Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

Başlatan emekli AMCA, 26 Temmuz 2008, 16:13:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ak şemsettin

Emekli Amca büyük geçmiş olsun Dileklerimi sunar Yüce Allahımdan Acil Şifaları Niyaz ederim..

emekli AMCA

merhabalar..

arkadaşlar sağlık dilekleriniz için çok teşekkür ederim..ALLAH hepinizden razı olsun...

emekli AMCA

Tarsos dedektörün dökümanlarını yüklediğim ikinci site de yanıt vermiyor...

Dökümanlar için link  yenilendi..    http://www.tarsosdedektor.com/?Syf=5&Id=11366

haygoren

Selam Emekli AMCA . Uzun süredir el yapımı ucuzundan bir dedektör sahibi olmayı düşünüyordum . son 3-4 gündür gezmediğim site okumadığım forum kalmadı desem yeridir. ALLAH nasip ederse bende tarsos yapımına başlıyacağım . 43 sayfa yorumları sorunlar sıra ile okudum . elektronik bilgim oldukca az ama görüyorum ki sizlerin yardımı ile başaracağımdan eminim .

Emeklerin ve bu paylaşımın için çok teşekürler. kısa süre sonra senin için bir Çiçek daha açacak ;)

tolgahan06

Öncelikle tüm arkadaşlara merhaba.Daha önce ismini bilmiyordum ama bir site aracılığı ile tarsos dedektörü yaptırdım işin gerçeği ismini ne olduğunuda bilmiyprdum.Bobin ise PI sistemler gibi kolay sandım sadece çalışır devresini aldım ama yaklaşık 1 aydır Emekli amcanın konularını ve sitesini takip etmekteyim.Tabi en büyük sorun devrenin sesinin hiç susmaması ve  2 kere sarmama karşın yapamadığım bobin sorunu.
Öncelikle şöle izah edeyim;
- Tx  için sarım sıkıntııs yaşıyorum,
  1- tx 1 uç çıkardık  buna tx1 dedik ve 12 tur sardık bir uç çıkardık tx2 dedik buraya kadar normal.Sorun 136 tur sarım başlangıcı tx2 ile birleşik olacamı yok.yani sarım ilk uc tx1, ikinci uc tek parça koparmadan tx2 dedik ondan sonra 136 tur sardık son uç tx3 mü olmalıdır.Yani bütün uclar birbiri ile bağlantılımı olmalıdır.Bu konuda beni aydınlatacak arkadaşlar çok minnettar kalırım.
Arkadaşlar birde arazi konusunda arkadaşların yapmış olduğu auto tune yani reset tuşu devrenin neresine eklenecek resim olarak açık şemada gösterebilecek arkadaş varmı.İnanaın bu cihaz benim için çok önemli bir durum haline geldi.Şimdeden teşekkür ediyorum.
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler

arizali

Alıntı yapılan: tolgahan06 - 26 Ekim 2009, 18:41:16

Tx  için sarım sıkıntııs yaşıyorum,
 1- tx 1 uç çıkardık  buna tx1 dedik ve 12 tur sardık bir uç çıkardık tx2 dedik buraya kadar normal.Sorun 136 tur sarım başlangıcı tx2 ile birleşik olacamı yok.yani sarım ilk uc tx1, ikinci uc tek parça koparmadan tx2 dedik ondan sonra 136 tur sardık son uç tx3 mü olmalıdır.Yani bütün uclar birbiri ile bağlantılımı olmalıdır.Bu konuda beni aydınlatacak arkadaşlar çok minnettar kalırım.

bobin konusunda aradığın cevaplara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsin...

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1211.msg9331#msg9331

http://www.postimage.org/image.php?v=gx16imw9

Resimdeki sağ taraftaki küçük el çizimi şemaya dikkat et  sorunu cevabı orada.
İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

kara

slm emekli amca sana ve diğer arkadaşlara sormak istediğim el emeği göz nuru olan tarsosu yaptığım  toprak testinde 15*15 cm sac metali 50 cm cok rahat algılyor ama 60veya70 cm cıkmıtor acaba tarsosu yapan herkeş buderinliği geçen varmı şayet varsa yardımcı olurlarsa ne mutlu . işin bobin kısmında bittiğini az cok anladım ama tarsos devresinin etkili sinyalgücü nedir bunu sormamın sebi maximum mesafeyi yakalamak  tşk....

tolgahan06

Alıntı yapılan: arizali - 26 Ekim 2009, 20:00:26
Alıntı yapılan: tolgahan06 - 26 Ekim 2009, 18:41:16

Tx  için sarım sıkıntııs yaşıyorum,
 1- tx 1 uç çıkardık  buna tx1 dedik ve 12 tur sardık bir uç çıkardık tx2 dedik buraya kadar normal.Sorun 136 tur sarım başlangıcı tx2 ile birleşik olacamı yok.yani sarım ilk uc tx1, ikinci uc tek parça koparmadan tx2 dedik ondan sonra 136 tur sardık son uç tx3 mü olmalıdır.Yani bütün uclar birbiri ile bağlantılımı olmalıdır.Bu konuda beni aydınlatacak arkadaşlar çok minnettar kalırım.

bobin konusunda aradığın cevaplara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsin...

http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=1211.msg9331#msg9331

http://www.postimage.org/image.php?v=gx16imw9

Resimdeki sağ taraftaki küçük el çizimi şemaya dikkat et  sorunu cevabı orada.
resim bobinlemi alakalı yoksa auto tune devresi yapımı gerçekten anlamadım yardımcı olurmusunuz resmi ekledim.resim neyi anlatmakta
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler

Bytarantuna

Evet bağlı Olacak Tüm uçlar Birbirine
Sebebi = Bağlamassan bobinin kalanında Elektrik olmas :)

arizali

SLM tolga
o resimdeki şema tarsos'un TX kısmının daha anlaşılır şekilde çizilmiş hali.
normalde L2 ve L3 bobinin birer ucu birleştirilip şaseye veriliyor (2.nolu nokta).
o şemadaki 1. 2. ve 3. nolu uçlar bobin bağlantılarıdır...

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır
Erkeğin cesur kadının namuslu olması
Bu iki meziyetin yanında hem erkeği hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır
İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak
İşte Türkler bu meziyetlere sahiptir

tolgahan06

teşekkür ederim arizali yardımların için.Bobine tekrar saracağım.Tarsosun en önemli noktası bobin onuda aşdıktı gersi gelir.

tolgahan06

Alıntı yapılan: Bytarantuna - 27 Ekim 2009, 00:04:01
Evet bağlı Olacak Tüm uçlar Birbirine
Sebebi = Bağlamassan bobinin kalanında Elektrik olmas :)
teşekkür ederim.Yardımalrınızdan dolayı.devrenin bobinlerini doğru düzgün yapamadığım için söndürme işlemi olmadı devrenin sesini kesmeyi daha hala başaramadık

haygoren

vaktim oldukca yavaş yavaş tarsos yapmaya çalışan biriyim ;D..

ilk önce sunu söylemek istiyorum . pbc yi verilen son linkden yaptım . fakat olukca amatör biriyim . ütü ile baskıyı doğru dürüst çıkartamayınca kalem ile elle tek tek yolların üzerinden geçerek pbc yi çıkarttım . pbc de www.teknolojiekibi.com yazan yeri sığdıramadım  :-\ . bu neden ile emekli amcanın o yazı mutlaka olsun dediği yere ( ki bence haklı bi istek ) ancak "by EMEKLİ AMCA" altına da ancak "tarsos" yazabildim ..

neyse günah çıkarttıkdan sonra sorumu sormak istiyorum . pbc de amatörce takip ede ede malzemeleri yerleştiriyordum ki birden ışık çaktı kafamda .. alttaki resime dikkat sonra sorular geliyor

LM324 ün 5. ayağı 10n kondansatör ile 470k ayarlı direnç e gidiyor görünmekde . fakat pbc de 5. ayak iki tane 100k dirençe gidiyor görünüyor . aynı şekilde 6. ayakda tam tersi şekilde.

5 ile 6 ayaklar mı karışmış . neresi yanlış . pbc devresi mi yanlış şema mı . yoksa ben mi yanlışım .

not: çok amatörüm . hayatımda ilk defa elektronik bir devre yapıyorum

yarımlarınız için şimdiden teşekürler  ;)

emekli AMCA

merhabalar.

haygoren    sorularıncevabı burada   şemada pin hatası var düzeltilmiş şema   alttaki linkte ki Tarsos dökümanlarında var..kolay gelsin

[IMG]http://dc176.4shared.com/img/144933421/83b9e084/soru1.jpg?rnd=0.691712523465198[/img]

birde devreyi yapanlardan  devamlı ötüyor sesi kesemiyorum şikayetleri alıyorum

şu dediklerimi yapın .  Tl 072 çıkartın  boş kalan soketin 7 ve 8 pinlerini geçici olarak bir tel ile birleştirin   ses kesiliyorsa    devredeki dizilim ve çalışması normal sorun bobin sarımı ve ayarında .ses kesilmiyorsa devreyi kontrol edin ..

tolgahan06

Arakadaşlar öncelikle merhaba en sonunda bobin olayını çözdüm ve tarsosu bobile beraber çalıştırmayı başardım.Yaklaşık 1 aydır çalıştırmaya çalışıyordum.Şimdi en can alıcı noktaya geldi benim bobin tek parayı 3-4 cm gibi bir mesafeden algılamakta daha verimli bir algılama için 35-40 cm ne yapmalıyım.3 kg bir bakır veya başka bir metali  max algılacağımız mesafe ne kadar olabilir.Emekli AMCA sizden ricam bir reset  ve yada auto tune devreye nasıl eklenir.Teşekkür derim.Siteniz hayırlı olsun.RX önce elekrik banti ile sardım arkasından ince aliminyum folyo ile sardım üstünüde  sarı bez ban t ile birer tur sardım acaba aliminyum folyo üzeri açıkmı kalmalı yoksa benim yaptığım gibimi yapılmalı.Çekiş bay düşük rx ve devre arası şase bağlantısı nasıl yapılmalı.

tolgahan06

Peki tarsos için yeni başlık geliştiren arkadaşlar vardı boyutları arttırarak büyük başlık yapılabilirmi.?Kullandığımız başlıklar D şeklinde ölçüde belirtilen 18 cmlik başlıklar biz bunu 33 cm ye 2 adet yuvarlak başlık yapsak orta kısmından Clerini bulabilirmiyiz.Denemek istiyorum ama fazla bilgiye sahip değilim.mesela D başlıklarda tx 12+136  rx ise 156 tur 0.30 emaye telden sarılıp yapılıyor ve C leri için 6,8 ve 10nF lik kondansatörlerle gerçekleştiriliyor.Bu başlığın 2 katını sarmak ve Cleri bulmak işte burda tecrubeli ve  bilgi sahibi arkadaşların yardımı gerekmekte.

bilal5787

ARKADAŞLAR DEVRE ŞEMASI İÇİN VERİLEN LİNKLERE BEN GİREMİYORUM.GİRDİĞMDE "Sorry! We're almost done!"  DİYE Bİ YAZILAR ÇIKIYO YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ

bilal5787

AAA TAMAM ARKADAŞLAR BULDUM ÇOK ŞÜKÜR YAAA. LİNK YENİLENMİŞ. ÇOK PARDOON :):):)

bilal5787

BU ARADA EMEĞİ GEÇEN EMEKLİ AMCAYA ÇOOK TEŞEKKÜRLER:) BU DAVRANIŞIN İNŞALLAH BİZLEREDE ÖRNEK OLUR. PAYLAŞMAK GERÇEKTEN GÜZEL BİŞEY

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious