Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Tgsl pcb dizmeye başladım. ( karadağ ustamızın hediyesi)

Başlatan VENOM, 20 Ocak 2025, 21:37:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VENOM

Herkese merhaba dostlar. İnşallah iyisinizdir. Karadağ ustamızın gönderdiği tgsl öğleden sonra geldi ve başladım, elyapımı vlf ve tahminen smw parçalarından ve elimde olanlarla bu günlük bu hale geldi. Kalanı birkaç güne alıp tamamlayacağım. Diğer iki vlf de bobinde takılmıştım. Yine takılırsam başınızı biraz ağrıtabilirim, şimdiden teşekkürler, saygı ve selamlar.
Linkback: Tgsl pcb dizmeye başladım. ( karadağ ustamızın hediyesi)
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

Karadağ

insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

VENOM

sağ olun ustam sayenizde, sesini de duyacağız inşallah.

gs78

asılmerak ettiğim karadağ ustada bu eskı versiyon dedektör devreleri ne arıyor ki kendi çok daha üstün tekonolojik olanları yapıp satıyor

VENOM

Olmayan için nimet ustam. Cihazı olmayıp yapmak isteyenlere ilaç gibi gelir sanırım. Sağ olsun. Ben az önce bitirdim yerleşimi, bobin için çalışmalara başladım. Cihaz yakında selam verecek 😁

_Hektor_

VENOM

sağ olun ustam teşekkür ederim, 0,30mm den 100 ve  105 tur23 cm lik bobinleri sardım, korkarak olsa da elektrik verdim, plus ın bataryasını kullandım, 8*18650 pil. 13,7v verdim, 7808 in çıkışı 7,9v, ama ses alamadım, sadece rxc yok, onun yerine varyabl kondansatör bağladım, ufak kapasitörleri bulamadım, kötü yanı ses yok, iyi yanı ısınan yanan parçamız yok, ilk elektrik verince hoparlörden çok düşük bir pıt sesi geliyor, bu günlük bu kadar yeter sanırım, ben biraz  pubg oynayayım :)  kafayı toparlarsam gece devam ederim, yoksa yarına ya nasip deriz tekrar devam ederiz. cümleten saygı ve selamlar.   

_Hektor_

Alıntı yapılan: VENOM - 21 Ocak 2025, 17:00:30
Olmayan için nimet ustam. Cihazı olmayıp yapmak isteyenlere ilaç gibi gelir sanırım. Sağ olsun. Ben az önce bitirdim yerleşimi, bobin için çalışmalara başladım. Cihaz yakında selam verecek 😁

PCb ler MasterHunter ustamızın tasarımı sanırım.

VENOM

sanırım evet ustam, ellerine sağlık ustamızın. biz de sebeplendik.

Karadağ

depoda atıl olarak buldum. Sizler kullanın da bi işe yarasın istedim.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

VENOM

sağ olun var olun ustam.

ustam varsa eğer bi gradyometre varsa aynı şekilde ona da talip olurum :)

VENOM

tekrar elektrik verdim devreye, 546 lara elimle dokununca cızırtı sesi geliyor, her.gi bir parçada ısınma yok, parazit sesi de olsa ses gelmesi güzel :) yarın tüm transistörleri tekrar alıp deneyeceğim, transistörler elimde vardı onları kullanmıştım,  sıfır olan da vardı, kullanılmış olan da, ama hangileri emin değilim, 

omur36

eline sağlık karadağ usta banada göndermişti sağ olsun bende başladım bakalım hayırlısı

VENOM

sağ olun ustam. şimdiden kolay gelsin, ben az sonra çıkıp transistörleri alıp geleceğim. inşallah bugün ses alacağız.

omur36

bende bitirdim ama ses alamadım sadece transistör olarak 547 kullandım birde kondansator olarak 470n sipariş vermiştim 220n gönderilmiş bende bunları kullandım şimdilik sadece 547 ayağına dokunduğum zaman cızırtı ses alıyorum şimdilik bu kadar

VENOM

46 47 aynı diye biliyorum ustam. Ben az sonra başlayacağım. Daha çarşıya çıkamadım.

VENOM

Biraz ölçüm yaptım, 4024 ün bazı çıkışları değer vermiyor, sanırım onu da tazeleyeceğim. Bir de bf ler bende c serisi. Açık şemadan bulmam gerekecek sanırım. Onları da yenileyip bacaklarından emin olunca montajını yapacağım.

VENOM

biraz ölçüm yaptım, 4024 ün bazı çıkışları değer vermiyor, sanırım onu da tazeleyeceğim. Bir de bf ler bende c serisi. Açık şemadan bulmam gerekecek sanırım. Onları da yenileyip bacaklarından emin olunca montajını yapacağım. (font küçük çıkmış :)   )

VENOM

kafayı nasıl dağıttıysam ters voltaj verdim, 7808 ve yanındaki kondansatörler sizlere ömür. istikamet parçacı :)

omur36

bende sabaha kadar çalışıp uğraştım sonuç yine aynı bir türlü çözemedim

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious