Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dedektör neden Taşa toprağa öter? Yardım

Başlatan Suta35, 27 Ekim 2019, 19:11:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Suta35

Alıntı yapılan: Kürşat - 28 Ekim 2019, 20:39:25
M1 bu konuda basarili ama bazı  pulse cihazlarda bu durum gercekten vasat  karakayaya ciyak ciyak otuyor kayayi silemiyoruz .
Şuan bende ki durumda bu usta [emoji4] toprağı geçtim tahta masaya öter mi cihaz, hele ki her.gi bi taş görmesin aman aman

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Linkback: Ynt: Dedektör neden Taşa toprağa öter? Yardım

Suta35

Ustam dediğin gibi yaptım bende ki kablodan 3. Bi sarmal yoktu kendim etrafına çok damarlı bi kablo ile dolayarak bi 3. Kablo elde ettim, bobinlerin normal bağlantısını yaptım 3. Kablomu kart tarafından eksi( -)  uca bağladım bobin tarafındaki ni boş bıraktım doğru mu yaptım bilmiyorum[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191028/feffc708deb7f772d32d80e4879ea0de.jpg[/img]

Suta35

Bi değişiklik olmadı ama boşta ki uçla bobine bağlı bi uca birlikte dokunduğum da o herseye ötme olayı kesiliyo ama mesafe de düşünüyo normal algılama da

asahin58

boş ucu bobin uçlarına değdirme ırf740 arızalanabilir
kullandığın siyah kabloda blendaj olmadığına emin misin kontrol ettin mi içinden sadece iki kablo mu geçiyor yoksa bu kabloların etrafında tel veya aliminyum folyo gibi birşey var mı

Suta35

Hiç bisey yok ustam sadece 2 kablo vardı biri açık kaplamasız diğeri de siyah olan, kaplamasız olanı şaşe olarak kullandım diğer kabloyu da bobine çektim

asahin58

Suta35

Zamanında mikrofon kablosu diye almıştım ustam 6 7 ay önce

asahin58

peki kaplamasız olan açıktaki kablo şase yaptığın siyah kabloya etrafınca sarılı mı yani siyah kablo ortada diğeri onun dışını mı sarıyor örgü gibi

asahin58

eğer öyleyse şunu dene dışa sardığın kablo var ya onu bobin kablosu yap kullandığın kabkodaki kaplamasız dediğin eğer örgülü ise yine bir ucu boşta burak diğerini eksiye bağla yani iki kablonun rollerini değiştir.

Suta35

Yok şase olarak tuttuğum açık olan kablo ustam mikrofon kablosuna ait, siyah ve kaplamasız olan miktofon kablosu, en son çevresine sarılı olanda ekstradan çektiğim kablo :)

Yani etrafına dolandığım kablo 3. Olarak ekstra ben sardım ve şaseye değil direk bobine onu bağladım

Boş kaplamasız kabloyu şase yaptım. Biraz karışık oldu sanırım anlatımım

Suta35

Alıntı yapılan: asahin58 - 28 Ekim 2019, 21:59:36
eğer öyleyse şunu dene dışa sardığın kablo var ya onu bobin kablosu yap kullandığın kabkodaki kaplamasız dediğin eğer örgülü ise yine bir ucu boşta burak diğerini eksiye bağla yani iki kablonun rollerini değiştir.
Ben en iyisi senin dediğin miktofon kablosundan alayım ustam, sarmalli olandan.. Iki ucu bobine sarmal olan bostaki kabloyu eksi den bobin tarafına çekip ucunu boş birakayim

erik1

anlatılan durumdan benim anladıgım kadarıyla cihazın hassasiyeti fazla açık vede toprak ayar sorunu var öncelikle hassasiyeti kısmanı tavsiye ederim toprak ayar stabiliyeti iyi olmayan cihazlarda bu durum normaldir taşada öter otada dedektörlerde toprak sıtabiliyet çok önemli
Deneysiz icad olmaz Fakirlik adamı mucit yapar

asahin58

elinde olan kablo ortadan siyah kaplı ve etrafında açık kablo mu siyhın üzerinde örgülü şekilde mi eğer öyleyse yukarıda dediğim gibi kabloların rollerini değiştir dene eğer işe yararsa fotodaki kablo gibi kablo alıp takarsın işe yaramazsa almana gerek yok dediğim gibi pulse devrelerde blendajlı kablo normalde kullanılmaz sendeki farklı bir sorun devrenini lehimli yüzeyinin fotosunu eklesene inceleyelim
bu yüzeyin pasta artıklarını temizledin mi bunlar bile elemanlar arası atlama yapar ve devre sapıtır.

Suta35

Alıntı yapılan: asahin58 - 28 Ekim 2019, 22:35:34
elinde olan kablo ortadan siyah kaplı ve etrafında açık kablo mu siyhın üzerinde örgülü şekilde mi eğer öyleyse yukarıda dediğim gibi kabloların rollerini değiştir dene eğer işe yararsa fotodaki kablo gibi kablo alıp takarsın işe yaramazsa almana gerek yok dediğim gibi pulse devrelerde blendajlı kablo normalde kullanılmaz sendeki farklı bir sorun devrenini lehimli yüzeyinin fotosunu eklesene inceleyelim
bu yüzeyin pasta artıklarını temizledin mi bunlar bile elemanlar arası atlama yapar ve devre sapıtır.
Bendeki fabrikasyon pcb ustam şuan gece mesaisine gidiyorum yarın çeker yollarım hatta video paylaşırım, pcb tertemiz yollar zaten katmanlı korunuyo, ama dediğin bütün işlemleri eve geçince tekrar yapcam

asahin58

buradaki videoyu izleyerek ayarını yapmayı dene

Suta35

Alıntı yapılan: erik1 - 28 Ekim 2019, 22:35:21
anlatılan durumdan benim anladıgım kadarıyla cihazın hassasiyeti fazla açık vede toprak ayar sorunu var öncelikle hassasiyeti kısmanı tavsiye ederim toprak ayar stabiliyeti iyi olmayan cihazlarda bu durum normaldir taşada öter otada dedektörlerde toprak sıtabiliyet çok önemli
1 k trimpot var üzerinde ustam ayar yaptığım da ses kesiliyo ama elime alınca bobini veya kımıldayinca yine çıldırmaya başlıyo cihaz hepsini denedim, yerden kaldırım tekrar yere götürsem yine başlıyo ötmeye, sonumleme direncleriyle alakası var mı onu da bilmiyorum bobin 3.5 ohm sönümlemeler 390 ohm 0.5 w

Suta35

Alıntı yapılan: asahin58 - 28 Ekim 2019, 22:42:15
buradaki videoyu izleyerek ayarını yapmayı dene

[/size]
Video gözükmüyor ustam

asahin58

Suta35

Şimdi gördüm ustam sanırım ayarlı direnç te bütün mesele, onu evde bi deneyeyim bakalım olmadı senin dediklerini uygulicam oda olmadı çubuk işine gircem [emoji3]

Suta35

Alıntı yapılan: asahin58 - 28 Ekim 2019, 22:35:34
Ustam kabloyu aluminum folyo ile sararken bisey farkettim bobinden cızırdama geliyo  devre açıkken sanki yüksek akım geçer gibi

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious