Arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle herkeze selamlar ,bir arkadaşım CONRAD GEO X-4 ikinci el cihaz aldı birkaç çekim yaptık ancak cihazın kullanımı ve görüntülü çekimlerin yorumlarını sağlıklı yapamıyor biraz heyacan ve biraz acelecilik eğitimde almamış vakti yok diye bu cihazla ilgili bilgisi olan veya daha önce kullanan arkadaşımız varsa ne kadar güvenilir bir cihazdır, nelere dikkat edilmelidir ve çekimlerin yorumları nasıl yapılmalıdır. Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz teşekkürler.
Öncelikle hoş geldin. Çekim yapabiliyorsa cihaz kullanımında sorun yok; yani kabaca cihazı açıp çekip yapabiliyor olarak anladım.
evet ama çekilenlerin ne anlama geldiği veya çekimlerin doğru yapılıp yapılmadığı muamma güvenip bir çalışma yapmak bu durumda maceraya döner diye düşünüyorum teşekkürler
işte burada asıl sorun tecrübedir. Onlarca deneme yaparak doğruyu bulmanız lazım. Toprak altında metal ve boşluk denemeleri yapmanız gerekir.
Ya da bu cihazı daha önce kullanan birinden yardım. Ama en doğrusu kendiniz deneme yanılma yapın önce. Araç kullanmayı bilmek demek trafikte araç kullanılabilir anlamına gelmemeli. Bu yüzden bol bol çalışın öncelikle. Siz cihaz tecrübesi edinin verilere elbette yorum gelir.İyi çalışmalar.
Üstadım çok teşekkür ederim ilginiz için birde kitap yapmışsınız hayırlı olsun .ilk kez bu konularda ciddi ve seviyeli bir site gördüm beni de kabul ettiğiniz için teşekkür ederim.Değerli bilgi ve tecrübenizden faydalanarak birşeyler öğrenebileceğimize eminim hayırlı günler
üstadım arkadaşın yaptığı bir çekimi birkaç versiyonla yükledim cahilliğimi bağışlayın fazla program bilgim olmadığı için hangisinden bakılabilir bilmiyorum ama inceleyebilirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.
Hepimiz cahiliz dostum bu konuda endişen olmasın.ilk fırsatta bakacağım.
İki farklı noktadamı çekim yaptınız .
üstadım sizin yanınızda biz neferiz.evet iki farklı yer
eğer vaktiniz olursa incelerseniz sevinirim
Dostum teknoloji ekibi cihazlarıyla kıyaslarsak cihazın kaliteli çekimi olduğu söylenemez.ben kullanmadım bu cihazdan buradaki verilere göre söylüyorum. Beton yazdığınız çekim sanırım metal amaçlı çektiniz.biraz karmaşık yapıda bir zemin var.demir veya tuğla tarzı bir veri var. Csv örneklerdede boşluk amaçlı çektiniz sanırım. 50 veya 100 cm arası bir boşluk görünüyor. Dairesel bir boşluk.
üstadım teşekkür ederim sizi yordum.Burası 80 cm betonla kaplı bir zemindi cihazlar ısrarla oraya götürdü çekim yapıldı görüntü böyle çıktı demir ve tuğlanın olması bu yüzdendir .eğer size sıkıntı vermez isem merak ettiğim bir yerin görüntüsünü yeni iletti arkadaşım ne zaman müsait olursanız.Buranın farklı olduğunu düşünüyorum mümkün ise teşekkürler.
Dostum kitap ve diğer mesajlarını telefondan göremedim kusura bakma, çok teşekkür ederim. Elimizden geldiğince bir şeyler döktürdük. Verileri istediğin zaman atabilirsin sorun değil ama bakmak için müsait olmam lazım. Bilgi vereceğim sana.
üstadım sorun yok ne zaman müsait olursanız teşekkürler kolay gelsin
Medil44 özel iletine bakarsan sevinirim.
Üstadım özür yeni gördüm
Önemli değil .
üstadım aldım çok teşekkürler bu konularla ilgili ilk kez bu kadar alakalı ve dürüst bir site görmedim, nette çok yeri okudum çok yere baktım ilk kez bir yere üye oldum iyiki de olmuşum bakıyorumda insanlar menfaatsiz ve yardımcı olmak için çabalıyorlar çok teşekkür ederim herkese bol nasipler versin tüm üyelerin şansı bol olsun hayatları boyunca
Düşüncelerin için sağol. Her zaman herkese yardım. kapımız açıktır.Kısmetiniz bol olsun.
Merhaba
Elimde conrad pro 900 var ama çekimler sürekli hatalı sebebini bilemedim ne olabilir .
Örnek çekimler ekte yardımlarınızı bekliyorum
Sensörünüzün anolog çıkışı 5v çıkış verir durumda.Bunun nedeni sensörün bozulması yada adc' 5v akıyor.Diğer bir konu cihaz içerisinde kullanılan hc-05 bluetooth modülü yazılım ile uyumsuz çalışıyor.Bunun nedeni yazılım eksikliği.Bu hatayı ekrana düşen ilk örneklemeden görebilirsiniz.Cihaz doğru örnekleme alsada ilk örnekleme ekrana hep hatalı düşecekdir
Teşekkürler
''adc'5v akıyor'' anlamadım ama diğer konuları kontrol edeceğim sonucunu söylerim verdiğiniz bilgiler için sağolun
Anolog örneklemelerin mikro işlemci üzerinde girdiği kanallardan bir tanesi.
Selamün Aleyküm
Berk usta dediklerini kontrol ettim. Kullanılan Sensör FLC 100 çıkışlar normal, işlemcilerin girişlerinde de problem yok. Yeni Bir şey keşfettik Auto ve Manual aramalarda ilk sıra vuruşlar ekrana düşmüyor 2. sıra vuruşlar ekrana online olarak geliyor sanırım problem iletişim veya kullandığımız ara yüzde
Kullanılan ara yüz programı ConradGPR3D 2009
çok geçmiş olsun ALLAH kurtarsın
Çekimler hatalı kardeşim kullandığınız cihaz manyetometre yani ölçüm yapılan noktanın manyetik haritasını çizer derinlik algısı yoktur.iyi çalışmalar