kablosuz elektrikle 2 metre uzaklıkdaki lambayı yakamayı başarmışlar...
(https://www.teknolojiekibi.com/yeni/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffatih.5459.sitemynet.com%2Fmynet_resimlerim%2Fkablosuz_elektrik.jpg&hash=9754c863426622686ccda2735918f4f7ef0cb826)
Elektrik akımının ne kadar tehlikeli olabileceğinin ve kablo karmaşasının farkına varmış olmalısınız. Bizler, hayal kurup "Keşke kurtulabilsek bu karışılıktan." derken; bilim insanlarından oluşan Massachusetts Institute of Technology (MIT) ekibi, tam 2 metre uzaklıktaki 60 watt'lık ampülü, tamamen kendi geliştirdikleri kablosuz bir teknoloji ile yakmayı başardı.
Geliştirdikleri sistemin patentini alan ekip, WiTricity ismi ile wireless (İng. Kablosuz) ve electricity (İng. Elektrik) adlarını anımsatıyor. Oluşturulan bu kablosuz alan, bizi tüm kablo karmaşası derdinden kurtardığı gibi, her.gi bir zararı da yok. Kablolarımız ortadan kalktığında, yerimiz genişleyecek. Ve misafirlerimize; "Dur! Oradan geçme, WiTricity geçiyor oradan!" dememize gerek duymayacağız.
Teknoloji üzerinde çalışmalar devam ediyor ve WiTricity'nin kapsama alanı 30 metreye kadar çıkartılmaya çalışılıyor. Ekibin asistan profesörü Marin Soljacic; "Bu sadece, elektriğin aktarılabileceğini kanıtlayan basit bir sistemdi." dedi ve tamamen kablosuz yaşam alanlarının oluşmasının pek uzak tarihlerde gerçekleşmeyeceğini gözler önüne serdi.
ALINTIDIR
slm arkadaslar int. dolasırken okudum gayet güzel ve cokk faydalı olacak birşey sizlerlede paylaşmak istedim
güzel bir teknoloji bende duymuştum ama zararı olmadığına inanmıyorum..
biliyorsunuzki 30000 volt havayı deliyor... tv receveri ithal eden bir arkadaşım çine gitmişti çinde vadiler arası iletim de kablosuz yapılıyormuş 30000 voltu aşan elektrik havayı deliyor ve vedinin diğer ucundaki alıcı bölgeye ulaşıyor altından geçen otobandan havada akan elektriği görebiliyormuşsunuz.
ama burada lambayı yakan teknoloji tamamıyla farklı sanırım
mrb karadağ bencede bu teknolijinin farklı olması lazım yoksa evlerde kullanılamaz:) herkes kızarmış bişekilde dolasır:)
tabii ;D
mutlaka farklı acaba nasıl bir mantığı var yani 220 volt nasıl havadan iletilir?
dikkat edersen bobin gibi bir sistem kullanılmıs yani manyatik alanmı acaba??
işin içine sağlık girince manyetik alan teorisi olma olsalılğı düşüyor bence
bobinler yöneltilmiş anten vazifesi görüyor yüksek frekanslı micro dalga boyutunda bu sekilde iletim mümkün fabrikada calıştıgım zamanlarda bizimde micro dalga ile calısan boyanmıs yün yumaklarını kurutan bir makina vardı.lambalı bir osilator devresi 100 kw civarında bir trafoyu sürüyor.cıkan yüksek gerilim karsılıklı bakır antenlere veriliyordu.makinanın bir trafından ıslak giren mal diğer tarafından kuru cıkıyordu. bu manyetik alan içinde üstteki ve altaki antenlere dik sekilde makinanın yan duvarına baglı 40 watlık floresanlar hiç bir elektriksel baglantı olmadıgı halde makina calısınca yanıyordu.buda bize micro dalga boyutunun gücünü kanıtlar evdede 8 watlık floresanla deneyebilirsiniz.evrende dolasan gaz bulutlarının manyetik alan neticesinde ısıması yıldız olusturması bu yüzdendir.bu konulara meraklı olanlara ''evrenin kısa tarihi'' isimli tübitak bilim kitablarından cıkan kitabı öneririm ufkunuz acılır.
her madenin kozmik bir ısınımı var bununla beraber binlerce ısık yılı uzaklıktaki gezegen ve yıldızlardaki maden vb. durumlar analiz ediliyor.
kalın saglıcakla.micro dalga dedik aklıma geldi dedektorde baslık yapımında kullanılan plastik vb benzer malzemeyi micro dalgada1 -2 dakka ısıtın ısınma yoksa kullanın eger ısınıyorsa içinde metal tozu vardır.buda bizim istemediğimiz bir sey.
slm asenkron güzel acıklama yapmısıın teşekkürler fakat insanlar bu manyatik alanın içine girince ne olur?? sanırım her canlı üzerinde bayabi etkisi olur.. bu isin içinde başka bir olay varmıdır sizce??
kızarırsın durmaz micro dalga hücrelerimizdeki suyu buharlastırır.ben almıyım saglıga zararlı
Cep telefonlarının arkasına yapıştırılan ve cep telefonu çaldığında üzerindeki ledleri yanıp sönen devrenin sistem mantığıyla yapılmış olabilir.
Teslanın bulusu bu sımdı dunyanın manyetık merkezınde ust kurulmus durumda adamlar bulutları yonlendırıyorlar deprem olusturuyorlar ve bunun gıbı bır cok teorı var hatta teorıyı bıle gecmıs durumda googlden arastıralım "haarp"
Arkadaşlar, bakın iki bobin sistemi var ve ihtimalle iki sistemdeki bobinlerin spir sayıları paralel olmalı. Bir bobin sistemine verilen enerji (Trafo sistemi gibi) diğer sistemden çıkıyor. Bu basit bir sistem, deneyin göreceksiniz. Bobin yahu, şu dedektör bobinleri gibi, tek fark iki sistem var, biri veriyor biri alıyor. araya bir aparat bile koymanıza gerek yok. Bu yeni bir şey değil ki, o üniversitedekiler icat edilmişi icat etmişe benziyorlar bana kalırsa. ;D
aynı titreşim frekansına sahip iki bobin var arkadaşlar, mikrodalga frekanslarında çalıştığını sanmıyorum, bizim için belirgin bir tehlikesi yoksa da uzun vadede zararlı olabilir. zamanında tesla da buna benzer bişeyler yapmıştı ve bi alandaki tüm lambaları yakıyordu. sağlam bir enerji yayıldığı ise kesin...
Bence harika bir konu basit düzeydede olsa sonuca ulaştıralacağını düşünüyorum sitemizde kendini çok geliştirmiş arkadaşlar ve abiler bu konuya bir el atsa güzel sonuçlar ortaya çıkacağını düşünüyorum.. Birçoğumuzun bildiği gibi bu konu 5000 yıl önce bile Mısır Piramitlerinde uygulanıyordu deniyor; Piramitlerin üzrinde bulunduğu nil nehrinin sularının fizyoelektriğini granit kanallara hapsederek bağdat pili ve ark lambaları denen lambaları kablosuz olarak kullandıklarının birçok isbatı var. İskenderiye fenerindeki hiç sönmeyen lambada ark lambasıdır. Arkadaşlarımızın söylediği gibi Nikola Tesla da kendi kulesinde kablosuz yanan lambayı kullanmıştır. Hem elektrik-elektronikle ilgilenen herkesin bence Teslayı araştırması gerekir. Tesla sanki gizlenmiş saklanmış bir mucittir halbuki 700 tane büyük buluşun mucididir.Florasan lambayı, neon ışıklarını, hızölçeri, otomobillerdeki ateşleme sistemini, radarın temellerini, elektron mikroskobunu ve mikrodalga fırını da Nikola Tesla icat etmiştir.