selam site sakinleri bakırı eritmek icin perhidrol yerine baska manzeme kullanabilirmiyiz saygılar
Sayın Devriye 20 bakırın erimesi için ya sülfürik asit yada kral suyu dediğimiz hidroklorik asit ve nitrik asit karışımında erir. Hepside son derece tehlikeli asitlerdir. Sizin amacınız maddi anlamda kar yapmakmı , zamandan tasarruf etmekmi veya daha az tehlikeli bir yol bulmak mı?
1-Maddi anlamda kar ise asit üreten yerler bellidir. Satış fiyatları bellidir. Piyasada kullanılan ürünlere verdikleri oran değişir o kadar bu anlamda bir kar olmaz.
2-Zamandan tasarruf yapmak istersen kral suyu kullanmalısın en etkilisi bu yöntemdir.
3-Tehlike açısından düşünürsen asit miktarı azaldıkça bakır daha yavaş erir, asit miktarı arttıkça bakır daha çabuk erir, ama plaketin yanında beklemelisin çok kalırsa plaket bozulabilir. Tabi asit miktarı artınca tehlike daha da artar.
Porçöz kullananlarda var, aslında önemli olan farklı bir ürün içindeki astlerle iş yapmak istersen asit miktarının yüksek olmasına bakmalısın. Bazı ürünlerde %5 bazılarında %30-40 vb şekilde ürünler bulunabilmektedir.
Kendin bir karışım yapmaya kalkarsan ev içinde ,eldivensin, gözlüksüz ,ağız koruyucusu olmadan asla ve asla asitleri birbirine karıştırmamalısın( asit oranı yüksek olduğu takdirde). Nasıl bir tepki vereceğini bilemeyebilirsin.
Saygılarımla
tesekkürler usta bilgiler icin [size=78%] por cözle halletim [/size]