Haberler:

Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.

Ana Menü

çamaşır makinesi motoru hız kontrolü

Başlatan VENOM, 27 Aralık 2018, 11:03:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VENOM

tamamdır ustam, çizim kötü olursa gülmek yok, şimdiden uyarayım :)  rica ederim ustam. :)
Linkback: Ynt: çamaşır makinesi motoru hız kontrolü
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

mc_307

ustam benim çizimde kırmızı işaretlediğiniz bölümü çıkarırsak doğru. komütatorde çalıştı. pot çok hassas aralıkta sadece. araya direnç girip pot değerini küçültsek tam olacak sanki. birde ileri geri dönme  olayını bir düğme ile yapabilirsem baya iyi bişey olacak. kasnak kayış vs sistemini çözmem lazım...
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

VENOM

aynen ustam o kırmızıyı iptal edelim diye çizmiştim. potun değeri küçükse evet tam kontrolü zor oluyor. yön olarak ben tek yön kullanmıştım. yön değiştirmeye uğraşmamıştım. kusura  bakmayın telaşlıyız bu ara. dönüş yapamadım.
Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir...

mc_307

Ustalar size bir soru, bu camasir makinasi motorunda 2 kömür, 2 dış sargı ucu var. Bu tarz motorlarda  yön değiştirme islemi icin sadece dış sargı uclarinin yerini degistirsek yeterli midir? Veya kömür uclarinin yerini degistirmek yeterlimidir. Sargiyi degistiriyorsak kömürü de değiştirmek gereklimidir?
"Yavaş yavaş ölüyoruz" dedi kaplumbağa.
"Haklısın, ne uzun bir gün" dedi kelebek.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious