış. Piyasada PD3200'ü farklı markalar altında görebilmek mümkün. Elime bir adet bu cihazdan geçti. 1m^2 bobin yapmam için geldi. Derinlik olarak standart delta pulse ile aynı. Bazen yanlımalar yapıyor fakat yine de güzel ayrım yapıyor. Aliminyum tarzı uzun sönümlenmeli metallere değersiz, bakır tarzı kısa süreli sönümlenmeye sahip metallere de değerli diyor.

Devrenin üzerindeki enegrelerin üzeri kazınmış. Yalnızca denetleyicinin üzeri biraz okunuyor ATMEGA kullanmışlar. Tam not almadım fakat hatırladığım kadarıyla Frekans 100hz darbe ise 700uS gibi uzun bir süreydi.

Bu da odanın içinde düşük hassasiyette ayrım videosu.
http://www.savefile.com/files/1774070

Sonuç olarak Derinlik olarak iyi bir cihaz ayrım olayı da çalışma sisteminin PI olduğunu düşünürsek oldukça başarılı.
Linkback: PD3200 PI cihaz ayrım testi

remzi

Ayrımlı pi devreleri havada gösterdiğiniz gibi ayrım yapıyor fakat durum toprak altında nasıl acaba. İllaki eddy akımlarında bir düşüş vardır. Bunu bu cihazlar algılabilirmi?

Uykusuz

Toprak altında toprak ayarı iyi yapılmazsa toprağın olumsuz etkileri mutlaka ayrıma etki edecktir.

remzi

Ama sizinde bildiğiniz gibi bir yerdeki toprağın yapısı diğer yere uymuyor. Bazı yerlerde metresi metresine uymuyor. Böyle yerlerde sürekli olarak toprak ayarımı yapmamız gerekiyor...

Uykusuz

elaass

Alıntı yapılan: Uykusuz - 07 Eylül 2008, 19:08:09
Merhabalar

Arkadaşlar bilenler bilir PI sistem çalışan PD3200 diye bir cihaz vardı. Sitesi kapandı şimdilerde yapan kişi demo yazılımı satıyordu. Full yazılım yüklenmiş programlı çipi de ücret karşılığı gönderiyordu. Şimdi sanırım devresini biraz daha geliştirmiş ve proje olarak satmış. Piyasada PD3200'ü farklı markalar altında görebilmek mümkün. Elime bir adet bu cihazdan geçti. 1m^2 bobin yapmam için geldi. Derinlik olarak standart delta pulse ile aynı. Bazen yanlımalar yapıyor fakat yine de güzel ayrım yapıyor. Aliminyum tarzı uzun sönümlenmeli metallere değersiz, bakır tarzı kısa süreli sönümlenmeye sahip metallere de değerli diyor.

Devrenin üzerindeki enegrelerin üzeri kazınmış. Yalnızca denetleyicinin üzeri biraz okunuyor ATMEGA kullanmışlar. Tam not almadım fakat hatırladığım kadarıyla Frekans 100hz darbe ise 700uS gibi uzun bir süreydi.

Bu da odanın içinde düşük hassasiyette ayrım videosu.
http://www.savefile.com/files/1774070

Sonuç olarak Derinlik olarak iyi bir cihaz ayrım olayı da çalışma sisteminin PI olduğunu düşünürsek oldukça başarılı.
Ben deneme fırsatı bulamadım ama ekteki kod full sürüm olarak gönderilmişti bana. Deneyebilen olursa çok iyi olur.

elc

Merhaba, elaass

Gönderdiğiniz doc.sadece INCLUDE dosyasıdır derleme programının oluşturduğu bir dosya yani full kod değil.

Kolay gelsin  Selamlar
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

ali kaptan

arkadaşlar bu chzin lcd ekranını alırken ne diyerek alıyoruz

Uykusuz

4x20 karakter LCD şeklinde isterseniz verirler. Kolay gelsin

ali kaptan

okantex

bu cihazi yapan var mi , ayrımsız olarak calıstırabilen oldu mu?

okantex

gurdal

bir kaç gün sonra başlıyorum hele birde şöyle yakışıklı yardımcı bulsam  süper olacak.demo hexzine bakıp fulll hex zini yazacak abilerede iş düşecek.greçe hex işinden de anlamam ya öle sine yazdım zormudur kolaymıdır.
Amatör

okantex

diger pı lardan iyi oldugu soyleniyor , ama ayrımsız olarak verilen hex le  devre calıscak mı onu merak ediyorum.yani verilen devre elemanlari aletin duzgun calısması icin yeterli ve dogru mu?
hex te duzenlem yapılır kanatindeyim.aslinda hex degilde onun yazılımını bulsak daha kolay olur.

Uykusuz

Kaynak kodlardan hex oluşturulurken demo yazılım full yazılımın ilgili bölümleri kapatılarak hazırlanmışsa yani full mod hexde mevcut fakat kapalı ise, bir ihtimal o nokta bulunarak hexden açılabilir.

Yok ama full programın ilgili bölümleri silinip öyle hex oluşturulmuş ise hexe yeni kodlar eklenmesi gerekir. Fakat bu iş yeni program yazmaktan çok çok zordur. Büyük ihtimalle de silinerek hex oluşturulmuştur.

Yine de sonuçları merakla bekliyoruz. Kolay gelsin  ;)

ali kaptan

bu chzın bobin yapısı nasıl acaba.bugünlerde böyle bi chz yapmak istiyorum ama karar veremiyorum

tarikkoc

uykusuz hocam keşke atmega daki full yazılımı kopyalasaydında burada yayınlasaydın
full yazılım aramak zorunda kalmazdık

Uykusuz

Merhaba, okunmaya karşı mutlaka koruma koymuşlardır diye aklımdan bile geçirmedim. Özellikle metal dedektörü devrelerinde bu tarz olaylar hayati tehlike taşır  ;)

tarikkoc

atmegalarda jtag diye bir özellik var onla yapılıyor sanırım peki bu korumayı crack lemenin biyolu yokmu

Uykusuz

Bir yolu olsaydı atmel ile çalışan büyük firmalar yazılımlarının kopyalandığını gördüklerinde atmel firmasına ciddi davalar açarlardı diye düşünüyorum.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious