Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

inverter arızası

Başlatan saftilki, 23 Şubat 2023, 19:36:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saftilki

em78p458

herkese işinde gücünde kolay gele, depremde yakınını kaybedenlere baş sağlığı ve sabır dilerim...

bu inverter bir keepenk güç kaynağından çıkma birkaç aydır kullanıyordum, pır pır etmeye baişlayınca bende mosfetlere lehim geçeyim dedim ama yüzüme gözüme bulaştırdım, fazla lehim arka yüzde yığılmış kısadevreye sebep olmuştu, 
neyse ırf840 ları değiştirdim dibindeki zenerleri ve uzun bacak a44 transistörleri değiştirdim, ama  110v veriyor onda da pır pır ediyor 840 ları tekrar kesiyor,  [/size]em78p458AP ı ölçemiyorum osilaskobum yok

buda entegrenin datasheti
[/size]https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/60209/EMC/EM78P458.htmlbağcılar civarı bunu tamir edebilecek kim var yada ne yapmalıyım, 15 ve 16 bacakları pwm o bacakları ayırıp arduino ile sürsem dedim ama çıkış voltajını referansla işlem yapıyormudur diye tereddütte kaldım,bir şüpelendiğim nokta ise 840 bacağıdaki zener'lerde H48 yazıyordu bire bir aynısını takıyorum diye taktım ama devre üzerinde ölçtüğümde ikiside aynı değeri vermiyor, avometre kısadevre scalasında biri 970 ise diğeri 1160 larda, transistörlerin hepsini söküp ölçtüm tester ile sağlam,
Linkback: inverter arızası

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious