Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

1000w 24v inverter devresi lazım

Başlatan 23nisan, 05 Eylül 2008, 17:02:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

23nisan

sg3524 vede cd4047 ilee yapılmış entegreleri ilee çalışma yaptım fakat neçıkış gerilimi ayarlanabiliyor nede sağlıklı çalışıyor entegre hemen yanıyor sağlam önereceğiniz birdevre varmı?
Linkback: 1000w 24v inverter devresi lazım

yanlızkurt

derdini tam olarak anlatamamışsın. neyi neye dönüştüreceğini belirtir isen daha fazla yardımcı olabiliriz

23nisan

yukarıda adıı belirtilen entegreler yanıyor vede saçma çalışıyor iyii güçlü invertör şeması arıyorum

yanlızkurt

basit birşey arıyor isen

profösyonel bir şey arıyor isen
http://rapidshare.com/files/143620872/1500W_Inverter___351_ema_ve_Pcb.pdf.html

ikisinide denemedim ama profösyonel olan devrenin pcb si mevcut yerleşim planı mevcut

23nisan

teşekkü ederim ilgine b fakat 40047le devreyi yaptım çalışmadı ötekinede bakaamadım

yanlızkurt

basit bir inverteri rahatlıkla çalıştırabilmen gerek aslında. entegreye bile gerek yok bir flipflop devresi ile işini halledebilirsin trafonuda güç transistörleri ile sürebilirsin. 1999 yılında liseye giderken ilk inverter devremi yapmıştım. 37 ekran televizyonu 12v luk bir akü ile çalıştırıyordum.

devreni bi gözden geçir bakalım.

23nisan

yaww arkadaş açıklaman için sağolda bizim frekasnla işimiz varr 12v ilee bütün sistem çalışıyor önemli olan senkron motorları çalıştırıp devrenin tamm sünüs üretmesi lazım çıkış gerlimini ayarlamak lazımki çıkış freknsı yükkk çekince sapıtmasın okey benn devreyi buldum yaynladım burda

yanlızkurt

ben yaklaşık 50 55 hz arasında çalışmıştım. çıkışı sinüse yaklaştırmak için kondansatör kullanmaştım.

ercan

geçmişte ben böyle kare dalga üreten bir inverter yapıp çıkış boştayken çıkış gerilimini ölçme gafletinde bulunmuştum 750 v kademesinde olduğu halde dünyanın parasına aldığım amerikan malı ölçü aletim ekranda bir an 1500-2000 vları gösterdikten sonra ve bir şerare atlaması sesi geldikten sonra mefta olmuştu.kare dalgalar bobinde gidecek yer bulamazlarsa çok yüksek tepe noktalarını görebiliyorlar.en iyisi tristörlü sinüs dalgası üreten inverterler sanayide yaygın olarak bunlar kullanılır.

kemall

Alıntı yapılan: ercan - 17 Aralık 2008, 22:34:37
geçmişte ben böyle kare dalga üreten bir inverter yapıp çıkış boştayken çıkış gerilimini ölçme gafletinde bulunmuştum 750 v kademesinde olduğu halde dünyanın parasına aldığım amerikan malı ölçü aletim ekranda bir an 1500-2000 vları gösterdikten sonra ve bir şerare atlaması sesi geldikten sonra mefta olmuştu.kare dalgalar bobinde gidecek yer bulamazlarsa çok yüksek tepe noktalarını görebiliyorlar.en iyisi tristörlü sinüs dalgası üreten inverterler sanayide yaygın olarak bunlar kullanılır.
tristörlü invertör oakdar arıyorumkı çokk lazım sende varsa paylaşabilirmisin ?

ercan

paylaşırım tabi eski kitapları karıştırmalıyım biraz

kemall

benn acele bekliyorum gerçekten çokk lazım

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious