Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

Delta Pulse 3 İle Bulduğum Obje Yardımcı Olun

Başlatan situart, 27 Mayıs 2022, 22:14:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

situart

Geçen gün Değerli hüseyin ustamızdan almış olduğumuz Delta pulse 3 ile bugün yayladaki yerimizde şüphe duydumuz yerde cihazı test ettim ben o kadar cihaz kullandım bu cihaz kadar stabil sinyal verenini görmedim öttüğü heryerden çöpte olsa birşey çıkardık bugünün en değerli objesi ile sesi tınısı mükemmel bir çan ama içinde zil yok klise çanı gibi ufak bir metalle vurunca çok güzel ses cıkarıyor arama yapılan yerin oralarda eskiden klise varmış ve ipek yolu üzerinde bulundu Trabzonda yardımlarınızı bekliyorum Altın değil ama ne olduğunuda çözemedim işçilik mükemmel o kadarını söyleyebilirim yaklaşık 30 -  40 cm taş yığma ve topraktan çıkardım.

Çanlardan anlayanlar yardımcı olsun ses için video yarın ekleyecem

Linkback: Delta Pulse 3 İle Bulduğum Obje Yardımcı Olun
İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur ,ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz...

situart

İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur ,ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz...

situart

bunun tam olarak ne olduğunu veya ne kadar değerli olduğunu söyleyebilcek varmıdır

Ankebut

kilise çanıda olabilir büyük baş hayvan çanıda olabilir ikiside birbine benzer ürünler. içinde boncuk olmaması normaldir zamanla dağılmıştır. Bu da eski olduğunu gösterir yani 100-150 yılda rahatlıkla iç mekanizme dağılabilir. Bronz tarzı bir ürüne benziyor. Değer konusunu bilemem hatıra olarak sakla bence.

saftilki

situart

Alıntı yapılan: saftilki - 28 Mayıs 2022, 08:37:56
basit prinç çan, çook kaybettik onlardan

değerlimi ustam ben birine gösterdim gümüş bakır karışımı dedi

saftilki

gümüş ve bakır karışımı çan olmaz  pek değerli olacanıda sanmam

situart

Alıntı yapılan: saftilki - 28 Mayıs 2022, 22:23:57
gümüş ve bakır karışımı çan olmaz  pek değerli olacanıda sanmam

en ufak çürüme yok neyden yapılmış olabilir

turkuyaxxx

Av yasaklerine takıyorlar bu canlari,  Avcı tanıdığın varsa hediye et, bir değeri yok

saftilki

Ankebut

Bakır olan ürünler yeşil pas yapar gümüş siyah pas yapar buna göre metallerin neyden yapıldığı ac çok anlaşılır.
Çok eski bronz eserlere bak yeşilenmiştir içinde bakır olduğu için.

Suta35

basit bi çan hocam.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious