Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Bounty Hunter Tracker II Devre Şemasına İhtiyacım var

Başlatan asahin58, 14 Aralık 2018, 09:29:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asahin58

Arkadaşlar elinizde Bounty Hunter Tracker II Devre Şeması varsa paylaşırsanız sevinirim arıza tespiti yapmam gerek benim işgüzarlığımdan kaynaklanan bir kısa devre problemi yaşadım makinam şimdi çalışmıyor.
Linkback: Bounty Hunter Tracker II Devre Şemasına İhtiyacım var

Mehmed Kurusiuleyman

asahin58

Mehmed Kurusiuleyman
teşekkürler fakat sanırım paylaştığınız devre pulse bir dedektöre ait Bounty Hunter Tracker II vlf yani ayrımlı bir dedektör yinede teşekkür ederim

asahin58

Mehmed Kurusiuleyman
teşekkürler fakat sanırım paylaştığınız devre pulse bir dedektöre ait Bounty Hunter Tracker II vlf yani ayrımlı bir dedektör yinede teşekkür ederim

mehdi06

aynı makinenin bi benzeri elimde var kartın resmini atarsan karşılaştırayım ustam

asahin58

Alıntı yapılan: mehdi06 - 18 Aralık 2018, 01:12:46
aynı makinenin bi benzeri elimde var kartın resmini atarsan karşılaştırayım ustam

kırmızı içine aldığım 1 nolu dairede 22K direnci var bu direnci kısa devre yaptırdım makina sustu
2 nolu kırmızı daire içindeki yerde ise üzerinde 1M yazan transistör vardı ölçtüğümde kısa devre olduğunu gördüm söktüm sanırım MPSA13 e karşılık geliyor yerine BC517 denedim sonuç vermedi.

asahin58

1M nin emitör ayağına bataryadan direk 18 volt gelen bir yol var

asahin58

2 numaralı transistörü yani 1M olanı ve kırmızı ZD1 diyotunun hemen yanındaki transistörü ki o da 1M idi elimde olan BC517 ile değiştirdim cihaz ayrımsız modda güzel çalışıyor fakat ayrıma alınca pıtır pıtır ses geliyor sensitive kısmam gerekiyor kısınca ses kesiliyor fakat değerli metal algılaması mesafesi baya düşüyor
1M MPSA13 veya MMBTA13 tam çözemedim aceba değiştirdiğim parçalar mı uygun değildi yardımcı olabilir misiniz Bc517 yi yanlış mı oldu

elc

1m darligton transistör görünüyor bc517 de darligton fakat ayakları ters mpsa13 ün collector ü 3 numara 517 in ki ise 1 numara ..
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Zümer Suresi - 8-9

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious