Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi

Başlatan emekli AMCA, 26 Temmuz 2008, 16:13:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ceryan3200

eğer tx verici bobini sabit iken rx alıcı bobini üzerinde sağa sola yavaşca gezdirdiğinizde ses kesilip tekrar ötme yapıyorsa bobin akortu yapmamız gerekli  bu arada demir para ile ayar olmaz sarı yada bakır aliminyum gibi malzeme varsa daha sağlıklı olur  bf245lere gelince firmaya göre bacak bağlantıları değişiyor sonunda a ve c  yazanlar genellikle normal 245e göre  ön yüzden baktığınızda 1ve2. uç değiştirerek yerine takın  tabi bobinde hareket ettirdiğinizde algılama ses kesilme tekrar ötme yoksa denemelisiniz bunu
Linkback: Ynt: TARSOS Design by Emekli AMCA Arkadaşlık ve paylaşım projesi
ceryan3200

yörük

arkadaşlar tarsos dökümanları silinmiş elinizde dökümanları olan varsa paylaşa bilir mi ellerine saglık emeli amca sende olmasan nasıl dedektör sahibi olcz bilmem  :D herkese saygılar

yörük

elimde 0.50 tel var sizce arkadaşlar kaç tur sarmalıyım telin değeri arttı nasıl hesaplarım yardım ederseniz sewinirim arkadaşlar

jickata

Konunun icinde her turlu bilgiyi bulabilirsin.Benim hatIrladIgIma gore :

TX:136 +12
RX:157

SaygIlar.
''Bilgisizler içinde bir bilgili, ölüler içinde bir diridir.'' HZ. Muhammed
''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.'' HZ. Ali
''En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır.'' Mustafa Kemal Atatürk

yörük

jickata ustam tmmda o tel 0.30 benim elimdeki 0.50 ben bu teli başlık yapcm ama tel kalın malum sarım sayısı artması lazım işte hesaplamasını bilmiyorum  ve kaç tur olması gerek elinde dökümanlar warsa yükleyebilirmisin ?

Spark

arkadaşlar selam,
Paylaşımın için öncelikle teşekkür ederim amca çok emek verilmiş uzun bir konu olmuş ben elektronikten çok çok az anlıyorum ve hobi olarak devam ettirmeye karar verdim bu işi bu sistemi yapmak istiyorum ama zorlanacağımız hissettim bir öğrenci bile yapabilir demişti bir arkadş umarım yapabilirim sadece plaketi nasıl yapıcam onu bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz bu konuyla ilgili hatırlamam gerekli :D

bari en kotusu ugrasma kardeş desin birisi :(

bitkici şakir

spark bu işin en kolay yeri kart basmaktır. en zor yeri başlık sarmak. kart basımı kolay parçalar patates olur veya değerlrin toleransları gibi etkenler yani bunlar  sorun çıkartıyor.gördüğüm kadarı ile çok sade bir pcb si var.

aresugur29

Öncelile böyle güzel paylaşımda bulunan arkadaşlar teşkkür etmek ,isterim ben de bu devreden yapmak istiyorum ancak dosları upload etmiş olduğunuz http://www.savefile.com sitesinde dosylar mevcut değil rica bu devreyi yapmak isteyen ve merek edenler için dosyları  etsem yeniden yükleye bilirmisiniz .

ceryan3200

slm tarsos vlf dedektör yapmak istiyenlere kart basmaya uğraşmak istemeyene elimde fabrik kart var ve hatta çalışır şekilde bobinleriyle beraber yapılmış devrede var alan  kutulayacak kullanacak isteyen mesaj atsın ihtiyacı olan faydalansın dedektörle ilgili soru olursa bildiğim kadarıyla yardımcıda olurum herkeze kolay gelsin
ceryan3200

ceryan3200

çalışan devreyi bi arkadaşa hediye ettim ama devre ile ilgili sorusu olan olursa yardımcı olurum
ceryan3200

ceryan3200

ceryan3200

ceryan3200

ceryan3200

yavzas

arkadaşlar bu devre stabil olarak çalışıyor mu? deneyen çalıştıran var mı?

dj by-x

arkadaşlar bu devrenin hazır ölçekli pcb şemasını bulamadım.bi zahmet pcb devresini eklerseniz sevinrim.bide ayırım yeterli mi?nekadar derine ulşılabilir?..şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar..
by-x

galaksi

yusufii

BİLDİĞİM TEK ŞEY HİÇ BİRŞEY BİLMEDİĞİM

elektor1

Merhaba teknolojiekibi  üyeleri Emekli amcanın arkadaşlık paylaşım projesine bende bir katkıda bulunmak istedim. konu olan devreyi yapıp elektronik açıklamasını bildiğim kadarı ile yapacağım Allah yardımcımız olsun. ;)

osiloskop görüntüsü emekli amcanın dedektörünün incelemesi sonucu ürünüdür. ve devam ediyoruz..

elektor1

İlk önce  izahını yapacağımız  devrenin  şemasına bakalım (emekli amcanın bizlere hediyesi vlf dedektör şeması)

elektor1

Şemada elemtronik devrelerin  nasıl bloklara ayrıldığını gösterdik ve her blogu kısa anlatmaya çalışacağız.
Devremiz
Osilatör
Verici bobin
Genlik ayarı sinyal üreteci
Alıcı bobin
Önyükselteç tamponu
Genlik kontrol anahtarı
Yükselteç  gurubu
Ses osilatörü
B sınıfı ses yükselteci
Simetrik volatj üreteci
9V gerilim regülatöründen oluşmaktadır

Karadağ

Merhaba Elektor1,

Paylaşımın ve anlatımın için teşekkür ederim. Elinize sağlık.

Saygılar
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious