Her halde ramazandan dolay forum kapalı ;) kimse birşey yazmıyor
Aslında millet buralarda da dediğiniz gibi bu aralar bişeyler yazmaya niyeti olan pek yok :)
İlle de dedektörlerin elektronik aksamı hakkında konuşmak zorunda değiliz arkadaşlar diğer "konu dışı" bölümünde havadan sudan veya "sorular cevaplar" bölümünde başınızdan geçen olaylar, yaşadığınız tecrübeler falan filan... seçeneklerimiz çok ;)
sanırım herkes deltayı bitirdi cıktı dağa taşa:=)
Bence herkez bayram telaşında bu aradada lacatora yapmaya başlıyorum baskı devresi hazır sonuclarınıda yakında paylaşırım sağlıcakla kalın
arkadaşlar ben deltayı büyük başlıkta takıldım önce 15 tur sardım daha sonra 12 ye düşürdüm ırf 740 ısınıyor tam güç te çalıştıramaz oldum daha sonra kullanırkende ıslık sesi gibi kendi kendi ne ötmeye başlıyor tam ayarı yapıyorum iki adım atıyoruz başlıyor gene ötmeye anlamadım bir temassızlık mı var diye şimdi yeniden yeni bi rdelta kartı yapmaya başladım sizce büyük başlığı nasıl yapmalıyız..bilgilerinizi yazarsanız sevinirim..
ıslıgı duyduysan senin mosfet appa kardesim elbombacı büyük baslık yaptı onun yaptıgı degerlere ölcülere neden uymuyorsunuz.önce aleti calıstırın sonra modifiye yaparsınız .delta pulsı yapmadım ama en azından sema takibi yapıp sizi dogru yönlendirebilirim.msnden canlı uygun bir vakitte arızayı arayabiliriz.yazısmakla bu iş olmayacak yada kartı göndercen yapıp göndereyim.yakmadık tl062 bırakmadınız ben bulamıyorum.
Selam, Elimdeki kataloğa göre TL062 yerine:
LF442/C
MC33172
TLC272
TLC27M2
MC34182
TLE2062
TLE2062
Opamplarını kullanabilirsiniz.
hangisi daha hasastır??
Valla yine kataloğa göre konuşacak olursak bu opamplar TL062 ye eşit olduğuna göre hepsi birbirine eşit ;D Ahmet ile Mehmet Ali'ye benizyorsa Ahmet ile Mehmet birbirine benziyordur mantığı ;D Tabi aralarında mutlaka birtakım farklar olacaktır (çalışma sıcaklıkları, elektriksel gürültüleri vs...) bunları datasheetlerine bakarak araştırmak gerekiyor :)
teşkkürlr elbombacı..