Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

Başlatan emekli AMCA, 26 Temmuz 2008, 16:13:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

diamondbrillant

Emekli Amca;
RX İÇİN C 'Yİ BULDUKTAN SONRA RX 'E C'Yİ BAĞLADIKTAN SONRAMI YOKSA BAĞLAMADANMI (ATIYORUM 30 MV) RX'İ TX ÜSTÜNE SÜRECEĞİZ.BURAYA BİR AÇIKLIK GETİREBİLİRMİSİNİZ.

pcb üzerindeki RX bağlantı uçlarının  sökün iki uç arasına 1k direnç bağlayın.bu iki uca DMM yi AC  konumunda bağlayın.

tx i sabitleyin  rx i tx e doğru dışarıdan içeriye doğru sürüklemeye başlayın  ac olarak voltajın düştüğünü görürsünüz şimdi her.gi bir bölgede durun ve rx i de geçici olarak bantlayın..ayar bitmedi..
bu bekleme yerinde rx in akord C sinin doğru olup olmadığına bakacağız.

örnek olarak  burada ac 100mV okuduk şimdi akord C olan  6n8   değerini arttırarak veya eksilterek en yüksek ac voltajı bulmalıyız 6n8 illede sabit bir değer değil dir.mühim olan en yüksek ac volt u çıkaran C dir.

Evet rx e uygun en iyi C yi bulduktan sonra rx in band ını söküp bobini tx e doğru sürüklemeye devam edip AC olarak yaklaşık düşük bir değerde tekrar durun(atıyorum 30mV)

şimdi rx in dış kenarlarını sıkıca sabitleyin sadece göbek bölgesi kalsın..

Bundan sonra sadece orta göbek kısmı ile ileri geri oynayıp 10mV civarında sabitleyin.

İşlem bitmiştir..
Linkback: Ynt: TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

emekli AMCA

Ben masaüstünde rx üst oluyor...

farketmez

Dahadoğrusu bobinleri sıkıca sarınca  5mm gibi oluyor masayada koyunca aynı hizada oluyorlar.

diamondbrillant. yeni değeri lehimleyin sonra devam...

remzi50

Emekli Amca,acik semada lm324 un 13 nolu bacagi saseye baglanmis ama yerlesim planina gore 12 nolu olani sasede,zannedersem yerlesim planindaki gibi yapilacak degilmi?

emekli AMCA

tebrik ederim  şemada pin no hatası ..

yerlesim doğru ve arkadaşlar yerleşime göre yaptıklarından bir hata çıkmaz

yinede   j.aali ustamızdan rica ederiz yeni bir şema çizer bize......

selamlar...

mutsuz4

mrb arkadaşlar..herkes okadar güzel seyler yazmıski dayanamadım  bende başladım yapmaya:) yaklasık 1.5 saatir üzerinde calısıyorum devrem bitmek üzre zaten bütün malzemler elimde varmış:) fakat bobin olayı biraz yoracak gibi ...

http://tr-load.com/img/image13/c318573efe.jpg
[move](BiLGi PaYLaŞıLDıKÇa ÇoĞaLıR)[/move]
                        J@F

emekli AMCA

Kolay gelsin mutsuz4...

bu gece bitermi desin.. olmazsa yarına devam edersin

devredeki 3 adet tel atma var köprü..unutma..pcb de 324 ün altındaki tel soketten önce atılmamış göremedim...

23nisan

yaww cıhaz guzelde bobin çokk önemli yaww hadi bunuda aştık sorun değilde kalıp önemli bobin çokk sağlam olmalı buaarada emekli amacaya bişey sorsam delta pulse ilee ilgili cevap vermiyecek biliyorum

mutsuz4

teşekkürler amca atlamaları yapmadım sadece 1 tanesini yaptım farkındayım.. bobin alıcam ve entegreleri alıcam yarın.. hesabıma göre bobin yaklasık 21 metre tutuyor iki bobinin toplam boyutu yarın bi yerlerden alırım  bu gecelik çalışma yeter ... birde folyo alayım lazım olur fırında balık yaparız:) bu folyo baya önemli sanırım gecmiş sayfadalarda bi yerde bahsi geciyordu orayıı iyice okuyayyım başım agırmasın sonra ... ii ğeceler cümleten...
[move](BiLGi PaYLaŞıLDıKÇa ÇoĞaLıR)[/move]
                        J@F

j.ali

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 03 Ağustos 2008, 14:40:42

tebrik ederim  şemada pin no hatası var

yerleşim doğru ve arkadaşlar yerleşime göre yaptıklarından bir hata çıkmaz

yinede   j.ali ustamızdan rica ederiz yeni bir şema çizer bize......

selamlar...

ne demek ustam anında değiştirdim senin karalama şemadaki noları aynen yazmıştım bilen zaten bilir +bacak hangisi -bacak hangisi yalnız bu işlerde amatörce uğraşan arkadaşlar için önemli tabiki önceki şemalar kaldırılırsa veya yer değiştirirse form ve bilgi kirliliği açısından faydalı olur uykusuz ustam gereğini yapar artık birde ton potu 100k olmuş 470k yaptım saygılar
PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

emekli AMCA

Merhabalar..

J.ali ustam eline sağlık ..doğrudur benim ilk verdiğim şemada hata olmuş ..senide kaç kere yorduk....baskı devre ve yerleşim de hata yok ...

j.ali

ne yorulması ustam aksine zevkle uğraşıyorum bizler amatör ruhlu insanlar paradan ziyade birilerine faydalı olmak bir işe yaramaktan zevk alırız saygılar
PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

xbaron

ustam devremde ki ses hatası dandik tl 072 denmiş yerine tl 062 taktım makına hönkürüyo sıra sımdı sarımda başlık telı bırını yaptım gece tel bitti bobinin birirni 0,50 telden sararsam bütüm olanını kaçtur atmam lazım

asenkron

xbaron

rx kaldı benim hocam ondada sorun oılmaz dımı 0,50 tel aynı turdamı sarayım

emekli AMCA

hdalci

emekl amca bu bobinlerde mH.mi hesaplanıyor ohm.farklı çıkmazmı.

emekli AMCA

şimdi işin doğrusu tel kalınlığı gözardı edilseydi bütün şemalarda ve bobin tariflerinde tel kalınlığı yazılmaz idi  herkes ne bulduysa yapsın denirdi .

tel kalınlaştıkça  tabii ki omaj düşer .devrelerde bu da bir etkendi

arkadaşımızın sadece rx bobini  kalmış onun için sarsın dedim tarsosta pek değişmez. başka şemayı bilmem..

xbaron

emekli amca bobin iş bitti bağladım 1 k lık direnci bobinin iki ucuna bağladım ama bende osiloskop yok olsada zaten kullanmayı bilmiyorum ben bobinleri birbirine yaklastırınca ses geliyo ama sesin en azaldığı yerde bırakıyorum ne paraya ne torna vidaya ıkısınede otmuyo bide benım ıbre hiç hareket etmiyo osiloskopsuz nasıl ayarlıyabılırım başlığı saygılar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious