Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Yıllardır Boşa mı Emek Harcadık.

Başlatan onur600, 15 Temmuz 2016, 19:21:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur600

Değerli arkadaşlar;
Son günlerde bir kaç kişi,gurup dedektörlerin hiç bir işe yaramadığını belirtiyorlar.Tamamen bilim dışı ilan edilmekte.Özellikle değerli metal(altın)bulmanın imkansız olduğu söylenmekte.
Bu kişiler bu tarz hitapları tamamen ticari bir oluşum olduklarından kaynaklanmakta.Kendi ellerinde maden arama,rezistivite ve radar vb.ürünleri var.Bu ürünlerin altın bulmak için tek çare olduğu beyan edilmekte.
Şimdi sizlerden isteğim.Açıkladığım bu durum hakkındaki tarafsız düşünceniz ve tecrübeleriniz nedir?
Linkback: Yıllardır Boşa mı Emek Harcadık.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

onur600

İlave olarak özellikle bu tarz ürünleri tecrübe arkadaşları,sessiz sedasız forumu takip edenlerin cevaplarını bekliyorum.
Çünki buradan edineceğim sonuç ileriye yönelik hamlemizide belirleyecek.
Tabi şahsen durumun ne olduğunu biliyorum ama çoğunluk daha önemli.
LÜZUMSUZ İSE SÖNDÜR...

Delilik, şüphesiz aptallıktan daha iyidir...

Ankebut

GPR ler aslında güzel bir sistemdir. Kısaca manyetik dalgaların gönderimi ve yansıyan dalgaların toplanması ilkesi ile çalışır.


OLUMLU YÖNLERİ:
1-Her türlü boşluk bulunabilir.
2-Her türlü metalde çok usta bir kimse ise analizci belki altın toprak içinde çıplak olursa ve yansıtma yüzeyi antenlere doğru olursa bir ihtimal altını ayırt edebilir ama yeni gömülmüş bir parlak metal ile bir altını ayırt edemez.
3-Yüksek derinliklere kadar inilebilir. antenlere bağlı olarak en iyisi 10 metre diyebiliriz.(aşırı kuru ve mineralsiz toprak)


OLUMSUZ YÖNLERİ:
1-Kullanımları çok zordur. Yani her eline alan ben kullanıyorum diyemez. Çeşitli anten seçenekleri kafa karıştırıcıdır.
2-Analiz yapması zordur.
3-Yer iletkenliğine bağlı olarak fazla derinlere gitmez.
4-Mineralli bölgede derine gitmez.
5-killi bölgede derine gitmez.
6-Sulu bölgede derine gitmez.
7-Yeni yağmur yağmış toprakta ıslak yüzeyde kullanılmaz.
Derine gitmez dediğim mesafeler 100-150 cm aşmaz anlamında söylüyorum.


Kıyaslama yaparsak bir manyetometre veya bir gradyometre  tarzı cihaz gprlerden daha kullanışlıdır. Tercih yaparsam gradyometreyi tercih ederim. Gpr ler adamı kanser eder. Aklıma gelenler bunlar..Sonuç olarak değerli maden bulmak için kullanılacak cihazlar değildir.

Ankebut

gprler güzel bir sistem diye başladım sonra kullanmam dedim bu bir çelişki olarak görülmesin..... Sistemin uygulanış tekniğini beğenmem demek;  bu sistemle çalışan cihazı beğeneceğim anlamına gelmez.

yucel1050

Bende gradiometre ile cok bir basari elde edilecegini zannetmiyorum cunki sensorlerinin hassasiyeti dusuk kaliyor ortalama 100 u tesla civarlarinda cok detay gorebilmek icin sezyum sensorlerden veya proton sensorlerden olsa minerali bile gorebiliyosunuz kisacasi gradiometrelerde bana gore basarili degil ve kuzey guneyden cok etkileniyor en ufak kayma da hata veriyor vede hassasiyeti bence yetersiz manyetik bozulmayi gormek icin kullanilan sensorler bence is gormez gradiometreler manyetometreler hikaye..


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious