Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

yolcu otobüslerindeki uydu alıcısı

Başlatan YAK, 11 Temmuz 2008, 21:53:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YAK

arkadaşlar bu yolcu otobüslerindeki uydu alıcısı nasıl çalışıyor.otobüs hareket halindeyken sinyali nasıl alıyor.aydınlatan olursa sevinirim.
Linkback: yolcu otobüslerindeki uydu alıcısı

Uykusuz

Merhaba profesor mesajınızı yeni gördüm, bunların tasarlandığı ve üretildiği bir firmanın kardeş şirketinde çalışıyorum. Kameram bir aydır tamirde yakında gelecek (inşallah). Eğer fırsatım olursa inyali nasıl bulduğunu ve nasıl takip ettiğini fotolar gönderirim.

mathellon

:)benim bildiğim kadarıyla dopler etkisiyle ilgili bi konudur.

YAK

sağol uykusuz cevabını bekleyeceğim.mathenol doppler etkisi derken birazdaha açıklarmısın.

ali kaptan

arkadaşlar bunun doubbler olayıyla alakalı oldugunu sanmıyorum.dobler olayı radarlarda kullanılır araçların hızlarını tespit etmek için.

ali kaptan

gemilerde gyro pusula(elektronik) vardır.manyetik alanlardan etkilenmeden en dogru şekilde yön gösterebilmek için.ve gyro ıle uydu arasında haberleşme kurulur ve  gemi yönünü değiştirse bile uydu hep aynı açıda kalır.böylece görüntü bozulmadan yayınlar alınabilir. ;)fakat otobuslerde simtem nasıldır bilmiyorum. :(

Uykusuz

Bahsettiğim cihaz bu:
http://www.neta.com.tr/mobilsat.htm

İçindeki mekanik aksamın fotoğraflarını ilk fırsatta çekip gönderirim. Cihaz ilk açılışta kafasına göre dönüp duruyor. Yayını bulduğu an ufak hareketlerle alınan sinyalin maks olduğu anı bulup oraya odaklanıyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious