Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

white's jvn special edition bağlantılar ve eleman değerleri eklendi

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 14 Nisan 2008, 06:59:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UNIQUE - TA5DF

olup olmadığını bilemem ama mesjını okuyunca tekra kontrol ettim doğru 1 u 100v
Linkback: Ynt: white's jvn(jonny van norden) special edition
TA5DF

elaass

Alıntı yapılan: reis54 - 03 Mayıs 2008, 19:36:13
usta devrede C14 1u 100v dediğin kondansatör elektrolitik deil ama kutupsuz o değerde kutupsuz kondansatör olmaz 1pf olmasın o kondansatör yada ben yanlış görüyorum açıklarsan sevinirim teşekkürler ....
1 uf oluyor ben en yüksek 3,3 uf gördüm.
Belki hala duruyordur. Ama şu anda 1 uf birkaç tane var

UNIQUE - TA5DF

can arkadaşım istediğin bilgileri ekledim
TA5DF

erolunall

Slm

Feridun bey herşey güzel saol  ama bu dirençleri ölçü aletiyle yerinde ölçtüysen yanlış çıkmıştır.

internette  renge göre direnci çıkaran programlar var belki daha kesin olur ama seni1 kaç saat daha  uğraştırabilir.

Saygılar
Erol

can

Feridun bey ilginize teşşekkür ederim, fakat resimleri göremiyorum acaba upload yaptığınız serverda mı sorun var kontrol edebilirmisiniz ?

can

Feridun arkadaşım resimleri iyi incele işaretlediğim noktalara bak benim göremediklerimide görmeye çalış boşa uğraşmayalım devre çok kolay

[IMG]http://img528.imageshack.us/img528/8387/jvntpli1.th.jpg[/img]

[IMG]http://img76.imageshack.us/img76/8708/jvnbtme5.th.jpg[/img]

aykurtelektronik

arkadaşlar devrenizin üzerindeki direnç değerlerinde hatalar var mesela R28 R29 renkleri aynı olmasına rağmen birisine 100kohm  diğerine 240 ohm yazmışşsınız toleranslı dirençlerde mesela 240 ohm dediğiniz direnç 24 kohm benim renklerini okuya bildiğim kadarı ile renkleri şunlar kırmızı sarı kırmızı siyah  kırmızı 2 sarı 4  kırmızı 2 siyah 0 son iki renkleri rakamsal değeri üç tane sıfırdır yani direncimiz 24000 ohm oda 24 kohm ammmmaaa bu iş firmalara çok değişiyor toleranslı direnç okumanın nerde ise bir standartı yok renklere baktığım kadarı  kahverengi siyah kırmızı siyaha 1 kohm demişssiniz şimdi firma burda son siyah rengi tolerans olarak kullanmış ise iş değişir 24 kohm dediğim 2.4 kohmda olabilir yani arkadaşlar en doğru değer bir ayağını sök digital ölçü aleti ile ölç derim kafanız biraz karışmış olabilir ama işin gerçeği ve doğrusu bu arkadaşlar  saygılar sevgiler

gurdal

slm hayırlı işler arkadaşlar.bu cihazın plaket üzerinde oynama izni varsa cihaz kendinize aitse.bunun baskılı devresini çıkarmak kolay.ilk önce düzgün bir şekilde fotorafını çekeriz ön ve arka.daha sonra yazıcıdan çıkart ve parçaları borda zarar vermeden tek tek söküp digital ölçü aletiyle ölçüp resimlerin üzerine yapıştırıp değerlerini de liste yaparız.plaketin küzerindeki kabloları varsa atlamaları da yazıp veya işaretledikten sonra, plaketi karşıdan düzgün bir şekilde ön ve arkadan aynı ölçülerde fotosunu çekip pc ye aktarıp corel programıyla baskılı devresini çize biliriz.tabi plakete dokunmaya müsade varsa.iyi çalışmalar siz değerli forum kardeşlerimi üzecek bişey yazdımsa özür dilerim affınıza sığınıyorum
Amatör

UNIQUE - TA5DF

selam arkadaşlar. dirençler renk kodu programı ile hesaplandı. can arkadaşım şu an işteyim akşama istediğin  bağlantıları ve önceki resimleri tekrar uploud edeceğim.
gürdal arkadaşım mmalesef cihaz emanet. yani parça sökemiyoruz . eğer sökebilsem ilk önce D2 ve D3 diyotlarına bakacam ama............
TA5DF

gurdal

Alıntı yapılan: feridund - 06 Mayıs 2008, 14:44:37
selam arkadaşlar. dirençler renk kodu programı ile hesaplandı. can arkadaşım şu an işteyim akşama istediğin  bağlantıları ve önceki resimleri tekrar uploud edeceğim.
gürdal arkadaşım mmalesef cihaz emanet. yani parça sökemiyoruz . eğer sökebilsem ilk önce D2 ve D3 diyotlarına bakacam ama............

kardeşim allah yardımcın olsun.merakla bekliyorum pcb yi
Amatör

aykurtelektronik

renk kodu ile okunabilir arkadaşım ama bana göre bazı verilen direnç değerleri yanlış çekilen fotoya bakıyorum üzerindeki direnç renklerini okuyorum normalde toleranslı direnç renkleri 5 ve üzeri renk sayısıdır  ama burda direnç üzerinde 4 renk vardır bence yanlış bazı verdiğiniz değerler saygılar sevgiler

aykurtelektronik

arkadaşım şunun fotosunu kaliteli bir makina ile çekip siteye eklesen renkler tam belli olmuyor getir fotoğrafçıya ışıklı ortamda kalite bir görüntü alsın bizde ona göre hareket edelim saygılar sevgiler

GORDİANUS

delinin biri bir taş atmiş kuyuya 40 tane akıllı cikartamamiş

UNIQUE - TA5DF

gordianus arkadaşım bu cihaz uğur elk. arex ten çok daha iyi. white's ın eagle spectrum ile karşılaştırdım açık ara jvn çok iyi. örneğin arazide küreğe kaba bir ayarla jvn 120-150 cm de ayrımlı görüyor. eagle ise 70 cm hiç geçemedi tüm progrmları denedim. ayrıca eagle ve dfx in yanlış sinyallerinden bıkanlar için süper br ayrımı var kısmetse bu akşam başlığı açacaz arkadaşla. şu an değeri bilinmeyen sadece D2 ve D3 diyotları var. can arkadaşımın istediği görüntüleri  ekliyorum. ayrıca net ir foto çekmeye çalışacağım.
TA5DF

gnani

Evet özellikle 1 k lık dirençlerin neredeyse hepsi farklı renklerde yada ben öyle görüyorum.  Net foto çekilirse daha verimli olur ve yine sen ölçü aleti ile yine ölç üzerinden birçoğunda gerçek değerleri verecek zaten....

UNIQUE - TA5DF

can arkadaşım bunlar istediğin bağlantılar . açık sarı ve pembe ile çizdim.
birazdan net fotolarıda ekliyecem net çekebilirsem tabi
TA5DF

remzi

Gordianus arkadaşın daha önce yazdığı mesajda denge bobininden bahsetmiş. Nedir bu denge bobini ne işe yarar?

elc

merhaba
pcb yi çizdim ama eksik var
buraya ekliyorum beraber eksikleri çözeriz düzetmeleri ona göre yaparız

http://www.savefile.com/files/1545751
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

can

selam.
Ferudun arkadaşım şu iki noktada da belirsizlik var sarı renk ile belirttim ayrıca entegrelerin altında kalan yolları ölçerek mi tespit ettiniz yoksa entegreyi söküp baktınızmı? birde devrenin lehim tarafındaki kısmın kablolar kenara çekilmiş ve yollar düzgün görünecek şekilde resmini bekliyorum. Fazla birşey kalmadı,bitti sayılır. paylaşımların ve gayretin için teşekkür ederim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious