Haberler:

[move]Türkiye'nin Elektronik ve Metal Dedektörlerini Buluşturan İlk Sitesi Teknoloji Ekibi'ne Hoş Geldiniz.[/move]

Ana Menü

Sönümleme süresine göre metallerin sınıflandırılması

Başlatan tolgahan06, 10 Haziran 2012, 14:28:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolgahan06

Arkadaşlar delta pulse 2 ayrım modelli cihazda defaalrca ayrım kitini kalibre ettiğim halde bakırın her sınıfını değersiz olarak görmekte.Altın denemeleri başarılı  süt ve meyva suyu kutularının malzeme sınıfı ne bilmiyorum ama sönümleme süresi altından daha kısa olduğu için değerli görmektedir.Benim siz değerli arkadaşlarımdan öğrenmek istediğim.Sönümleme süresi kısa olan metal ve minarellerin en kısadan en uzuna doğru sıralanması ile ilgili bir metal sınıfı varmı forum ve googleden araştırdım ama sağlıklı ve beni tatmin edecek bir bilgiye ulaşamadım.DP2DE başarıya ulaşmak için sönümleme sürelerini iyi bilmek ve anlamak altın kural diye düşünüyorum.Şimdiden yardımcı olan arkadaşlardan Allah razı olsun.
Hayırlı ve bereketli günler dilerim.
Linkback: Sönümleme süresine göre metallerin sınıflandırılması
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler

ceryan3200

Alıntı yapılan: tolgahan06 - 10 Haziran 2012, 14:28:25
Arkadaşlar delta pulse 2 ayrım modelli cihazda defaalrca ayrım kitini kalibre ettiğim halde bakırın her sınıfını değersiz olarak görmekte.Altın denemeleri başarılı  süt ve meyva suyu kutularının malzeme sınıfı ne bilmiyorum ama sönümleme süresi altından daha kısa olduğu için değerli görmektedir.Benim siz değerli arkadaşlarımdan öğrenmek istediğim.Sönümleme süresi kısa olan metal ve minarellerin en kısadan en uzuna doğru sıralanması ile ilgili bir metal sınıfı varmı forum ve googleden araştırdım ama sağlıklı ve beni tatmin edecek bir bilgiye ulaşamadım.DP2DE başarıya ulaşmak için sönümleme sürelerini iyi bilmek ve anlamak altın kural diye düşünüyorum.Şimdiden yardımcı olan arkadaşlardan Allah razı olsun.
Hayırlı ve bereketli günler dilerim.
slm usta sönümlem sürelerini değerli ustalar yazacaktır fazla bu konuda inceleme yapmadım ama dp2 de kalibre ederken bakırı değersiz görmesi mümkün değil tabi sen nasıl değerlendirdiğini bilmeden yazıyorum ama bakırda ve değerlide kırmızı ve yeşil led birlikte yanacak değersizde ise sadece kırmızı led yanacak sekilde ayarlamayı dene bu arada barlara gelincede bakırda sadece bir bar ilerliyecek değersizde ise 2barda az farklı olarak birbirini takip ederek ilerleyecek sekilde ayarlarsan sonuç alırsın saygılar kolay gelsin
ceryan3200

huseyin05

Arkadaşlar bu konuda size önermek istediğim pratik uygulama seçenekleri, ilkin tam kararlı çalışan bir devreniz varsa opamp çıkışını yani lf357 opamp çıkışındaki frekans değerlerini metallerin algılamasındaki çıkış değerlerini gözlemlerseniz değişiklikleri anlar'sınız. İkinci durumda ise gerilim değerlerin'deki değişik voltaj - ve + yönde olduğunu görebilirsiniz. Goldscan 4 devresinde ben pratik uygulama olarak ve deneme amaçlı olması için frekans ölçümü yapmak istediğim zaman bakır olarak emaye kaplı bobin teli makarasını yaklaştırdığımda 23khz'lik bir frekans değerini gördüm. Bu durum farklı bir pi dedektör devresinde puls star g-light devresinde daha farklı azda olsa değerli-değersiz metal'ler arasında frekans değişmesi oluşmak'tadır. Bu değişik'lik voltaj içinde geçerli olabilir. En önemli nokta her metalin sonuçta hassas olarak algılanabilmesi ve ayrım işleminin gerçekleşmesi için uygun bir ayrım yapabilecek farklı bir devre gerekiyor. Saygılar.

pro-TR

hüseyin usta pı sistemde metal ayrımında BFO gibi farklı frekans cevapları olacağını düşünmüyorum. PI de ayrım olayı tamamen sönüm sinyalindeki değişim ile alakalıdır.
Şahsım olarak uzun zamandır PI sistemlerde ayrım üzerinde bazı çalışmalar yaptım, yaşadıklarım ise aynı tip metallerin farklı ebatlarda ve mesafelerde ve hatta açılarda bu sönüm sinyaline verdiği tepkiler hep farklıydı, şayet bir cins metal VLF de olduğu gibi sönüm üzerinde aynı eğriyi çizdirmiş olsa ayrımı net yakalamak hiç sorun olmazdı.
tolgahan06 ustam bakırı değersizde gördüğünüzden bahsediyorsunuz. biliniyor ki bakır sönüm süresini en uzun tutan metaldir. dolayısıyla bakırı değersiz görüyorsanız burada ya siz değerli ile değersiz verilerini karıştırıyorsunuz yada sizin devrede bir hata var demektir. ukelalık olmasın sönüm eğrinize skopla baktınız mı o eğri pürüzsüz bir şekilde hipotenüs yapıyor mu? geçmişte bazı arkadaşların söndürme direncini ayarlayamama sebebinden dolayı ters algılama, (delta pulse için) gain potunun ters çalışması, hatta devrenin ters çalışması gibi sorunları dile getirmişlerdi, sizinkide benzer şeyler olmasın.
ayrıca metallerin bir sıralaması varsa bunu paylaşacak arkadaşlardan cevap bekliyorum
Güzeli güzel yapan EDEBTİR,
Edeb güzeli sevmeye SEBEBTİR...

"Rufailer giyer pembe kırmızı
Tacının üstünde nurdan yıldızı
Evlatları tutar şişi ateşi, közü
Bülbül güle hayran ben de şeyhime"

tolgahan06

Öncelikle vakit ayırıp fikir beyan eden arkadaşlara teşekkür ederim.Cihazın çalışması stabil yani her hangi bir sıkıntı yok.saten devre ve bobin teknolojiekibi üretimi.Altın denemeleri başarılı demir ve küflü demir türevi değersiz gösterimi başarılı ama bakırın her türlüsünü değersiz görüyor.meyva suyu kutusu değerli gözüküyor.Hatta büyük başlık ile kalibre ederken folyo ve teneke kullanıyorum.Arazide bi yerde değerli sinyali verdi büyük başlıkla kullanırken benimde aklıma takıldı meyva suyu folyosunu değerli görüyorsa bu türevi birşey olabilirmi diye.Delta pulsede ayrım devresi çalışma prensibi sönümleme sürelerine göre sanırım.altın kısa demir uzun sönümleme süresi olduğunu düşünüyorum.Benim merak ettiğim kısa ve uzun sönümleme yapan metaller ve minareller acaba hangileri.saygılar
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler

tolgahan06

Biraz araştırma yaptım en iyi iletken metalin sönümleme süresi kısa oluyor.Araştırdığım bir sitede en iyi iletkenin altın değil gümüş olduğunu öğrendim kısaca fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlara..Kısacasın en iyi iletken ile en kötü iletken metaller bizim delta pulse 2de ayrım olayına açıklık getirmiş olacak sanırım.
bu soru tubitak ın sitesindede sorulmuş

işte soru ve cevabı


En iyi iletken hangisidir? Birçok yerlerde en iyi iletkenin altın olduğunu duyuyoruz. Fakat bazı arkadaşlarım en iyi iletkenin gümüş olduğunu ısrarla iddia ediyorlar. Benim internetten yaptığım araştırmalarda ise; Bir maddenin iletkenliğini belirleyen en önemli faktör, atomlarının son yörüngesindeki elektron sayısıdır. Bu son yörüngeye 'valans yörünge,' üzerinde bulunan elektronlara da 'valans elektronu' denir. Valans elektronları atom çekirdeğine zayıf olarak bağlıdır. Valans yörüngesindeki elektron sayısı 4'den büyük olan maddeler yalıtkan, 4'den küçük olan maddeler de iletkendir. Örneğin bakır atomunun son yörüngesinde sadece bir elektron bulunmaktadır. Bu da bakırın iletken olduğunu belirler. Bakırın iki ucuna bir elektrik gerilimi uygulandığında, bakırdaki valans elektronları, güç kaynağının pozitif kutbuna doğru hareket eder. Bakır elektrik iletiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sebebi ise maliyetinin düşük olması ve iyi bir iletken olmasıdır. En iyi iletken altın, daha sonra gümüştür. Fakat bunların maliyetinin yüksek olması nedeniyle elektrik iletiminde kullanılmamaktadır gibi bir sonuca varıyorum. Bunun doğrusunu en mantıklı, gerekirse bilimsel dilde anlatırsanız çok sevinirim. Süratle mailinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Arkadaşlarınız haklı: En iyi iletken gümüştür. Uygulanan elektrik alanının (E) birimi başına oluşan hacimsel akım yoğunluğu (J) olarak tanımlanan özdirencinin, yani ρ=E/J'nin ölçüm değeri, 'mikro ohm santimetre' birimi cinsinden 1.6 μΩcm'dir. İletkenlik sıralamasında; gümüşten sonra bakır, sonra altın gelir. Bakır ve altının özdirençleri ise, sırasıyla; 1.7 ve 2.2 μΩcm'dir.

Vural Altın
Evet doğru söylemişler, doğru cevap "gümüş". İşin özü özdirenç kavramıdır.

İLETKEN ÖZDİRENÇ (ρ)
Gümüş: 0.016
Bakır: 0.017
Altın: 0.023
Alüminyum: 0.028

İletkenlerin özdirençleri:
Bu tablodaki değerler, iletkenlerin oda sıcaklığındaki (20 C) özdirençleridir. Özdirenç değerleri genellikle 20 derece için verilir. Direnç gibi sıcaklıkla değişebilen bir değerdir.Özdirençle iletkenlik ters orantılıdır. Peki bu özdirenç kavramı nasıl ortaya çıkmış???
Uygulamada metallerin birim boyda ne kadar direnç gösterdiği bilinmek istenmiş ve bu kavram ondan dolayı ortaya çıkmıştır.

NOT: Yukarıdaki yazılı değerler saf haldeki değerlerdir.
hocam pc işlemcilerinin pinleri altın kaplama diye duymuştum en iyi iletken altın olduğu için. Eğer gümüş daha iyi olsaydı daha ucuz gümüş dururken neden pahalı altın kullanılsın ki ?
cevapı
Saf metal için yazılanlar doğru olmakla beraber bakır ve özellikle gümüş zamanla okside olur. Oysa bildiğiniz gibi altın hemen hemen hiç oksitlenmez. Bu nedenle uzun vadede sorun çıkmaması için hassas kontaklarda altın (daha doğrusu altın kaplama) tercih edilir.
Bakır kablolarda kullanılan bakırın genellikle saf bakır olmamasından dolayı iletkenliğinin altından düşüktür. Saf bakır elde etmenin maliyeti çok yüksek olduğu için kablolarda kullanılmaz. 24 ayar altın kablo, sıradan bir bakır kablodan daha iletkendir.

Özetle iletkenin saflık derecesi de, o iletkenin özdirencini dolayısıyla iletkenliğini etkileyen önemli bir

faktördür.

Örneğin; trafolarda bakır kayıplarını (I2C copper losses ) azaltmak için kullanılan bakır %99 oranında elektrolit diye tabir edilen saflaştırılmış bakır iletkendir. Bu sayede özdirenç değeri düşürülmüş ve dolayısı ile iletkenliği arttırılmış olur.,
Delta pulsede btün bulabildiğim metallerle test etmek istiyorum hangi metalde nasıl bir sinyal alınıyor ve mevcut barlarda yaşanan değişimler nasıl.Altın,bakır,aliminyum(meyva suyu ve içki kapakalrının bir coğunda yüzde 20 oranında aliminyum vardır ve cihaz bunu değerli görmektedir),kurşun,krom,çelik türleri,demiroksit,bakıroksit,pirinç,bronz v.s metallerle denemeler yapmayı düşünüyorum..
Saygılar.
Eger insanlari, dusunduklerine inandirirsaniz, sizi severler. Gercekten dusundururseniz ise, sizden nefret ederler


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious