http://www.semifluid.com/?p=15 (http://www.semifluid.com/?p=15)
adreste 18f2550 ile yapılmış güzel bir scope devresi var. işe yarar gibi görünüyor. özellikle arazide ölçüm almak için portatif olarak kullanılailir.
Ben ccs de verilen kodları yeniden derlediğimde derleme hatası veriyor. GLCD -Modified.c dosyasında sorun var gibi. yeniden derleme sebebim elimdeki geliştirme kartındaki glcd bağlantıları farklı. 18f452 için kendi bağlantılarımla derleyip denemek istiyorum ama olmuyor. Kendim ccs c de grafik lcd kullanabiliyorum ama bu sorunu anlayamadım.
Merhaba Feridun,
Derleme hata kodunu yazarsan yada ekran görüntüsü eklersen yardımcı olmaya çalışırım.
Saygılar
Saayfada aşağılarda 18f452 için c kodu ve hex verilmiş. onu deniyorum. orjinal dosyalar ekte hata görüntüsü de var.
ccs c sürüm 4.105 kullanıyorum.
Merhaba,
Hatalardan anlaşılan bazı defination işlemleri yapılmamış gibi görünüyor. Bunun nedeni bir header dosyası eksik olabilir, bir seçenek seçilerek bunların tanımlanması yapılmamış olabilir, yada benzeri bişey olabilir görünüyor. Akşam eve gittiğimde birde ben derler denerim.
Saygılar
sitedeki orijnl dosyayı kullandım. sorunu çözersek çok süper olacak arazide scope ;) yaşadık....
Bizz atmegalı denemıstık çalışmadıydı
sitedeki scopu 2550 li hali ile yaptım çalışıyor arkadaşlar 0-5 v ve 65 ksps yeterli diyenlere tavsiye ederim. elde kalma bir çıkma glcd 1 18f2550 tamamdır. gayet iyi iş çıkartıyor.
birkaç fotoğraf iyi olurdu ;)
ustam fotoğraf atacağım ama telefon serviste . elimde 10 yıllık cihazla kaldım. teleservice diye bir firma. tanıdığı falan olan yokmu hızlandırsak. :D
18F452 için hata kodları problemini çözdünüz mü yazmamışsınız.
Programcı GLCD - modified.C dosyasının üstündeki açıklamalarda GLCD.C dosyasının içeriğinin belirttiği yere yapıştırılması gerektiğini yazmış.
GLCD.C dosyasının içinde de fotoğrafını verdiğiniz hata kodlarının (GLCD_WIDTH, ON, OFF) #define işlemleri yapılmış.
Sanırım açıklamaları gözden kaçırdınız.
Problemleri çözüp projeyi tamamladıysanız ve tam olarak paylaşırsanız memnun olurum.
yazılımı sitede verildiği haliyle çaıştırdım. düzenleme için fazla vaktim olmadı. devre çalışıyor. ama 5 v a kadar ölçüm alıyor. besleme olarak pc usb ye bağladım. ;) şu an sorunsuz kullanıyorum.
bu scope arazide ne işe yarar feridun ustam . gerilim bölücü direnç takarak 50v a kadar bağlayabilirsiniz yazmışlar ve koruma için zener diyottan bahsetmişler elektroinfoda ... bunları uyguldınız mı?
ne gibi işlerimizi görür bu alet.
soruyorum çünkü skop kelimesi sürekli projelerde geçiyor genelde.
Vlf veya pi Dedektör sinyallerini anlık görebilirsiniz. İşlemci vb değerlendirme hatalarını ayar hatalarını görebilirsiniz.
Tasarımcı veya imalatçı iseniz ise yarar.
Bence kullaışlı değil geliştirmeye kalkınca astarı yuzunden pahalıya cıkıcak.
düşünen alsın böle bir şey rahat etsin.
USB oscilloscope, logic analyzer, spectrum analyzer and data recorder hepsi bir arada 100 doların altında fiyat.
http://ru.aliexpress.com/item/O052-ISDS205C-Upgraded-MDSO-LA-PC-USB-Analog-Virtual-oscilloscope-16-Channel-Logic-Circuit-Analyzer-Bandwidth/32219488164.html?recommendVersion=1 (http://ru.aliexpress.com/item/O052-ISDS205C-Upgraded-MDSO-LA-PC-USB-Analog-Virtual-oscilloscope-16-Channel-Logic-Circuit-Analyzer-Bandwidth/32219488164.html?recommendVersion=1)
Paylaştığımız elbette profesyonel ekipman değil. Ama Elimizdeki scope 10 kg dan fazla 220 v ile çalışıyoruz . arazide ölçüm almak gerekirse iş zor. Elektronikle uğraşıyoruz zaten glcd ve pic var ise basitçe toplanıp kullanılabilir. Yoksa hiç bir profesyonel ekipmana rakip olamaz.