Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Frekans gönderme

Başlatan omerserif07, 04 Ağustos 2021, 09:13:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omerserif07

Merhaba ustaların aklıma takılan bi proje için bir mantık dusundum uygunluğu diye sizlerin değerli tecrübelerime  danışayım dedim
Ben ses sinyalini istedigin frekans ta göndermek istiyorum gerekirse 1hz de gerekirse 1mhz de illaki ses değil mesala 10 hz yi arac olarak kullanıp 50 hz gondericem bunun mantığı varımdır yada nasıl.bir yol.izlemeliyi. tesekkurler
Linkback: Frekans gönderme
NE MUTLU TÜRK"ÜM DİYENE

ramses4040

omerserif07

Ustam frekans uzerine arastirmalar yapiyorum birkac proje deneyecegim
NE MUTLU TÜRK"ÜM DİYENE

saftilki

benim eski muhasebecim de buna benzer bişeyler anlattı da benim aklıma bam başka bişey geldi
altını uyarmak için şiş ucundan veya 20 ila 50 cm çapta bir bobin ile altını uyaran frekans kaç sa artık 5 khz mi neyse
ilk aklıma yatan şişleme yöntemiyle şiş'e 5 khz vermek ve ardından pulse cihazla etrafında arama yapmaktı
vlf cihazlar derin arama yapamadığı için böyle bir teorim vardı 3-4 yıl önce

çokmu saçma bir teori sizce?  bende frekans işlerinden pek anlamıyorum doğrusu

omerserif07

Ustam tabiki dusuncelerinize saygi duyarim gakat benim altin isinle uzaktan yakindan ilgisi yok benim amacim am radio sistemini uygulamak rozanans sistemi ila alakali
NE MUTLU TÜRK"ÜM DİYENE

alaattin

Mevcut bir frekansı başka bir yere gönderebilmek, gönderdiğin yerde tekrar o ilk mevcut frekansı oluşturmak  için bir seri işlem gerekiyor, kabaca bir osilatör yapıp taşıyıcı frekans yapacaksın sonra bu taşıyıcı frekansa mevcut göndermek istediğin frekansı mixer ederek modülasyon yapacaksın, bir kaç çeşit modülasyon etme metodu var birincisi genlik modülasyon 2. frekans modülasyon. (DİJİTAL 1-0 Modülasyona girmiyorum) diyelim taşıyıcı frekansımız 5 Mhz ve mevcut frekansımızda 100 Hz, 100 hz mizi 5 Mhz genlik olarak mixer devresinde genliğini değiştirip bir kaç kez kuvvetlendirip anten den gönderiyoruz, uzak bir mesafeden alıcı olarak demodülasyon yaparak tekrar 100 Hz elde edeceğiz bunu da yine uzakta alıcı antene çarpan bu göndermiş olduğumuz taşıyıcı sinyali pasif filitreden geçirip bir kaç kez kuvvetlendirip bir arafrekans elde etmek için alıcı içinde sabit bir osc ( birkaç çeşit taşıyıcı almak istiyorsak ayarlı olacak ) den gelen frekans ile ama bu frekansı bildiğimiz taşıyıcı frekansımızdan yüksek tutacağız bunu bir arafrekans elde edebilmek için yapıyoruz osc frekansımız 5.455 Mhz (5455 Khz) sabitlersek , antenden gelen frekansla (5 Mhz=5000Khz) mixer olacağından elimizde 455 khz bir sinyal kalır bu arafrekans sinyalimiz olur bunu da birkaç kez kuvvtlendirip rezonans bobinlerinden geçirerek sonunda genlik ayırma oran dedektörü devresi ile yani tek bir diyot ile çıkışta 100 hz bu ilk mevcut frekansımızı alabiliriz , eski radyo verici ve alıcılar prensibidir bu olay. ufak tefek hatalarım olmuştur genel prensib bu şekilde... Frekans modülasyon yaparsanızda arafrekans 10,7 Mhz oluyor bu durumda taşıyıcı frekansınız biraz yüksek seçilmesi gerekir,FM radyolarındaki gibi.
TB6CSA

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious