Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

igbt lerin eşlenik olduğunu nasıl anlarım?

Başlatan remzi, 06 Haziran 2008, 14:41:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

remzi

Elimde aynı kodlu igbt ler var. Fakat ben bunları paralel kullanacağım için igbt lerin eşlenik olması gerekiyor. Elimde 100 adet igbt var. Ben bunları eşlenik 4 lü gruplar şeklinde nasıl ayırabilirim?

Her.gi bir devremi kurmam gerekir yoksa ölçü aletiyle anlayabilirmiyiz?

Ustalardan yardım istiyorum.

İyi çalışmalar...
Linkback: igbt lerin eşlenik olduğunu nasıl anlarım?

yanlızkurt

remzi ustam kataloglarına bakıp inceleme şansın oldumu. 

arkadaşlar banada örnek uygulama şemaları lazım. 250kw lık motorlar var çalıştığım şirkette bunlara yumuşak yolverici yapmak gibi bir düşüncemiz var. bu konuda fikri olan varmı acaba.

ali kaptan

arkadaşım yüksek güçlü trifaze(asenkron) motorlar önce yıldız baglantı ıla ardından üçgen baglantı ıle çalışırlar.böylece devrede çekilen ilk kalkınma akımı düşürülmüş olur.yanlış hatırlamıyorsam bunu yeterli güçte iki veye üç kontaktör ve bir zaman rölesi ile  yapabilirsin

yanlızkurt

arkadaşım  350 kw lık rotoru sargılı 3 motor var bunlar yıldız üçgen yolverilmiyor zaten direnç grupları mevcut bunlar yük altında ortalama 400 amper akım çekiyor amacım dirençsiz bir sistem. motorların yükü çok fazla torku yüksek kalkış gerekli.
bana bu yüke dayanacak  soft star şeması lazım bilgisi olanların dikkatine.

ExCaLy

Alıntı yapılan: remzi - 06 Haziran 2008, 14:41:05
Elimde aynı kodlu igbt ler var. Fakat ben bunları paralel kullanacağım için igbt lerin eşlenik olması gerekiyor. Elimde 100 adet igbt var. Ben bunları eşlenik 4 lü gruplar şeklinde nasıl ayırabilirim?

Her.gi bir devremi kurmam gerekir yoksa ölçü aletiyle anlayabilirmiyiz?

Ustalardan yardım istiyorum.

İyi çalışmalar...
remzi ıgbt lerin modül ıgbt mi yani (BLOCK) ıgbt ise içerisinde 2,3,4 ıgbt tane olabilir. bunu belirtirsen sana yardımcı olabilirim.  yoksa sadece 3 bacaklı transistör görünümlü mü

ExCaLy

Alıntı yapılan: remzi - 26 Ağustos 2008, 14:01:47
3 bacaklı
şimdi ıgbt lerin değer olarak aynı fakat markaları farklıysa geyt uçları farklıdır bunu da belirtmende fayda var ???

remzi

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious