Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Sadece altına öten dedektör yada altını net ayıran dedektör

Başlatan erik1, 04 Temmuz 2019, 16:13:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erik1

S.A  arkadaşlar geçenlerde yine bi konuda bahsi geçmişti ve şöyle bişey demiştim birğün birileri yapacak sadece altına öten dedektör yada altını net ayıran dedektör iyi bir çalışmayla bunun ola bilecegini söylemiştim vede tahmin ediyordum bi link paylaşacam izleyin vede ben videoyu buraya dogrudan paylaşamıyom bi arkadaş videoyu buraya paylaşırsa dogrudan izlenir ve yorumları merak ediyom herkese iyi seyirler. 

Linkback: Sadece altına öten dedektör yada altını net ayıran dedektör
Deneysiz icad olmaz Fakirlik adamı mucit yapar

BuLutBey

Yani sadece altınamı ötüyor bu dedektör diyorsunuz. red etmeyi açıyor diğer metalleri es geçiyor . bunu piyasadaki hemen hemen tüm dedektörler yapıyor . ikincisi. o demir ve teneke parçaların yerine bir hava çeliği yada normal çelik  koysan oda altın gibi değer gösterecektir.  . sadece altına öten dedektör bence hiç bir işe yaramaz. toprak altında yıllanmış paslanmıoş teneke parçasıda altın gibi değer verir. 
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

Karadağ

Video sahibi belki iyi niyetlidir ama ileri seviye amatör bir yaklaşım olmuş. VLF dedektörün ayarını biraz kaydırıp hava testinde bişeyleri silmeyi 30 yıldır herkes biliyor zaten.

Bence anlam ifade etmeyen bir çalışma.
insanlar sizi eskisi gibi kullanmadıklarında değiştiğinizi söylerler...

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

Kamburlar ülkesinde sırtı düze sakat denir.

erik1

Bulutbey elinde bi vlf dedektör varsa bi bakarmisin ayrima alinca vede sigara paketini silince bak bakim altina ötecekmi ayrim potuyla istedigin kadar oyna o pasli tenekeyi silmez kola kutusu sil bakalim sile bilirsen ben çok deneme yaptim videodaki üstelik dikkat edin toprak çok pis kirli ve buna ragmen gayet iyi bi çalişma olmuş bida diyom birgün altını net ayıran dedektör çikacak piyasaya

Karadağ

Alıntı yapılan: erik1 - 04 Temmuz 2019, 17:11:44
Bulutbey elinde bi vlf dedektör varsa bi bakarmisin ayrima alinca vede sigara paketini silince bak bakim altina ötecekmi ayrim potuyla istedigin kadar oyna o pasli tenekeyi silmez kola kutusu sil bakalim sile bilirsen ben çok deneme yaptim videodaki üstelik dikkat edin toprak çok pis kirli ve buna ragmen gayet iyi bi çalişma olmuş bida diyom birgün altını net ayıran dedektör çikacak piyasaya

Yoo hiç de özel bişey yok videoda. Potla yapılan ayar mevzusu değil. Sadece örnek alınacak noktayı kaydırmış videodaki eleman. Bunu bizim T1 ile ben de yapabiliyorum. Hemen hemen her VLF ile olacak bişey bu.

Eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan dışarıdan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini sanırlar.

erik1

Karadag usta bir dedektör tasarımcısı ve yapımcısı olmanıdan dolayı sizi zolamak istemem fakat sizden bi video rica edicem video,daki gibi bir çok metali eleyip altına öten dedektör videosu yayınlarmısız tabi toprak altında madem bukadar basit buyurun yapinda görelim

Karadağ

Alıntı yapılan: erik1 - 04 Temmuz 2019, 18:10:39
Karadag usta bir dedektör tasarımcısı ve yapımcısı olmanıdan dolayı sizi zolamak istemem fakat sizden bi video rica edicem video,daki gibi bir çok metali eleyip altına öten dedektör videosu yayınlarmısız tabi toprak altında madem bukadar basit buyurun yapinda görelim

Bunun yapıp yayınlayıp bişey ispat etmek mecburiyetinde değilim ki. Kaldı ki bunu yapmam, bunu yapıp satıyor olmam gibi de anlaşılabilir. Çok isterseniz buyrun gelin ofiste 2dk ayarlayayım örnekleme noktalarını cihazın içinden göstereyim. Bilmediğim, yapmadığım bişey olsa sizce böyle konuşur muyum. Yukarıda da dediğim gibi, konunun ayrım ayarlamakla değil örnek yerlerini kaydırmakla alakası var ve 30 yıldır her VLF tasarımcısı bunu bilir.

erik1

Yapılıp satılmada kötü birşey yok hatta ilk ben alırı altını net ayıran dedektör çıksın ayrıca olmayan birşeyin zaten ispatı olmaz yapanlar ispatlıyor

erik1

30 yıldır tasarımcılar net ayrımı bliyorlarsa neden piyasaya çıkarmıyorlar millet altını bulamasın diyemi???

BuLutBey

Alıntı yapılan: erik1 - 04 Temmuz 2019, 19:06:10
30 yıldır tasarımcılar net ayrımı bliyorlarsa neden piyasaya çıkarmıyorlar millet altını bulamasın diyemi???

BU  net bi ayrım değil kardeşim. örneklemelerle oynayarak bu yapıula bilir. bunu yapınca bir çok metali  ve hatta bazan altınıda görmezden gelebilirsin. 

senin dedğin gibi birşey mümkün olabilseydi haydi mümkün oldu diyelim  cihaz düzgün çalışacak olsaydı. dedektör devi olan bir çok firma var . geçtik türkiyeyi . avrupa asya. neden böyle bir cihaz yapmadılar.
Eğer İnanıyorsanız Galip Olan sizlersiniz

erik1

ben örneklemedenmi oynayip yapiyorlar bilmem ama şu bir çok metali toprak altinda silip altını algılıyorsa daha ne olsun definecilerinde istedigi bu degilmi? istenmeyen metalleri eleyip altını algılasın bundan daha iyisi ne olur anlamakta bende zorlanıyom bende hep böyle cihaz yapmak için ugraşıyom önemli olan toprak altı masa başında bende yapiyom neyse bazıları kabullenmek istemiyor böyle birşeyin yapılmasını

Karadağ

Siz benim yazdığımı anlamamışsınız ki. Bu masada testte ayrım, sadece altın ayrımı, sadece altına ötme v.b. tamamen bir YALAN dır. Bakın hayal demiyorum YALAN diyorum. Masa üstü testinde, test için yapılmış ortamlarda bu olası olsa da gerçek arazide salakça olduğunu her dededktör tutmuş insan bilir. Ben de diyorum ki bu yalanı ben de yapıyorum sanılır eğer ki size video çekersem...

Sanırım yeterince açık olmuştur.

Artık şu rüyadan uyanın. Gerçekten uyanın. Siz iyi niyetli olsanız da bu tutumunuz sadece dolandırıcıların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz. Bugün örneklemeleri kaydırıp altın ayırıyorum diye ortaya çıkaracağınız dedektör gurup altına demir diyecektir, çukur bizans gibi bazı altınlara demir diyecektir en kötüsü de çeliğe altın diyecektir. Bunun farkında olacak bilinç ve mesleki olgunluğa ermeden iddia etmek sandığınız gibi faydalı bir iş olmaz, olmuyor da. Siz iddia edersiniz, başka yerden bir dolandırıcı çıkar ben yaptım der saf defineciyi dolandırır geçer. Bir şey derken 2 adım ilerisini düşünmek gerek.

Karadağ

Bir konu üzerinde çalışacaksanız ben size bir tavsiyede bulunayım. Çok mineralli bir mezar tuğlası alın. Öyle ki normal toprağa ayarlanmış bir dedektör o tuğlaya demir sinyali versin. Sonra dedektörü normal toprağa ayarlayın, bir değerli materyal mesela 1 tl yi havada tutun değerli desin. Bir de tuğlanın arkasına tutun o zaman da değerli desin. Bu dediğimi yapmak hem olası, hem de çok daha faydalı bişeydir.

onur600

Alıntı yapılan: erik1 - 04 Temmuz 2019, 16:13:35
S.A  arkadaşlar geçenlerde yine bi konuda bahsi geçmişti ve şöyle bişey demiştim birğün birileri yapacak sadece altına öten dedektör yada altını net ayıran dedektör iyi bir çalışmayla bunun ola bilecegini söylemiştim vede tahmin ediyordum bi link paylaşacam izleyin vede ben videoyu buraya dogrudan paylaşamıyom bi arkadaş videoyu buraya paylaşırsa dogrudan izlenir ve yorumları merak ediyom herkese iyi seyirler. 

Elinize sağlık inşallah dahada başarılı olursunuz.
Ancak bu şekilde ayrım yapan bir çok vlf var hatta pulseler var.Aleminyumu elidiğim ama altını gördürdüğüm benimde videom var pulse ile.
İnanın bu tür olaylar arazide tökezliyor.Cihazı sabit bir ayara getirip sabit ortamda test ederken hiç bir sorun yok.
Veya bileziği ayırırken daha küçük çaplı ve miktarı fazla altınlar demir oluyor.
Veya tam tersi.
Arazide toprak yapısı değiştikçe, cihazın çalışma süresi değiştikçe değerlinin şekli ve miktarı değiştikçe veya demirin yanında değerli miktarı değiştikçe olayların akışıda değişiyor.
Örneğin test için kullanılan demir ile toprağın altında 100 senedir yatan demir bam başka sonuçlar verdiriyor.
Küp dahi toprağın altında durdukça demire dönen bir algılamaya sebep oluyor.
Hepimiz zaman içersinde çok iddalı düşündük yazdık ama zaman içersinde sonuçlar farklı oldu.
Haa bu drmek değilki asla olmaz temennim bir gün mutlaka birinin başarması yönündedir.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

haberci

net ayrım istiyorsanız metallerin doğal rezonans frekansı hakkında araştırma yapmanız gerekir.  sinyal şekli  ayrımda  önemli role sahip.

Ankebut

Bu konu hakkında bir şey yazmayayım diyorum ama dayanamayacağım delta pulse 3s pulse altını havada yüzde doksan ayırt edebiliyor. Nasıl yapılıyor bunu söylemeyeceğim. Yani bunun bir uyguluma usulü var ama etik olarak söylemek istemiyorum. Bunun ile ilgili bir kaç yıl önce bir video çektim fakat yayınlamadım. Nedeni de hava testinde yapılan bu büyük başarının toprak altında yüzde 60 seviyesine düşmesinden dolayıdır. Bu mevzcu bütün dedektörlerde görülen doğanın bir engelidir....Çünkü bir çok insan hava testinde yapılan bu ayrımı toprak altında da görmek isteyecek ve bu sağlanmadığı takdirde de cihaza suç atacaktır. Dedektör çalışma prensiplerine vakıf olmayan insanlar tarafından karalama yapılmaması adına bunu göstermek istemiyorum. Fakat delta pulse 3s pulse ile bakır altın çelik krom gümüş alüminyum vb metallerle yaptığım denemelerde kesinlikle altını ayırt ettiğini gördüm. Cihazın kendi içinde olan böyle bir programın kullanıcı tarafından biraz taktiksel kullanımı ile bunu herkes yapabilir. Fakat kimse nasıl oluyor demesin sonradan; bu yüzden acemiler tarafından çok baş ağrısı çektiğimi bilirim...Saygılarımla

Karadağ

Bu konuyu görüp beni arayan oldu... İnsanlarımız kazıklanmaya o kadar açık ki. Böyle bir konunun forumda durması bile zararlı.

erik1

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious