Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

Başlatan emekli AMCA, 26 Temmuz 2008, 16:13:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

magicstorm1

10kaptan10

324 bacağında8 volt civarı voltaj var doğrumudur
tl072 8 nolu bacak ta4,5 volt var
0724 nolu bacakta - voltaj yok

magicstorm1

7809 un ayaklarını ölçtünmü benimki kısadevreydi oyüzden 7809 ısınıyodu

10kaptan10

tl072 4 nolu bacakta-4,30 volt görmüyorum sebebi ne olabilir
şu an çalışıyor yüzüğü 15 santimden algılıyor fakat ayrım yok

erc

Alıntı yapılan: 10kaptan10 - 20 Ağustos 2008, 12:46:10
tl072 4 nolu bacakta-4,30 volt görmüyorum sebebi ne olabilir
şu an çalışıyor yüzüğü 15 santimden algılıyor fakat ayrım yok
lm324 enterenin 1-2 no lu ayagı şase olarak ölcü aletini bagla 4 no lu ayagında +4,5v  11no lu ayagında -4,5v olacak.varsa tl072 giden yollara bak.

10kaptan10

+4,60 volt var 072 4 nolu bacaktadaba - olarak aynı voltaj var

10kaptan10

çalışması güzel fakat ayrımı sağlayamadım
amca şu işe bir el atsan

emekli AMCA

10kaptan10 buraya kadar getirdin .buradan sonrasını forumda en ince detayları ile anlattım geriye dönük okursan başarırsın...

10kaptan10

Alıntı yapılan: erc - 15 Ağustos 2008, 17:05:48
emekli amca daha önce tarsos 1ytl 10 cm demiştim yardım isterken sizde frekans vs. sormuştunuz.şimdi bobini manuel olarak ayarladım ince ayarı cok süper ayarlıyorum 1ytl 40-45cm algılıyor ama 10-7 cm bakır plaketi de 65-70cm den ötüyor.yalnız ayrım olayı yok penseyede ötüyor civiyede ötüyor.akort c si ni 4,7 nf buldum bu ayrım olayını nasıl yapacam.osilaskobum yok.bütün potlar süper calışıyor.
ayrım olayını ne yaptın arkadaşım çözebildinmi

ismail surek

merhaba arkadaşlar
bu çalışma delta kadar güzel olmuş bunun için özellikle emekli amca  j.ali ve diğer katkısı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum
bu forumu baştan sona okudum  pi sistem makineden başka makine  yapmam artık diyordum
ama bu  vlf çalışma güzel en kısa zamanda deneyeceğim
herkese başarılı çalışmalar

emekli AMCA

ismail surek  Tarsos bölümüne hoşgeldin...

inanıyorum ki çok kısa zamanda bize test videonu seyrettirecksin ve bir çiçekde sende açacak..

kolay gelsin...

erc

10KAPTAN 10 demire ötme olayını emekli amcanın dedigi gibi bobinler cok içe girince yapıyor.penseyi aldım elime gezdirirken bobini dışarı dogru yavaş yavaş cekerek nerde ötmedi orda bıraktım.bobini cekerken sürekli öterse ayar potu ile sustur penseyi salla dur bi noktada susuyor.

ismail surek

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 20 Ağustos 2008, 14:02:57

ismail surek  Tarsos bölümüne hoşgeldin...

inanıyorum ki çok kısa zamanda bize test videonu seyrettirecksin ve bir çiçekde sende açacak..

kolay gelsin...

sağolun  .
inşallah en kısa  zamanda tamamlarım zaten dedektör yapma işine hiç yabancı değilim tanırsanız
35 farklı devre ile uğraştım ama gördümki  ib sistemlerde çok takılmışım aslında vlf  ile ib sistem birbirlerine benziyorda artık bunu yapan var çalıştıranlar var videoları izledim 
baskılı devreyi çıkarrttım yarında delerim malzemeleri dizerim derken fazla uzun süreceğini sanmıyorum
sizlerede kolay gelsin

ismail surek

o kadar baktım bence bu çizimde bir yanlış var . J.ali arkadaşımızın  verdiği son şema (sayfa 8de)
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1uYpOi
sorun bölgede
http://www.postimage.org/image.php?v=aV2zsl00
lm324 ün 5 ve 6  nolu ayakları - ile +  ters olmuş. Yerleşim  şekline göre  yerleri birde siz inceleye bilirmisiniz_? 
peki şimdi pcb bu işleme göre baskılı devre şekli doğrumu diye  orjinal şekli inceledim
baskılı devre doğru ama sadece şema çiziminde hata var

ismail surek

arkadaşlar ben birde toplam bobin telinin uzunluğunu hesapladım
R=18                  çevre=2.pi.r
r=9                             2*3,14*9  = 56,52

turn                               Tx + Rx       =   toplam turn   
Tx = 136 +12                       136+12+157   =  305   
Rx = 157                             56,52 * 305    =  17238,6 cm 
                                         173 metre bobin teli kullanılıyor

emekli AMCA

merhabalar..

ismail sürek sizi dedektörlerle içli dışlı olduğunuzu biliyorum ve de isminizi diğer sitelerde görüyordum...Tarsos a tekrar hoşgeldiniz tecrubelerinizi devreye aktarabilirsiniz ben de bir şeyler hazırladım ama zamanla..devrenin bazı bölümleri uygulamaya açık .ilk şema pin hatasını ben yapmıstım 12ve13 pinlerdi onları düzelttik...

evet haklısın 5-6 pinler ters yazılmış  tebrik ederim ...

arkadaşlar yerleşime göre dizdikleri için sorun olmuyordu..

j.ali ustamız bir kere daha düzeltir sağolsun...

10kaptan10

amca bobinleri ayarlıyorum belli bir mesafe elde ediyorum fakat birkaç saniye sonra ayar çöküyor yani mesafe düşüyor bunu bir kaç kez böyle denedim böyle bir şeyi neden yapar sizce bozuk c mi var acaba öyleyse eğer hangi c ler olabilir?

UNIQUE - TA5DF

ismail sürek arkadaşım seni buralarda görmek çok güzel. bir kaç yıldır diğer sitelerden takip ediyorduk. aramızda görmek sevindirdi bizi... 
TA5DF

magicstorm1

emekli amca senin rxin akort c si kaç ben en yüksek 29volt okudum onuda 10n yla verdi. alet kutu kolayı 10cmden fazla cekmıyo.tgsabre 70 cm den alıyor biterslik var ama nerde anlamadım.ayrım hiç yok .... saygılar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious