Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Felezjoo SMD

Başlatan yasin, 08 Ocak 2026, 19:54:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yasin

Merhaba herkese felezjoo devresini 7x7cm'lik karta sığdırmayı başardım program yeri dahil kartta var. Sol üst köşedeki programlama yerinde entegreyi programladıktan sonra söküp devredeki ortaya yakın yerdeki yere lehimlenmesi gerekiyor. Daha sonra programlama kısmındaki elemanları söküp ters şekilde büyük değerlikli kapasitör (ben 10000uf kullanıyorum) yüzü karta ayakları havaya bakacak şekilde yerleştirilip ayakları tel veya kablo gibi bir şeyle capacitor yazısının olduğu yerdeki büyük karelere lehimlenmesi gerekmektedir, iki karenin yanında artı eksi diye nasıl bağlanacağı belirtilmiştir. Kapasitörü karaköyde çemenardagül'den aldım linki: entegredunyasi.com.tr/urun/10000uf25v-85c-ebat-30x25
Devrede hata bulamadım bulursanız belirtin düzeltirim ben pcb olarak basacağım pcb baskı yapıyorsanız dikkat etmeniz gereken şey atlama telleridir eğer gerber olarak satın alacaksanız atlama teline gerek kalmıyor çünkü devrenin altından bağlanıyor. Ben de gerekli malzemeleri aldım en kısa sürede kartı hazırlayıp deneyeceğim muhtemelen linke de koyarım son halini.
Daha fazla ayrıntılar (eleman listesi, programlama vs) linkte olacak.

Link: shrturl.app/5IyFiP

durmaz

Usta uğraşmışsın fakat bu cihaz da toprakta stabilite sorunu var. O yüzden kimse uğraşmıyor. Cihaz masada güzel ama toprak aynı değil. Ha sen o sorunu çözdüysen bir şey diyemem.