Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dedektör çeşitleri

Başlatan tarikkoc, 06 Ağustos 2008, 14:03:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tarikkoc

Arkadaşlar pi dedektör ,vlf dedektör ,ib dedektör ,delta pulse dedektör varsa diğer çeşit dedektörler nedir detaylı ve anlayabileceğim şekilde anlatırsanız çok sevinirim sitede bir süredir dolaşıyorum kafam karıştı ???
Linkback: Dedektör çeşitleri

Uykusuz

PI sistemlerde bir anahtar vasıtası ile bobinden bir akım akıtılıp bir süre sonra akım kesilir. Bobinde oluşan ters gerilim bir süre sonra sönümlendirme direnci üzerinden yok olur. Bu sönümlenme süresi ortamda metal varken veya yokken değişir. Sönümlenme süresi takip edilerek metalin varlığı, sönümlenme eğrisi incelenerek de metalin cinsi tespit edilir. Delta Pulse PI sistem bir cihazdır.

IB sistemlerde ise birbirinden normal koşullarda olabildiğince az etkilenen iki adet bobin bulunur. Birisi verici birisi alıcıdır. Vericiden alıcıya ortamda metal yok iken olabildiğince az sinyal ulaşır. Ortamda metal olduğunda ise alıcıdaki sinyalin genliğinde ve fazında değişiklikler meydana gelir. Bu sistemlerde de metalin varlığı alınan sinyalin genliğine, metalin cinsi de fazın hangi yöne kaydığına bakılarak yapılır. IB sistemlerin düşük frekansta çalışan modellerine VLF denir. Tesoro Golden Sabre VLF sistem bir cihazdır. Saygılar.

tarikkoc

uykusuz teşekkür ederim acaba başka sistemlerde varmıdır birde pi sistemlerde yazılım kullanılıyormuş bu nasıl oluyor

Uykusuz

Elimde birkaç döküman mevcut eğer unutmazsam akşama gönderirim. Dedektörlerin çalışma prensiplerini anlatıyordu işinize yarayacağını düşünüyorum. Eğer unutursam hatırlatırsınız unutkan birisiyim ben  :)

tarikkoc

uykusuz hocam dosyaları bekliyorum
bir sorum daha olacak acaba ilk olarak hangi dedektörle başlamalıyım nexus mu gts mi yoksa  Klasik Delta Pulse lamı

Uykusuz

Dün gece eve gitmedim buyüzden gönderemedim dökümanı. Haftasonu ilgili dökümanları gönderirim. Saygılar.

tarikkoc

dosyaları hala bekliyorum bir ara gönderirseniz

Uykusuz

Bu linkteki dosyada farklı sistemlerdeki dedektörlerin çalışma prensipleri anlatılıyor:

http://www.savefile.com/files/616698

baron66

uykusuz hocam size bir soru sormak istiyorum,  emekli amca size yönlendirdi.

vlf dedektördeki verici bobin yerine güçlü bir ultrasonik ses versek acaba metalde oluşan tepkimeyi alıcı bobinle okuyabilirmiyiz?
HAYALLERİ OLAN İNSAN DURDURULAMAZ.

Uykusuz

Merhaba,

Ses toprağa mekanik bir darbe uygular. Petrol aramalarında toprağa bu şekilde mekanik bir darbe gönderip toprağın tepkisi dinlenerek toprak altındaki sıvının bulunabildiğini duymuştum. Fakat aynı olayın küçük metal parçalarında da iş göreceği benim pek mantığıma yatmıyor.  :-[

tarikkoc

arkadaşlar ayırımsız modda 3metreden algıladığı metali ayırımlı modda kararlı bir şekilde 2,5 - 3 metreden algılayabilen bir devre varmı gts ayırımlı modda max 1,5m algıyormuş galiba

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious