Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

white's jvn special edition bağlantılar ve eleman değerleri eklendi

Başlatan UNIQUE - TA5DF, 14 Nisan 2008, 06:59:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

10kaptan10

can

Herkese merhaba.
Arkadaşlar bu devrenin pcb sini çizip buraya gönderdikten bir gün sonra devreyi çalıştırdım. JVN devresi, SL600
dedektörünün sadece TR-DİSC kısmının alınıp yapılmış halidir, nonmotion yani sallamasız arama modu ile kullanılıyor, dört çeşit orijinal whites başlık ile denedim hava ortamında çalışması fena değil ,fakat bu gün ancak toprak ortamında test etme fırsatım oldu bu dedektörde toprak ayarı ayrıca yok, disc ile beraber çalışıyor başlığı toprağa yaklaştırıyorsunuz ve Tune butonuna basıyorsunuz dedektör toprak ile başlık arasındaki mesafeyi dengede tutuyor bundan sonra başlığı ne kaldırabiliyorsunuz ne de toprağa indirebiliyorsunuz cihaz ötüyor, diğer TR-DİSC modu bulunan bütün dedektörlerde durum böyle, ayrıca 1 ytl den daha küçük metalleri hava da görüyor fakat toprakta hissetmiyor bile, üstelik toprağın üzerinde gömülü değil yani, birde yayınlanan şema 3900 değil, o zaten jvn şeması, 3900 biraz farklı. Durum böyle henüz forumu okumadım hemen gelir gelmez düşüncelerimi yazdım eğer başka devreyi yapan arkadaşlar varsa toprak testlerini yapıp sonuçlarını yazsınlar, benim düşüncem iyi bir dedektör 5mm çapındaki küçük bir parayı toprak altında en az 15 cm den alabilmeli,çizdiğim devrede 2 noktada eksik var devreyi çalıştırdıktan sonra yazma fırsatım olmadı zaten devreyi yayınladığım saate bakarsanız gecenin kaçında gönderdiğimi görürsünüz, çocuğumun sağlık problemleri nedeniyle bir de iş yoğunluğu üzerine foruma katılamadım, forumu biraz gezeyim bakalım ne var ne yok, varsa bir problem birkaç gün tartışabiliriz cihazı yapan arkadaşlar varsa tebrik ederim herkese iyi forumlar.

can

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 03 Haziran 2008, 19:06:56
bu çihaz daha sorunsuz çalıştı

devreyi dizdim   elimdeki hazır sarılmış bir dd bobin vardı   ama bunun proje için sarılmamıştı..

enerji verdim ve videoyu çektim  bu kadar ..

auto tuning demek(dedektör konusunda)otomatik eşik değeri demek .vlf lerde ayar kaçabilir çihaz kendi kendine ötmeye başlar  o zaman önceden tuning butonuna basarak susturduğumuz eşik değerine geri getirir  oto ve manual pozisyonu vardır  şemadaki triger manual  lock ise oto mod dur..

kısacası mektepliler bu konuya SAMPLE AND HOLD derler...

Tebrik edrim emekli AMCA başarılarının devamı dileğiyle.

emekli AMCA

can arkadaşım geçmiş olsun  hoşgeldin..

şemayı 3900 diye siteye ben koydum  alıntı yaptığım yer linkte.

http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=11801

ben 3900 ü görmedim  ivconic in başlattığı bir konu  oradan aldım...

boşver biz zaten jvn diyoruz  bu adla anıyoruz...

emekli AMCA

merhabalar..

şemada iyi çıkmayan ve anlaşılmayan bazı bölümler daha net hali

UNIQUE - TA5DF

evet can arkadaşım haklısın cihazda disc potunu %40 ın üzerinde açarsan toprakta aşağı yukarı hareketlere duyarlı hale geliyor. zaten cihazı hassas yapan olay bu aynı sorunu yaşamıştım . küççük cisimleri özellikle değersiz ise disc potu %20 nin üstünde görmez. cihazın genel karakteri bu . disc potu çok önemli bu cihazda, hmen hemen her özellik disc potuna bağlı olarak değişiyor. küçük nesneleri görmemesinin bir nedenide başlık. çünkü whites başlıklarda belli noktalar kör nokta(algılama yk) oluyor. ve küçük nesneleri kaçırıyor.
TA5DF

asenkron

son kontrollerini yaptıktan sonra yayınlayacagım.semaya yapıması gerek bir sey varmı tekrar kontrol edin ilave varsa ekleyeyim.amca lm324 6 nolu pin kondansator 100u yazıyor kutupsuz göstermiş kutuplu cizdim dogrumudur.surasında su olsa dediğiniz ekler varsa haber edin.
[IMG]http://img65.imageshack.us/img65/6763/jvnpcb2nq9.png[/img]
[IMG]http://img65.imageshack.us/img65/6763/jvnpcb2nq9.a8161ec267.jpg[/img]

j.ali

Alıntı yapılan: emekli AMCA - 08 Haziran 2008, 04:35:32
merhabalar..

ustam bir yanlışlık olmasın şemadaki  o şase ile işaretli   3 nkta birbirine bağlı  başkayere bağlantısı yok demişsin  bence hatalı poampın  + girişi bir yerlerden refarans alması gerek çıkışı o referansata tutması için  saygılar
PAYLAŞILMAYAN BİLGİ BİLGİ DEĞİLDİR SAYGILAR

gurdal

slm arkadaşlar hayırlı işler.artık pes ediyorum.bobini yapamadım artık uğraşmıycam adam akıllı dedektörümde olmuycak.varsa allah rızası için bir abimiz şu cihaza bir başlık yapıversin .saygılar
Amatör

UNIQUE - TA5DF

gürdal kardeşim emekli amcanın videsundaki başlık gayet güzel çalışıyor . eğeğr emekli amca o başlığın özelliklerini(çap, tur vs.) verirse onu kullanabilirsin. bende eski eagle başlık  var onu kullanmayı düşünüyorum.
TA5DF

asenkron

freund amcanın bobinin rx ben hesapladım .tx frekansını tutturmak  için direnc baglamış tam tx endüktansını ve frekansı tutturmak için kart bana gelecek

asenkron

sözün özü uzaktan bobin işi olamıyacagı için ben tek kat pcbyi calıştırınca gürdala bir bobin yapıcam artık.bu makinayla cok ugrastı haketti.

gurdal

Alıntı yapılan: asenkron - 09 Haziran 2008, 13:29:16
sözün özü uzaktan bobin işi olamıyacagı için ben tek kat pcbyi calıştırınca gürdala bir bobin yapıcam artık.bu makinayla cok ugrastı haketti.

yani hocam ne denilir sizin bu jestinize ne bileyim allah razı olsun.
Amatör

dekoratör

Alıntı yapılan: gurdal - 09 Haziran 2008, 11:57:17
slm arkadaşlar hayırlı işler.artık pes ediyorum.bobini yapamadım artık uğraşmıycam adam akıllı dedektörümde olmuycak.varsa allah rızası için bir abimiz şu cihaza bir başlık yapıversin .saygılar

konsentrik istersen bana müracaat et ;)
Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklal timsali olmuş bir milletiz.
Tam bağımsızlık denildiği zaman, doğal, siyasal, mali, adli, askeri, kültürel ve her alanda tam bağımsızlık anlaşılır.
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.(M.Kemal ATATÜRK)

UNIQUE - TA5DF

asenkron kardeşim çift yüzlü yapılmış kart göndereyim eğer tek yüzlü gecikecekse.bir başlıkta bana yap ; . bu arada gürdalla yapacağın başlığın maliyetini de bana yaz . gerçekten haketti.
TA5DF

asenkron

freund tamam arkadasım kartı gönder hem semanın saglamasını yapmış olurum.sen orjınal baslıkla calıştırmıştın sanırım.calıştırdıgın baslık model omaj endüktans gibi verebilecegin degerleri rica edeyim işimiz cabuk olsun.adresi ö.m atarım

emekli AMCA

Alıntı yapılan: j.ali - 09 Haziran 2008, 08:50:20
Alıntı yapılan: emekli AMCA - 08 Haziran 2008, 04:35:32
merhabalar..

ustam bir yanlışlık olmasın şemadaki  o şase ile işaretli   3 nkta birbirine bağlı  başkayere bağlantısı yok demişsin  bence hatalı poampın  + girişi bir yerlerden refarans alması gerek çıkışı o referansata tutması için  saygılar

kondansatörün bacağından şase alıyormuş çift taraflı pcb  olduğundan hata yapmışım  dedik ya hata varsa düzeltiriz......

proje hakkında birşeyler demek istiyorum....

millet gürdalı bir arenanın ortasına dedektörle birlikte attılar, savaştırdılar herkes locasından seyretti  ve gürdal yenildi.. başka arkadaşlarda yapsaydı belki biri tuttururdu bobini ..böylece başarı ya ulaşılırdı ..

şimdi yeni savaşçı asekron  yine herkes seyredecek   ...ta ki birisi galip gelene kadar ..sonra ..diyelim asekron başardı ki inanıyorum ..ölçüleri, değerleri verdi yine yapabilecek misiniz...?
şunu demek istiyorum kurban seçmekten vazgeçip siz de yardımcı olun bobin sarın olmassa bir daha.. bir daha ve birinde başarı lı olunulur....

ben ne ilginç mesajlar alıyorum...diyorlar ki amca sen yap dağa çık dene para bul sonra şemasını ver yapalım...

kolay gelsin...

UNIQUE - TA5DF

bende savaşıyorum amca . devrede birkaç eksik var tamamlayıp asenkrona gönderecem . başlık olayı çözülecek inş.. gürdalı ortaya attık ama elimizden gelen yardımı da yaptığımızı düşünüyorum. tabi gürdal a sormak lazım. bence gürdal yenilmedi henüz savaş bitmedi çünkü. asenkron ve ben de katıldığımıza göre şimdi savaşçı sayısı 3 oldu kazanırız elbet.....
mehteraaaaan.........
haydi ya allah......
TA5DF

emekli AMCA

benim de bütün bildiklerimi mesajla ilettiğimi söylemek isterim..

Gazanız mübarek ola...

GORDİANUS

emekli amca calişmalarından dolayı kutlarım benim bu aralar yaz koyunnar kuzuluyor gece cikarıyom meraya otlatmaya calişmalara ara verdim sizleri takip ediyorum.zamanım oldugu an yaparım bende jvn yı . dikkatımı ceken tune butonu eger tune hold sa yapmaya degmez ben dahi zorlanıyom kullanımında buyuk tecrube istiyor dilinden annamak icin bunu acemi arkadaşlara soyluyorum iyi calişiyorlar dilinden annaman gerek . eger pinpointing ise hemem yapıyorum ilk fırsatı buldugum an .tum arkadaşlara başarılar calişmalarınızda

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious