Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

quasar ve fortume

Başlatan Kürşat, 26 Ocak 2020, 20:14:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Suta35

Alıntı yapılan: BuLutBey - 05 Ağustos 2020, 22:00:41
Alıntı yapılan: Suta35 - 05 Ağustos 2020, 16:38:54
Sorun bobinden kaynaklı sanırım,bugün bobinsiz çalıştırdım devreyi 15 20 dk açık kaldı L4940V5 de ısınma hiç olmadı,bobini takınca başladı ısınmaya..yeni bobin sarcam artık
l

Bobini nasıl bağladın kondan satör nasıl bağladın

TX 270 NF seri
Rx 22 NF paralel usta
Linkback: Ynt: quasar ve fortume

Suta35

Tx çalışma frekansı 8400 hz
Rx 6700 hz

Aradaki fark 1700 hz

BuLutBey

270 nf kond değiş veya test etmek için 100 nf tak
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

Jumper03

Tx ve rx mh leri ne cıktı

Adaleti, yüksek bir kanun olarak kabul etmekten vazgeçen millet, bu felaketini hiçbir başarı ile telafi edemez

erik1

Alıntı yapılan: Suta35 - 05 Ağustos 2020, 16:38:54
Sorun bobinden kaynaklı sanırım,bugün bobinsiz çalıştırdım devreyi 15 20 dk açık kaldı L4940V5 de ısınma hiç olmadı,bobini takınca başladı ısınmaya..yeni bobin sarcam artık

ustam bobin takmayınca mosfet iletime girmez eger sorun mosfetteyse bobin takmayınca mosfet iletimde olmadıgından akım çekmeyeceginden ısınma olmaz zaten 5 volt çıkış mosfeti besliyor senin sorun ya mosfet yada bobin kaynaklı
Deneysiz icad olmaz Fakirlik adamı mucit yapar

gs78

ATMEGA32A-PU 8-Bit 16MHz Mikrodenetleyici DIP-40 entegre taktım pony programla yüklüyorum ekran ışığı bi an yanıp sönüyor ekranda hiç bir görüntü gelmiyor bu entegremi yanlış yoksa yükleme yaptığım devremi taktığım lcd ekran sağlam sıfır aldım https://imgyukle.com/i/Sd9fa1  https://imgyukle.com/i/Sdf0Ex

erik1

Alıntı yapılan: gs78 - 08 Ağustos 2020, 13:17:11
ATMEGA32A-PU 8-Bit 16MHz Mikrodenetleyici DIP-40 entegre taktım pony programla yüklüyorum ekran ışığı bi an yanıp sönüyor ekranda hiç bir görüntü gelmiyor bu entegremi yanlış yoksa yükleme yaptığım devremi taktığım lcd ekran sağlam sıfır aldım https://imgyukle.com/i/Sd9fa1  https://imgyukle.com/i/Sdf0Ex

ustam resimde programlayıcının şemasına baktım 3 ayrı pic programlama seçenegi vermiş ben programlayıcı kulllanmadim lakin bildigim kadar programlayıcıların yanında jampır olur ve hangi pic,i tatıp proglamliyacasan jampırıda ona takmak gerekiyor acaba siz bahsettigim jampır yeri varsa jampırı olması gerektigi yere takmamiş ola bilirmisiniz

gs78

iki ayrı programlayıcı denedim tl866 onunlada yükledim gayet güzel okuyor yazıyor programlayıcılar bu sigorta ayarları veya başka birşeymi bilemedim değişik sürümleri yükledim quasarın 12 volt verdikten sonra başka on of yapıcak tuş yok değilmi cihazda

erik1

ustam sanırım resim sigorta ayarlari gösteriyor

erik1

ayrica programlayiciya yani pic,e 5 volt dışardan sizin vermeniz gerekiyor

gs78

ustam o sigorta ayarlarını aynısı yapıyorum programlayıcıya tabiki 5 volt vererek yüklüyorum harfiyen yapıyorum entegreyide yüklüyorum sorunsuz dip olan devreyi yaptım hatada yok çalışmaması çok ilginç

erik1

pic,i tak lcd,yi tak cihaza enerjiyi ver 5 volt regülede ısınma varmı bak varsa pic,in ya bozuk yada 5volt ile diger bacaklar arasi kısa devre ola bilir kontrol et

Kürşat

Internette  fiko ustanin videosunda detayli anlatim var aynen yapin
Herkes işini yapsın.
Bildiğin şeyleri de unut ki her düşünceyi hazmedebil.
Arkadada gözlerim var ama umursamıyacak kadar eğitimim var şükür

Kürşat

Ben hex atmak icin bi lay paylasmistim bi bakarsaniz  ordaki devreyle sorunsuz hex yükleyebilirsiniz
Herkes işini yapsın.
Bildiğin şeyleri de unut ki her düşünceyi hazmedebil.
Arkadada gözlerim var ama umursamıyacak kadar eğitimim var şükür

gs78

Rx :80ohm
tx 3.8 ohm
bu değere göre kondositör değeri ne olmalı

erik1

Alıntı yapılan: gs78 - 11 Ağustos 2020, 14:44:23
tx 3.8 ohm

istedigin frekansı (   c 6  ) tx  condansatör degeriyle oynayarak elde edebilirsin

Jumper03

tx 3.8 ohm
Mikrohenri degerlerini verirsen kondansatör ve çalışma frekanslarını  degerlerini söyleyebilim
Adaleti, yüksek bir kanun olarak kabul etmekten vazgeçen millet, bu felaketini hiçbir başarı ile telafi edemez

Suta35

Alıntı yapılan: Jumper03 - 12 Ağustos 2020, 09:14:59
tx 3.8 ohm
Mikrohenri degerlerini verirsen kondansatör ve çalışma frekanslarını  degerlerini söyleyebilim

Jumper usta bu b
Değerleri söylerken bi formülden mi yararlanıyosunuz,özel değilse söyler misin

Jumper03

Evet özel bi formülü var söyleyemem
kesinlikle yanlış anlama ben bişeyi merak ediyorum siz bobini nasıl sarıyorsunuz Q degerine bakıyormusunuz mh sine bakıyormusunuz rezonansına bakıyormusunuz yoksa bunlara bakmıyorsanız nasıl bobin sardıgınızı anlatırmısınız hiç bilmeyen arkadaşlarımız var onlarda bende belki farklı şeyler ögrenebiliriz

Suta35

Alıntı yapılan: Jumper03 - 13 Ağustos 2020, 09:55:44
Evet özel bi formülü var söyleyemem
kesinlikle yanlış anlama ben bişeyi merak ediyorum siz bobini nasıl sarıyorsunuz Q degerine bakıyormusunuz mh sine bakıyormusunuz rezonansına bakıyormusunuz yoksa bunlara bakmıyorsanız nasıl bobin sardıgınızı anlatırmısınız hiç bilmeyen arkadaşlarımız var onlarda bende belki farklı şeyler ögrenebiliriz
.
Özelse söylemeyin zaten cümle başında özel değilse dedim usta.. ben bütün öğrendiklerimi burda Konularda nacizane anlattım sizin kadar alt yapım yok lcr metresiz bobin sarmam..daha önce de Mh değeri istemiştin bi iki konu öncesinde,unutmuş olabilirsin yoğunluktan o zaman da söylemiştim..böyle bi formül varsa ezberleriz öğreniriz diye sordum,elektronik derslerin de geçen bi konuysa diye sordum,kendi geliştirdiğin bi formülse zaten saygı duyuyorum,her seferinde laf sokmak için hazırda beklemeyin.q değeri y değeri z değeri nedir bilmem öğreten de olmadı, istenilen enduktans değerinde bobin sarıp öyle deniyorum oluyo olmuyo bilemem ama en azından çalıştırdim mi o mutluluk bana yetiyo,zaten bu konulara sizin kadar hakim olsam emin olun birinize bile soru sormam..vaktimi öğrenmek isteyenlere harcardim hayırlı akşamlar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious