çok derindir
c11 voltu yüksek kulanınız-400 v kulanmıştım-100v bulamamıştım-400 v kulana bilirsiniz denenmiştir
c11 ne iş yapıyor...
Alıntı yapılan: M-usta-FA - 06 Şubat 2016, 22:39:31
c11 ne iş yapıyor...
usta c11 in volatajını yükseltin yazmayı biraz düşündüm-çünkü ne işe yarıyor veya ne gerek var diye soru sorulacağını bildim gerçekten-voltajı düşük kulandınızmı pot yanıyor yada cihaz çalışmıyor deneyin isterseniz-paylaşmış olduğum ve cogu kişinin bilğigi hammerhead yada çekiç balığı burdaki ayrıntıya dikat edilmeden yapılırsa benim yüzümden masraf olmasın dedim-20 sefer den fazla yaptım ilk 3 denemende pot yandı-yada çalışmadı- c11 voltajını yükseltince rahatladı--sizde haklısınız bildiğiniz bir durum bu kesin ama biraz açıklama yap demek istedin-kyzlosla yarıştırmıştık dikdörtgen başlıkla geçti çekiç balığı-saygılarımla-
dbp 2010 dan daha iyi çalışmıştı bana göre-- dbp 2010 u tam performasta yapamamışta olabilirim-seste değişikliğe gidecem-
1 metre kare başlıkta takılır-5 kilo yag tenekesini 2.20cm- 2 metre den almıştı-mosfete soğutucu takınız saygılarımla
Carl MORELAND'dan alıntı:
[/color]Voltaj ikileyici 7660 entegresi(IC1) ve etrafında ki elemanlardan olu[/color]ş[/color]ur ve gerilimi yaklaşık olarak ikiye katlar. Voltaj ikileyici tamamen zamanlanmı[/color]ş [/color]darbeler üreten 7660 yardımıyla bir [/color]ş[/color]arj pompası kullanılarak gerçekle[/color]ş[/color]tirilir. Normal olarak 7660 10 kHz civarında titre[/color]ş[/color]im sa[/color]ğ[/color]layan kendi iç zamanlama devresini kullanır, fakat birde seçime ba[/color]ğ[/color]lı olarak iç zamanlama devresine a[/color]ğ[/color]ır basan bir dı[/color]ş [/color]zamanlama devresini kullanır. Dı[/color]ş [/color]zamanlama devresini kullanarak biz güç kaynağının anahtarlama sinyallerini örnekleme(sinyalleri) ile uyumlu hale getirebiliriz.R37 ve C11 zamanlama sinyallerini 7660 a bu iş için kuple ederler(uyumlu hale getirirler). Maalesef 7660 entegresi dış saat(titreşim) frekansını ikiye keser düşük saat frekansı oranı zayıf verimle sonuçlanabilir. R37 ve C11 çıkartılabilir ve 7660 devresi iç saat frekansıyla çalışır.
Ben cihazı R37 ve C11'i çıkartarak çalıştırabildim ve ICL7660'ın yanma olayı da hiç olmadı. (555'li gerilim ikileyici bu katı iyileştirme amacıyla yapılmıştır.)
Kopyala yapıştır la olmadı. Aşağıdaki dosyada iki ve üçüncü sayfada konuyla ilgili açıklama var.
Alıntı yapılan: mukadder - 08 Şubat 2016, 22:38:02
Kopyala yapıştır la olmadı. Aşağıdaki dosyada iki ve üçüncü sayfada konuyla ilgili açıklama var.
,
ıcl7660 patetes baskısıda çok-surf masterda ıcl7660 ı bir daha kulanmayacam demiştim ıcl7660 a altarnetifler deneyecektim -kendi çapımda testler-sizin ne555 iyileştirmenizi deneyecem usta ıcl7662 ye denk bir modifiye degilmi --yani bu modifiye yi kulanan arkadaşlarım kazanır çünkü 7662 en son 15 tl civarında hatırlıyorum
ICL7662 ayrı bir olay. Bende senin gibi düşünüp ICL7660 yerine ICL7662 kullanmak istedim ve ICL7662 patates çıktı. Her devreyi kendi mantığı içerisinde değerlendirmek gibi bir huyum var. 555 li voltaj ikileyici yada çoğaltıcı devrelere bu açıdan bakmak lazım.
ICL7660CPA 1,5-10,5 V 20 mA / ICL7660ACPA 1,5-13 V 20 mA / ICL7660SCPA 1,5-13 V 20 mA
ICL7662 4,5-20V 20 mA değerlerine sahip ve voltaj verim yüzdesi yüksek devreler.
NE555 / HA17555 voltaj ikileyici olarak yaklaşık 50 mA kadar akım verebilirken voltajı katlamaya çalışırsan durum değişir. 4,5-18V çalışma gerilimine sahipler. En güzeli deneyerek devredeki durumuna bakmak. Datasheetleri incelemek bilgi açısından önemli bir konu.
Gerilim üreteci olarak olaya bakmak ve denemek lazım. Muadil olayı farklı bir kavram. Muadil devre olayı farklı bir kavram.
2000 dolara satılıyor yabancı frumlarda galiba yabancı dilden anlamıyorum
http://www.treasurenet.com/forums/metal-detecting/26060-sale-hammerhead-pulse-induction-metal-detector.html
Eskiden UFO ile ilgili birl film aklıma geldi. Çekilen değişik resimleri inceliyorlardı. Bir ufo resmini un-zoom yaptıklarında insanın kolundaki bir sivilcenin resmi meydana çıkmıştı. 2000 dolar bunun 4 Eylül 2006 tarihindeki fiyatı, satışa çıkaran da Master Hunter.... tanıyanlarınız vardır... "Bakmakla, Görmek arasındaki fark" 'ı hatırlatmak istedim. Amacım kimseyi incitmek değildir. iyi çalışmalar.
usta zamannında delta pulse gazatelerde 4000 tl idi klasik delta-yani zamanında bu fiyatlardamıydı bu ürün-master hunter satan değil-onun resimlerini kopyalayıp satan biri-başka isimlerle satılıyor bu ürün-karşılaştım bir kere
Alıntı yapılan: galaksi - 10 Şubat 2016, 20:13:30
Eskiden UFO ile ilgili birl film aklıma geldi. Çekilen değişik resimleri inceliyorlardı. Bir ufo resmini un-zoom yaptıklarında insanın kolundaki bir sivilcenin resmi meydana çıkmıştı. 2000 dolar bunun 4 Eylül 2006 tarihindeki fiyatı, satışa çıkaran da Master Hunter.... tanıyanlarınız vardır... "Bakmakla, Görmek arasındaki fark" 'ı hatırlatmak istedim. Amacım kimseyi incitmek değildir. iyi çalışmalar.
vlf sevenlerden hep pulselere taş bekliyorum zaten usta-
Alıntı yapılan: mukadder - 09 Şubat 2016, 07:42:19
ICL7660CPA 1,5-10,5 V 20 mA / ICL7660ACPA 1,5-13 V 20 mA / ICL7660SCPA 1,5-13 V 20 mA
ICL7662 4,5-20V 20 mA değerlerine sahip ve voltaj verim yüzdesi yüksek devreler.
NE555 / HA17555 voltaj ikileyici olarak yaklaşık 50 mA kadar akım verebilirken voltajı katlamaya çalışırsan durum değişir. 4,5-18V çalışma gerilimine sahipler. En güzeli deneyerek devredeki durumuna bakmak. Datasheetleri incelemek bilgi açısından önemli bir konu.
Gerilim üreteci olarak olaya bakmak ve denemek lazım. Muadil olayı farklı bir kavram. Muadil devre olayı farklı bir kavram.
usta sizin modifiye neler katı 1 tl deki derinlik nedir sizde saygılarımla-tlc555 kulanmanızdaki bir avantaj varmı-
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=615.140 (http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=615.140)
yukarıdaki linkte bazı bilgiler var. ICL7660 ile çalışan normal devrede ana pals üretecinde frekans kondansatörünü 8,2 nF 250V süzme kondansatörünü 100 nF 100V alarak çalışmama olayının giderildiğini tespit ettim. Ana pals üretecine bağlı olan 2N3906 nın çalışmadığı durumlar oldu ve 10 K ya paralel 220K bağlayarak yaptığım denemelerde çalışmama durumunun ortadan kalktığı tespit ettim. NE5534 ün diğer girişindeki fazladan 2 adet 1N4148 diyot ve 1 K direnç şaseden ve bobindeki alüminyum ekranlama ile toprak arasındaki etkileşimin giderilerek farklılığın sadece bobinden olmasını sağladım. Böylece ayar kayması olarak arkadaşların dile getirdiği olay bu kat için giderilmiş oldu ve denge geldi. Opamp olarak en temiz çalışanlar NE5534, OP37, TL071CP, TL081CP ve LF356. LF357 sanırım patates olduğundan bende randıman vermedi. Kullanılan opampa bağlı olarak ofset nul ayarı yapan dirençlerin ölçüm sonucuna göre belirlenmesi gerekiyor. TL071CN, LF351N gibi opamplarda 0 V' tu yakalamak % 50 civarında. Entegre iç yapısından kaynaklandığı için ölçüm sonuçlarına göre hareket edilmesi gerekiyor. Bu katta CA3140 -1,23 V'ta (normal olanda) sabit kaldı ve ayar tutmadığı halde çok güzel çalıştı. Bu durum 154 düzenlemesi için umut vaat ediyor. Bu katta ayak bağlantıları dikkate alınarak yapılan ön denemelerimde treshold'un iki numaralı ayağına bağlı olan 1 M direnç yerine 470K alındığında NJM4558D, NJM4560D ve NJM4580D nin çalışabileceğini gösteriyor. Toprak izleme potansiyometresinin mutlaka devrede olması gerekiyor. Bu yapılmazsa yapımcısının belirttiği gibi 10-15 sn sonra dengesizleşir. Bu bölüm pin point için kısa süreliğine devreden çıkartılan bir bölüm. Treshold'da oluşabilecek ayar hatalarına karşı potansiyometreye bağlı dirençlerin toplam direnç aynı kalacak şekilde ölçümle yeniden düzenlenmesi gerekebilir. TL072 yerine TL082CN ve CA3240 daha iyi sonuç veriyor fakat bu tercih dengeli çalışma için farklı opamp için deneyerek değiştirilebilir. 555 li gerilim üreteci kullanıldığında bu katta NJM4558D, LM358P, NJM2904 gibi opamplar da çalışıyor fakat opamp kazancı burada işe karışıyor. NJM4560D ile treshold tutmadığı halde 5 kuruşu 20 cm nin üzerinde algıladığını ses tonundaki değişmeden anlayabildim. Son denediğim ve 5 kuruşu havada 15 cm den alan devrede bu olay oldu. John CLARKE' in devresinde ki
http://www.geotech1.com/pages/metdet/projects/clarke/clarke_300.pdf (http://www.geotech1.com/pages/metdet/projects/clarke/clarke_300.pdf)
Q1 ve Q2 transistör katları iptal edilip çıkışta devreye entegre edilebilirse derinlikte artışa neden olabilir gibi gözükmekte. Bu denemeye bağlı bir düşünce. Diğer pals indüksiyon cihazlarda ne olur yada dengeye ne gibi etkileri olur onu denemeden çözemeyiz. Resmini verdiğim kutulanmış devrede hassasiyeti belirleyen iki potansiyometre yerine sabit direnç kullanılmıştır. Fakat hassaslığı belirleyen katlar ve devre elemanları için inceleme amacıyla devreyi bu şekliyle bıraktım. Isınan söndürme direnci ve mosfeti plaketten uzaklaştırdım yaz sıcağında denemeye alacağım. Böylece mosfeti süren 2N3904' ün yanması ısınan söndürme direnci ve mosfetten mi kaynaklanıyor anlamış olacağım.
TLC555CP VCO katında en iyi çalışan timer devresi. Devrenin hassaslığını bariz bir şekilde arttırıyor.
Anlattıklarım kişisel deney, gözlem ve düşüncelerim. Ustalarımız ve arkadaşlarımız daha iyi şeyler ortaya koyabilirler. Ya da ayrım konusunda iyi bir şeyler yapabilirler. Hepsine saygı duyarım.
tekli opamp için yazılan treshold ofsetnul olacak.