Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Dp2 topladım bakar mısınız ustalar

Başlatan Suta35, 16 Haziran 2019, 07:49:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Suta35

Öncelikle selamlar uzun bi uğraştan sonra ilk devremi topladım, sadece bi kaç kondansator eksiğim kaldı siparişin gelmesini bekliyorum, siz değerli ustalara sormak istediğim;

Parçalar doğru yerlerinde mi, dizilim şemasına göre yaptım
Baskı şema düzenlenmiş olanı mı ( daha önceki yorumlar da şema bu gruba ait değil diye okumuştum) sonra düzenleme geldi denmişti.

Son olarak alt yolların bağlantısı doğru mudur? Şimdiden çok teşekkürler [IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190616/1733153b0e1ebfa79e29a84a8621183e.jpg[/img][IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190616/2a6bda86f4bedac796c29fd007d3cf31.jpg[/img]

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Linkback: Dp2 topladım bakar mısınız ustalar

Suta35

Birde daire içine aldığım yerlere hangi bağlantı kabloları gelecek yazarsanız çok sevinirim

Suta35

devriye20

4066 arasındaki yer reset butonu  ve aradan timportun yanındaki yere kablo leyimlenecek ne555yanındaki kalemle cizdiniz yer haporlör ve kulaklık cıkısı tl062 kalemle cizdiyiniz 3 delikli yer  3 bacak 2 konumlu siwic  takılacak kalemle cizdiyiniz geride kalan yerler ayrım devresi baglantı yerleridir ayım kullanmayacaksanız bos bırakabilirsiniz saygılar

Suta35

Alıntı yapılan: devriye20 - 16 Haziran 2019, 15:12:04
4066 arasındaki yer reset butonu  ve aradan timportun yanındaki yere kablo leyimlenecek ne555yanındaki kalemle cizdiniz yer haporlör ve kulaklık cıkısı tl062 kalemle cizdiyiniz 3 delikli yer  3 bacak 2 konumlu siwic  takılacak kalemle cizdiyiniz geride kalan yerler ayrım devresi baglantı yerleridir ayım kullanmayacaksanız bos bırakabilirsiniz saygılar
Tl062 nin yanındaki 3 delikli 2 konumlu buton Manuel ve oto butonudur doğru mudur?

devriye20

Suta35

Alıntı yapılan: devriye20 - 16 Haziran 2019, 15:25:13
evet dogrudur
Teşekkür ederim, cat6 bakır ağırlıklı adsl kablosu aldım 3 tur ile 2.8 ohm ölçtüm her.gi bi sönümleme direnci atmama gerek var mı peki yada bu değer uygun mudur bobin için

Suta35

Devrenin son hali.. Malesef çalışmadı..

Enerji verdiğim de devreden bi parça hangisi tam çözemedim ama 2 saniye kadar hafif bi kaynama sesi geldi büyük ihtimalle yandı bi şeyler, devamında sadece yeşil led aktif kaldı ve yeşil led dışında hiç bi fonksiyon çalışmıyo, her hangi bi tikirdama falan sesi yok, irf yi yokladim hiç ısınma yok, sönümleme direncini ve irf nin üst kısmındaki direnci 680 ohm 2 w taktım,ölçü aleti ile yapılabilecek ölçümler nelerdir, neleri kontrol etmeliyim, akü 12 volt 7 amper kullandım,lf357 yerine lf356 kullandım  ..

NOT : ilk devre toplayışım bu konuda acemiyim, sağolsun bi iki ustam yardımcı oldu bana ama sürekli yazıp rahatsız etmek istemiyorum kendilerini..

Devrenin video linki ;

onur600

Normalde yeşil led yanacak zaten.İlk önce gönderici kısım sağlammı ona bakın?Başlık ev içerisinde metal algılamasın dikkat et.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Suta35

Alıntı yapılan: onur600 - 18 Haziran 2019, 13:22:55
Normalde yeşil led yanacak zaten.İlk önce gönderici kısım sağlammı ona bakın?Başlık ev içerisinde metal algılamasın dikkat et.
Şuan hiç bi şekilde tepki vermiyo zaten amacım her hangi bi metale ses çıkarsın çalıştığını anlayayım yeter, potlar hoparlör hiç bisey çalışmıyo sadece led yaniyo

Ayrıca hoparlörü yanlış bağlamıs olabilir miyim? Bi ucunu H'ye diğer ucunu O'ya bağladım.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious