Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

white's jvn special edition bağlantılar ve eleman değerleri eklendi

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 14 Nisan 2008, 06:59:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emekli AMCA

emekli AMCA

Merhabalar..

Emekli AMCA iki saat içinde herşey halletmiştir BU İŞ BU KADAR  GÖZÜNÜZ AYDIN..
şema ..tek yönlü pcb ..hepsi hepsini sizin için hazırlamışlar  geotech de

Dedektörümüzün diğer adı white s 3900
http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=11801

şema ve değerleri aslına göre kontrol edelim...o da sizden olsun......

Hoşçakalın........

erolunall

Slm

ben yanlış anlamışım ama 3900 ise şema üstteki linkte var ama bu şema sahteymiş .

yada yanlış değerler vermişler  siz o şemanın yanlışlarını düzeltirseniz olay tamam.

erol

UNIQUE - TA5DF

can arkadaşım pcb de bir hata göremedim. yapmak için hazırlığa başlamıştım(burası küçük yer , çift yüzlü pcb vs. sipariş edecektim , eleman listesi hazırlamak için zaman bekliyordum) 3900 şeması iyi geldi. cihaz hemen hemen jvn ile aynı. ama benim çizdiğim şema ile aralarında farklar var. tabi kendi şemama da güvenemediğimden ne söylesem boş. uzman birinin şemayı çıkarmasını  bekliyorm. 3900 ün aynı olup olmadığına o zaman bkacağız artık.
TA5DF

UNIQUE - TA5DF

3900 deki değerlerden bazıları farklı(jvn ile aynı olduğunu varsayarsak) değerleri düzeltebilirim ama şemanın doğruluğu için bişey söylyebilecek teknik bilgim yok maalesef.
TA5DF

emekli AMCA

UNIQUE - TA5DF

evet emekli amca değerler tamam ama şema tam değil gibi sanki . birde şemada 12 v besleme gösteriliyo ama jvn 9 v ta çalışıyor. 6 adet AA pil kullanıyor. değerler buna bağlı olarakta farklı olabilir.
TA5DF

emekli AMCA

merhabalar

şemada 9v olarak yazdım....5v a regüle ediliyor ne farkeder ha 9 ha 12v...

emekli AMCA

Bu dedektörün bobin hesabında sanırım asekron bize yardımcı olur..

remzi güzel pcb hazırlıyor.. bize yeni bir pcb çizerse hiç fena olmaz.

asenkron

bobin işini hallederim semasını cıkarın .emekli amca bende 76 model whıtes 3000 vardı kenara atılı duran ugrastıgım zaman bu kadar bilgim ölçü aletim yoktu cıkardıgım sema ile kartı remziye gönderdim semayı tekrardan çizince sende bir kontrol edersin makinayoı söküp parcalamasında sorubn olmadıgından tam sema cıkacak .eski oldugu için tolerans kaybeden malzemeler deli etmişti beni.tek katlı pcb çizicek remzi kısmet olursa kartlar olduktan sonra bobinlerin altından girer üstünden cuıkarım .

diamondbrillant

mrb ustalar
şuan kullandığım white's classic III var .havada taş çatlasın 1 ytl 30cm den all-metal konumunda görüyor.ayrımlıda 20-25 cm .kül tablasını 60 cm civarında havada  30 cm çapında tepesiyi kafaya tuyorum 100 cm görmüyor.başlık 8.5" .white's 3900 'inanasım gelmiyor.tüm white'slar aşağı yukarı bu değerlerde .ben sadece gordionun yaptığı makine için iyi diyebilirim benim görüşüm bu.white's makinelerinde 6.59 khz çalışıyor.mxt 14 khz .dfx 3 -15 khz vs.arama başlığı 800,950,1500 olan var.1500 başlıkta derinlik artıyor.eski makineye 1500 tak derinlik otomatikman artıyor.benim kanatime göre 3900 de 1500 arama başlığı var derinlik ondan fazla diyorum.yoksa makine hepsinde aynı. her modelin pcb aynı gibi kiminde kondastör yok bir diğerinde pot yok falan filan. işin püf noktası arama başlığının çapı ile ilgili.bence arkadaşların arama başlığına kafa yormalı.mesela ben matcless metal dedektörü yaptım 10 adet parçası var.classic III aynı verimi aldım.arama başlığını büyük tuttum oldu.bence arama başlığını asenkronun verdiği ölçülerde yapın  herşeyi çözeriz diyorum.

GORDİANUS

MERABALAR şimdi diamond kardeş bi dedektor kullanicisi annadıgım kadar whites garett bountu hunter fişher geneli tamami vlf bazları haric 1ytl 30  cm havada aşamaz.hele toprak altında 27cm.buyuk başlik olayına gelince tamamen ticari amac tır firmaların merdiven altında whites başlıgı uretip te satannar vae 400ytl yok derin aramamiş. standart dd başlık olcusu 28cm32cm36cm.28ila36arasinda tek parada 1cm fark var 40cm capıunda bir tavada 28cm 120cm den gor. 36 ...126dan koruyor .aralarında farklar bu kadar

emekli AMCA

merhabalar..

diamondbrillant arkadaşın dediği gibi dedektörde en büyük mesele başlık bobinleridir bence.
çünkü çoğu şemalar birbirine çok yakın  RX TX Demodulator LPF BPF dc amp vs.böyle gidiyor....oz aman işin sırrı başlıkta yani bobin de..   birde dedektörler için yapılan  extra imal edilen veya firması tarafından yapılan çeşitli çap ta başlıklar var.
ama ilginç olanı dedektörün imal ediliş frekans yapısını bu başlıklar değiştiriyor.örnek 7.5 khz ile imal edilen bir dedektöre başka başlık takılınca frekansı değişiyor diyelim 10,5 khz oluyor ama daha derin çekiyor o zaman frekansın önemi ne ?.yani bir dedektör şeması çeşitli frekanslarda da çalışabilir .buradaki denge nedir sizce....
Rezonans....bu konuyu deşelim      hoşçakalın

asenkron

rözenans a cok iyi değinmişin püf nokta burası aynı bobin neye akortlarsan o frekansta alış yapar ama iyidir alışı ama kötü bobinin o frekansa verecegi tepkiye baglı. bobinin enduktansı düserse cekilen akım artıyor misal dersek dc direnci 30 ohm olsun frekansımız 15 khz ,
15 khz direnci 500 ohm uygun akort varsa xc de 500 ohm oluyor yarısı 250 ohm bakınız akımımız 2 katına cıktı .işte bu nokta rözenans noktası bu yazdıklarım tx içindi aynı sekilde rözenanstaki rx bobininden gecen akımın en yüksek oldugu nokta rözenans noktasıdır.

erolunall

arkadaşlar

çalışmalarınızı geoteche yazıyom bazı

adamın biri c1 ile c7   şemada yanlış verilmiş orjinali elektrolitik demiş

10kaptan10

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 14 Mayıs 2008, 21:28:48
merhabalar..

diamondbrillant arkadaşın dediği gibi dedektörde en büyük mesele başlık bobinleridir bence.
çünkü çoğu şemalar birbirine çok yakın  RX TX Demodulator LPF BPF dc amp vs.böyle gidiyor....oz aman işin sırrı başlıkta yani bobin de..   birde dedektörler için yapılan  extra imal edilen veya firması tarafından yapılan çeşitli çap ta başlıklar var.
ama ilginç olanı dedektörün imal ediliş frekans yapısını bu başlıklar değiştiriyor.örnek 7.5 khz ile imal edilen bir dedektöre başka başlık takılınca frekansı değişiyor diyelim 10,5 khz oluyor ama daha derin çekiyor o zaman frekansın önemi ne ?.yani bir dedektör şeması çeşitli frekanslarda da çalışabilir .buradaki denge nedir sizce....
Rezonans....bu konuyu deşelim      hoşçakalın
evet emekli amcaya katılıyorum benim yaptığım tgs de ilk yaptığım başlıkta 10 khz frekansındayken ikinci yaptığım bobinde 15 khz frekansında çalışmaya başladı vede derinlikte bir hayli artma oldu sanırsam bu frekans olayını bobinler mi tayin ediyor

emekli AMCA

biz gözümüze mi inanacagız geotec deki neron kafaya mı şemadaki c1 c7 bizim pcb de c3 c8 bakın bakalım kiminki doğru şu an kullandığımı şema 3900 ün bazı elemad id  numaraları farklı....

http://www.postimage.org/image.php?v=aV2CAFGi

asenkron

whıtes baslıkların  baktıgınız görüneni görünmeyen akort baslık içinde
1 nf la kablonun bobin etkisini ayara getirmek için .takmayın bobine istediğiniz rf verin sarkı türküde söyleteyim dedektore .

diamondbrillant

ustalar thunting.com 'da ivconic yaptığı bir başlık var 2cm parayı 27 cm toprak altından aldım diyor.bu başlık benim diyor sırrım demekte yorumu siz yapın.
O.K. Geo, this time youre wrong. OO coil showed much more stabillity than DD. Depth also.
But if you dont want to make it.....O.K. i'll give you one more secret;

Concentric,coplanar coil for Classic 3 (best so far);

TX former 19cm
RX former 10cm

TX 43 windings 0.35mm
RX 310 windings 0.2mm
FB from 16 to 24 windings dependable of mods in your Classic 3...

That small coil detect 2cm coin at 27cm distance....BUT WITH GND BALANCE FULL TURNED TO "SQUEEZE" GND, AND DISCRIMINATION TO 50% !!!!!!!
So with this coil i am working on high-mineralized ground without at least bit of false signals.....

With this coil CL3 shows as much better than Minelab Musketeer Colt!!!

This is my greatest coil secret so far!!!
I give it here cose i switched to quite different design from now on...
DO make it and test it, you'll be very satisfied!
oohhh....i forgot;

Caps parallel to TX are 580nF (few connected parallel),
Caps parallel to RX are 35nF (few......)...

But this you should recheck on your device - not rule!
regards

emekli AMCA

Alıntı yapılan: asenkron - 15 Mayıs 2008, 08:06:01
whıtes baslıkların  baktıgınız görüneni görünmeyen akort baslık içinde
1 nf la kablonun bobin etkisini ayara getirmek için .takmayın bobine istediğiniz rf verin sarkı türküde söyleteyim dedektore .

asekron  yazdıklarını biraz daha açık yazarmısın lütfen..inan ki anlayamadım..

selamlar..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious