ustalar sitelerin bazılarında alan tarama işe yaramaz diyorlar
bence pusula varsa işe yarıyorsa alan taramada işe yarar
iyi bir alan tarama için ne tavsiye edersiniz
:) Yanlıs anlamayın ama alan tarama cıhazlarının hıc bır bılımsel dayanagı yoktur.Incelersenız gorursunuz,ayrıca pusuladakı basıt bır duzenegı bıle calıstırabılecek kadar guclu bır manyetık alana sahıptır dunya Tavsıye ıstıyorsunuz sıze tavsıyem bu tur hallerın pesınde kosturmamamız olur.Bılımsellıgın bıttıgı yerde hayal baslar.SAYGILAR...
Bilim daha herşeyi keşfetmedi, mesala pusula yapmak çok basittir birkap su, mantar ve mıknatıslanmış bir iğne yeter, peki pusulayı bulduğu iddaa edilen Çinliler dünyanın kutuplarını manyetik alan çizgilerini bilimsel olarak tanımlayabiliyorlar mıydı ? Hayır, o zaman çok basit bu aleti bilimsel bilgi eksiği ile nasıl yaptılar kısaca doğal gözlem tesadüfler ile aynı şekilde günümüzde bazı bitki dallarının su kaynağını veya maden bulmasınıda açıklayabiliriz: binlerce yıllık birikim, gözlem, tesadüfler sonucunda ortaya çıkan bir yöntemden birçok yöntem türetilmiştir günümüz teknolojisi ile bu yöntemler elektronik bir görünüm kazanmıştır, bunu bilimin açıklayamamış olması, kabul etmemiş olması alan tarama başlığı altındaki tüm yöntemlerin hayal olduğunu göstermez, imkansız yok böyle birşey demek ilk trenin hareketinden önce "30km hızdan fazlasına insanlar dayanamaz" diyen bilimadamları ile ilk jetin denemelerinden önce "ses duvarını insanlar aşamaz" diyen bilimadamlarının peşin hükümlü durumuna düşmek olur diye düşünüyorum.
Alan tarama konusunun içinde çok fazla sahtekarlık olması malesef konunun araştırılmasını ve kabul görmesini engellemekte, bu konuya paralel bilimsel çalışmalar yapılmakta fakat doğrudan bir çalışma ben göremedim sanırım bilim otoriteleri buna izin vermiyorlar her konuyu kafanıza göre araştırmanıza izin vemezler, fizik olsun tarih olsun belli bir çerçevede araştırma yapabilirsiniz neyse buda ayrı bir konu.
Aklıma gelmişken, Vikinglerin yollarını pusula olmadan denizlerde nasıl bulduğunu hiç duydunuz mu? Parlayan bir taşla, eski yazılarda yazdığına göre bu taş onlara yollarını aynı pusula gibi göstermekteymiş fakat bilim adamları taşın sırrını çözemediler, Vikingler Amerikaya Kristof Kolomp'tan önce gitmişler ve bir koloni kurmuşlar, kazıları yapıldı bilimsel olarak ispatlandı fakat hala bazı bilimadamları kabul etmiyorlar, yine Güney Amerikanın batı sahillerinde bulunan mumyaların üzerinde Çin ipeği vardı ve mumyalar Kolomptan çok önce yaşamışlardı. Son bir örnek; Mısır'da arkeologlar zar zor buldukları bir firavunun mezarına giriyorlar ve mezarın binlerce yıl önce soyulduğunu görüyorlar yerin metrelerce altına çok iyi şekilde saklanmış bir mezarı teknolojiden yoksun bir hazine avcısı nasıl bulmuş olabilir?. Bilim herşeyi kabul etmez, araştırmazda kendi kalıplarının dışına kolay kolay çıkmaz çıkılmasınada izin vermez. Tarihin en büyük buluşlarınıda amatör araştırmacılar, mucitler yapmıştır unutmayalım...
size katılıyorum usta, yoksa yarım yamalak elektronikçiler dedektörleri nasıl yapardı, oysa bu entegreleri icad eden, yazılımları icad eden insanlar oturur en iyisini yaparlardı. hele ki ünv.okumuş prof.lar çoktan hepsi birer tane icat yapmış olurlardı..
Pro-Tr ustam; konu önce kabul edecek geniş bir bakış açısına sahip olmak daha sonra mantık çerçevesinde araştırma yapmak söylemeye çalıştığım kısaca bu, proflara gelince çok şey söylerimde neyse üniversite günlerine dönmiyelim. Forumda amatör ya da eğitim almış arkadaşların çalışmalarını taktirle karşılıyorum buna güzel bir örnekte sizsiniz ayrıca, önemli olan amatör ruhu taşımak ve muhafaza etmek yüksek eğitim alsakta almasakta.
Marco Polo Asya seyahatinden evine dönünce gördüklerini anlatır:
"Seyahatim sırasında Asyalıların siyah bir taşla ateş yakıp onunla ısınıp yemeklerini kaynattıklarını gördüm" der, Venedikte onu dinleyen arkadaşları gülerek alaycı bir şekilde "hadi canım taş hiç yanar mı? Akıl var mantık var" derler. Avrupanın kömürü keşfetmesine daha vakit vardır o sıralar.... ;)
bir tane alan tarama videosu var bionikmi ne öyle bir şey bir bileziği 4-5 metreden gördü
bu kadar çok alan tarama yapan firma var bence kesin doğru alan tarama olayı
ama doğru devre nette yok galiba
Birçok firma alan tarama yapıyor ama çoğu boş alanlar şikayetçi yine bu forumdada konuşuldu tek parayı 50 metreden bulan cihazlarda var denildi fakat ortada şema yok hep havada kalıyor, biyonic isimli cihazın şeması var çalışırmı bilmiyorum elinizde yoksa diye ekliyorum.
usta burda bir tane 741 var ve comparator işlemi yapılmış, bence sağlıklı bir çalışma olmaz bu şekilde...
Bende çalışacağını sanmıyorum benim huyum işte ne bulursam atıyorum arşive adı geçince ekledim, piyasada çok fazla eksik sahte şema var kafa karıştırıyorlar sadece.
Selam herkese , Arkadaşlar Alan Tarayıcılara inananlar Morgan 'ın vermiş olduğu çalışan (şemalarını)devreleri yapmalarını tavsie ederim. Ben bir -iki yıl önce yapmıştım, Omega Coil ile Emekli amcanın dedektör devresini birleştirmiştim ,elimdeki electrostatiği (elimi) 60-70cm 'den algılıyordu (çook hassas ayar ile) Devrenin tek sorunu vardı o da TX osc frekansı sürekli kaydığı için sıksık ayar gerektiriyor bu da beni sıktı ve devreyi parçaladım, bu işte çok stabil OSC bulabilirseniz yüzeysel Tek-Tek paralar için mükemmel bir cihazdır (LRL+MD ikisi birarada).
slm usta bu çalışan alan taramamın şeması varmı saygılarımla
Alıntı yapılan: serkan2727 - 19 Şubat 2011, 13:49:18
slm usta bu çalışan alan taramamın şeması varmı saygılarımla
Bendeki devrenin şemasını ayrıca çıkartmamıştım,ama Emekli Amcanın devre bobinini Omega olarak sarmıştım nokta algılama oluşması için , TX osc ye pot takmıştım sınır ayarda tutmak için.
Bendeki devrenin şemasını ayrıca çıkartmamıştım,ama Emekli Amcanın devre bobinini Omega olarak sarmıştım nokta algılama oluşması için , TX osc ye pot takmıştım sınır ayarda tutmak için.
Buradan Morganın devresini bulabilirsin:
http://www.geotech1.com/forums/forumdisplay.php?f=13
Birde Forum yöneticilerin dikkatine önceden yayınlamış olduğumuz mesajdan sonra 1-2 dakika süre içinde mesajda değişiklik yapılabiliydu(Modification) şimdi ne oldu ki mesaj'a ilave yapılamıyor.
PISTOL DETECTOR SCHEMATIC
Alıntı yapılan: serkan2727 - 17 Şubat 2011, 16:37:57
ustalar sitelerin bazılarında alan tarama işe yaramaz diyorlar
bence pusula varsa işe yarıyorsa alan taramada işe yarar
iyi bir alan tarama için ne tavsiye edersiniz
arkadaşlar, pusula gibi bir alan tarama düşünüyorsak, bunu uzun dalga, orta dalga, eksi yüksek voltaj, sonar ve kırmızı civa vb gibi çeşitli seçeneklerle değerlendirip bunlara göre fikir yürütülmesi lazım. sonar sistem gibi çalışan bir cihazı ingiltere 80'li yıllarda yapmış. bizler neden yapamıyoruz. bütün konuları inceledim şemaları inceledim. bence bunlar anca bizlerin zaman kaybetmemize neden olur. eskiden madenciler pusula kullanırlarmış. altın netür bir elektron yada, iyon yayarlar bunları iyi araştırmamız lazım ve yapılan projeleri bu yönde ilerletmemiz lazım. herkese başarılar dilerim.
Arkadaşlar bence buradaki en önemli konu şudur ve esgeçilemez. Alantaramada olsa pi sistem de olsa, vlf-ıb-bfo hepsindeki mantık ayrı ama; diyelimki ben pi sistemleri çözdüm ve bu konuda iyiyim ve bilgimi saklıyorum. Başka insalardan şu devreyi bitirsede yapıp cihazı bende biran önce bulsam defineyi amaç sadece bu şimdilik hepimiz için!...Aramızda anolog bilgisi çok iyi olan arkadaşlar var, dijital bilgisi iyi olanlarda var. En azından bir dedektör için osilatör ve opamp ile sinyal okuma işlemini görsel olarak anlatırsa ve ayrıca 4046 pll entegresini yine basit amatörlerin bile anlayacığı bir şekilde anlatırsa bakalım o zaman ne devreler tasarlanıyor hep birlikte görelim!...Saygılarımla çalışmalarınızda başarılar diler, bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım....
Avcı26 ve pro tr; alan tarama konularındaki yorumlarınız ilgi çekici.Fakat bazı konularda yanlış.
Birinci olarak avcı 26 isteyen istediği konuyu araştırır buna kimse engel olamaz.Bu alan tarama konusununda çok fazla araştırıldığından eminim.Peki niye döküman yok diye soruyorsanız, konunun stratejik öneminden dolayı saklanıyor olduğunu bilmelisiniz.En basit örnek amarikalılar kızıl ötesi alıcılarla sahra çölünün 5m derinliğinde foğrafını çekmişlerdir.Peki niye çöl.açıklık getirelim kızıl ötesi görüntü alabilmek için zeminin oldukça ısınması lazım ve kuru olması lazım.Buradaki biyonic alfa devresine çalışmaz demişsiniz çalışır.Buradaki prensipte yukarıda anlattığım kızıl ötesi prensibine dayanmaktadır.bilindiği üzere altının en iyi özelliği kızıl ötesi ışınları çok iyi yansıtmasıdır.Tarihte arşimet altının bu özelliğini kullanarak kartacayı işgale gelen düşman donanmasını yakmıştır.Biyonic alfada yüzeyde bulunan altın parçalarını bulmak için tasarlanan bir cihaz.kırmızı lazerin yaydığı ışın altın parçalarından yansıyarak komparatorda değerlendirilir.
Son olarak alan taramanın tanımını yapalım.bence bu deyim biraz yanlış gibi konuyu tam anlatmıyor.Madencilikte (remote sensing) uzaktan algılama sistemleri diye geçiyor bu sistem.geotech de de öyle.Tanımı böyle yapınca konuyu araştırmak daha kolay olacak sanırım.Uzaktan algılama yapmak için çeşitli yöntemleri sıralayabiliriz.
1-elekrostatik algılama
2-gravite
3-kızıl ötesi ışınlar
4-radar
şimdilik aklıma gelenler bunlar.elektrostatik olarak bilimsel tanım yapılmıştır.150m alanda tepki veren elektrostatik bir osilatör diyor bilimsel tanımında.
herkese iyi çalışmalar diliyorum.
Delta pulse üzerine entegre ettiğim minero sensörü(MODİFİYE) ile yaptığım cihaz arazide 50-60 m. Mesafeden koyun sürüsünün çanlarını algıladı ayrıca 10.5 m. 1.20 derinlikte 15cm çapında alaminyum üzerine kaplı 0.5 mikron kalınlığındaki altını sinyal doyum süresi biraz uzun olsada algıladığına ben şahit oldum. Teknik bilgim yetersiz olduğundan dolayı teknik konuya giremeyeceğim LRL sistemininde gerekli estrumentaller yerinde kullanıldığında çok iyi sonuçlar alınacağına inanıyorum . Bir zamanlar ülkemizdeki bazı profesörler televizyona çıkıp bitkisel ilaçların koca karı ilaçları olduğunu tartışıyorlardı kahkahalarla oysaki bitkisel ilaçların bu günkü sentetik ilaçların kaynağı olduğunu unutarak inkar düzeyine varacak şekilde asıl kaynağı dışladılar bu gün ise yeni nesil doktorlar bu kaynağı inkar etmeyip aksine ağacın kökünün bu olduğunu yeniden keşfederek bu kaynağa yöneldiler . Diyeceğim şu ki Geçmişte kimisi çatal söğüt çubuğuyla kimisi bakır vs. Çubuklarla DEDEKTÖRÜN babalığını yaptılar ve bu hale gelmesine ışık tuttular KÖKLE DAL 'ı bir sentezlersen AĞACIN bütününü görürsün ağacın bütününü gördüğün zaman yapraklarını ve meyvesinide görme imkanı elde etmiş olursun TEK DALI GÖRMEMEK LAZIM...
Saygılarımla
merhaba makedonyalı bu minero sensörünü nasıl kullandın. Sence sakıncası yoksa açıklayabilirmisin.
Alıntı yapılan: Profesör - 06 Kasım 2011, 16:06:38
merhaba makedonyalı bu minero sensörünü nasıl kullandın. Sence sakıncası yoksa açıklayabilirmisin.
Açıklaya bilirim Hocam bir sakıncası yok IRF 740 mosfetten sonra 2 adet daha 740 ilavesi mevcut ve 12ax7 lambası ilavem var sensörden önce sensörde ise modifiye olarak negatif ve pozitif uçlarda Hg ilavesi mevcut cihaz algılamayı yapıyor fakat noktalamada bazı düzensizlikler yapıyor şu an bunun üzerinde çalışıyorum noktalamayı terazileye bilirsem şayet sitede daha kapsamlı açıklama yapmayı düşünüyorum... Saygılarımla
makedonyalı Şema halinde gösterebilirmisin teşekkürler.
Alıntı yapılan: Profesör - 06 Kasım 2011, 23:33:49
makedonyalı Şema halinde gösterebilirmisin teşekkürler.
Hocam 1 senedir çalışma yapıyorum bu konuda çocuk henüz aksak yürüyor tedavi edip yürütmeye çalışıyorum tamamen yürüdüğü zaman bir müddet tarlada çalıştırmayı düşünüyorum.
Kendi kendine yeter vaziyete geldiğinde eline özgürlüğünü verip sokağa salacağım ama işin özü yukarıda belirttiğim gibi sistemin ilave ana organları şunuda rahatlıkla söyleye bilirim bu ilave devrelerle hurdalıkta bile demiri görmüyor umarım anlarsın beni Saygılarımla...
arkadaşlar biz tane yaptık bilimsel olarak süper bişey denedik kesin çalışıyor iyi bir cihaz en iyi cihaz diyebilirim etkisi okadar süperki 600 metre yada 850 metreden boşluk -altın algılıyor bilginize denemeler hala devam ediyor arkadaşlar.
Alıntı yapılan: kripto55 - 07 Kasım 2011, 15:12:55
arkadaşlar biz tane yaptık bilimsel olarak süper bişey denedik kesin çalışıyor iyi bir cihaz en iyi cihaz diyebilirim etkisi okadar süperki 600 metre yada 850 metreden boşluk -altın algılıyor bilginize denemeler hala devam ediyor arkadaşlar.
oda bişeymi benim yaptığım 8-10 kilometreden tek paraya banamısın demiyor.gömüde ise tam mesafe veremiyorum ama geçen denememde beni istanbuldan ankaraya kadar götürdü meğer merkez bankasındaki altınları çekiyormuş taa 400-500 kilometreden ::)
benimde denemelerim devam ediyor.denemelerim sonuçlandığında korkuyorum dünyanın öbür tarafındaki altınları bile çekecek. ;D
Merhaba.,
sayın makedonyalı;
ilk sayfadaki mesajınızda 60 metreden koyun çanlarını algıladığını, 2 sayfada ise hurdalıkta bile demiri görmediğini yazmışsınız,
Ayrım için sonradan modifiyemi yaptınız?
Alıntı yapılan: canbay - 07 Kasım 2011, 18:50:35
Merhaba.,
sayın makedonyalı;
ilk sayfadaki mesajınızda 60 metreden koyun çanlarını algıladığını, 2 sayfada ise hurdalıkta bile demiri görmediğini yazmışsınız,
Ayrım için sonradan modifiyemi yaptınız?
Merhaba canbay
yaptığım cihaz delta pulse bu cihazı modifiye ettim 60 metreden aldığı doğrudur şuan inandırıcı
gelmeye bilir bazı arkadaşlara cihaz üzerinde düzeltmem gereken yerler var bunları hallede bilirsem
videosunu yayınlayacağım masabaşı ve arazideki testlerde demiri görmüyor buda doğrudur çan metalleri hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar varsa bilgilendireyim çelik,bronz,ve sarı diye tabir edilen pirinçten yapılır... Saygılarımla
Merhaba.,
Hımmmm, senin çanlar kaliteliymiş.
dedem demirciydi ve demirden çok çan yaptığına şahit oldum. diğer metalleri hiç düşünmedim.
yanlış anlaşılmayayım demek istediğim şuydu,
yaptığınız ilk modifiyeyle mesafeyi arttırdınız, ikinci modifiyeyle ayrımmı yaptınız,
yoksa devreye ilave etmiş olduğunuz lamba ile her ikisinidemi yaptınız??
Alıntı yapılan: canbay - 08 Kasım 2011, 14:14:34
Merhaba.,
Hımmmm, senin çanlar kaliteliymiş.
dedem demirciydi ve demirden çok çan yaptığına şahit oldum. diğer metalleri hiç düşünmedim.
yanlış anlaşılmayayım demek istediğim şuydu,
yaptığınız ilk modifiyeyle mesafeyi arttırdınız, ikinci modifiyeyle ayrımmı yaptınız,
yoksa devreye ilave etmiş olduğunuz lamba ile her ikisinidemi yaptınız??
Merhaba Canbay
ayrım olayını ilk projeyi tasarladığım zaman pek önemsemedim yinede kimyacı olduğum için demire duyarlılığın zayıflayacağının farkındaydım modifiye olayına gelince belki yüzlerce sefer değişime uğrattım devreyi ama ilk baştaki ana taslak hep aynı kaldı sadece mesafede değişiklikler oldu sözün aslı mesafe ve ayrım ilk modifiyede mevcuttu ... Saygılarımla
Merhaba Arkadaşlar ,Bütün Alan taramalar Dünyanın manyetik çizgilerinin(N-S),(Tellruc) saesinde, gömü yada taze altından kopan , iyon v.b. elektronlarları taşınmasından dolayı çalışırlar. Tel çubukla yapılan tarayıcılar tek başına iyi sonuç vermezler o yüzden ya çubuğa civa v.s. ilave edilir yada elektronik devre ile toprağa aranacak olan metalin rezonansına yakın frekans uygulanır(çarpıp geri dönmesi için) buna da Moleculer Frekans Discrimination (MFD) denir. Çubuklar ile aranırken kendinizi şartlandırmamalısını(şurada var diye) bu beyin dalgaları saesinde yanıltır, bir de
çubuklar bilezik v.b. büyüklükteki metalleri rahat bulur,fakat miktar büyük ise asıl noktadan gömünün derinlik mesafesi kadar başka yönleri hedef olarak yanıltır. Çubuklar çoğu zaman Fosfora yönelirler onu engellemek için ise yere çakılan Verici ile tespit edilen hedef arasına Collector denilen (zigzag biçiminde olan) çubuğu çakmalısınız .
Bir diğer tür alan tarama ise Elektronik sensörlü tarayıcılar bunlar birkaç çeşittir PROFESSOR arkadaşımın da dediği gibi
1.Sadece Ferrit ile yapılan algılama sistemi.
2.Ferrit ve Metal dedektörü aynı anda çalışarak yapılanlar (benim daha evvel yaptığın gibi.
3.Elektromagnetik ve Statik alıcı kullanılarak,(burada Statik alıcıya örnekleyici kullanılarak sadece istenilen metali algılaması sağlanır), Ben orjinal Mineoro'ya benzer çalışandan daha evvelden yapmıştım hedefi çok uzaklardan algılıyor,fakat tam noktalama yapamıyor.
4.MW radio ve IR ışık ile kombine çalışan.
5.Sadece Elektromagnetik bobin kullanarak da yapılır.
Bilinmesi gereken bir şey var ki küçük hedeflerde sorun yaşamazsınız eğer Miktar çok büyük ise hiç birisi ile sağlıklı noktalama yapamayabilirsiniz tıpkı MAKEDONYALI arkadaşımın yaşadığı sorun gibi.
Bilinmelidir ki Dünyanın Manyetik çizgileri var oldukça (temel taşıyıcı) herzaman uzaktan algılama yapılacaktır. :-*
Tabloda Metaller toprakta iken kendi etrafında yaymış oldukları Electrostatic Potansieli göstermektedir, ISPAT İSTEYENLE.
Bionic 01 Devresi yukarıdaki kadar basit değildir altta sadece alıcı kısımı görülüyor yapmak isteyenlere başarılar:
merhaba.,
humhum usta alan taramalarda alıcılar genelde anten şeklinde, uzaktan algılama yapabilmesi içinde böyle oloması gerekiyor diye düşünüyorum.
peki şöyle bir şey yapılamazmı; devrenin çalışma frekansına uygun ikinci bir bobinli alıcı yapılarak, antenli alıcı ile belirlenen bölgede bobinli alıcı ile noktalama yapılsa.
bunu ekteki devrede denemeyi düşünmüştüm ama 8038 çok pahalı olduğu için kaldı
Hum Hum Usta ben de Kimyacı olduğum ve biraz da ingilizcem olduğu için bunu söylemem lazım .
İlk tabloda verdiğiniz değerler toprakaltındaki metallere ait değiller . Zaten tablonun üstünde de yazıyor . Tuzlu sudaki Standart redüksiyon potansiyelleri ve PH=0 (yani saf sudaki) normal iyonik aktiviteleri verilmiş . Bunlar araziye değil , 20 derece sıcaklıktaki laboratuar ortamına ait verilerdir . Buradaki değerler PH metre ve metallerin başka bir tuz kökü vs. gibi bileşikle reaksiyon sırasında oluşan voltaj değerleridir .Saygılar ...
Alıntı yapılan: canbay - 13 Kasım 2011, 01:20:04
merhaba.,
humhum usta alan taramalarda alıcılar genelde anten şeklinde, uzaktan algılama yapabilmesi içinde böyle oloması gerekiyor diye düşünüyorum.
peki şöyle bir şey yapılamazmı; devrenin çalışma frekansına uygun ikinci bir bobinli alıcı yapılarak, antenli alıcı ile belirlenen bölgede bobinli alıcı ile noktalama yapılsa.
İkinci bir başka bobin kullanmadan , aynı Electrostatic alıcı bobinini bir anahtar ile BFO MD bobini olarak da kullanabilirsin.
Alıntı yapılan: BigBang - 13 Kasım 2011, 02:10:00
Hum Hum Usta ben de Kimyacı olduğum ve biraz da ingilizcem olduğu için bunu söylemem lazım .
İlk tabloda verdiğiniz değerler toprakaltındaki metallere ait değiller . Zaten tablonun üstünde de yazıyor . Tuzlu sudaki Standart redüksiyon potansiyelleri ve PH=0 (yani saf sudaki) normal iyonik aktiviteleri verilmiş . Bunlar araziye değil , 20 derece sıcaklıktaki laboratuar ortamına ait verilerdir . Buradaki değerler PH metre ve metallerin başka bir tuz kökü vs. gibi bileşikle reaksiyon sırasında oluşan voltaj değerleridir .Saygılar ...
Tamam dediğin doğru 20 derece ortam sıcaklığı ve nem oranı 0 iken verilmiştir, fakat dışarıda da buna benzer koşullar oluşabiliyor yani 25 derece dış sıcaklık ve 20-30 nem oranı ile tuzsuz ortamda da olsalar bile yine toprak altında reaksiyona girer değerli metaller. Yukarıdaki denemelerin tuzlu ortamda yapılmasının sebebi çabuk reaksiyon oluşması içindir.
Saygılar.
Üstad nem de sıfır değil , % 100 ... Tuzlu suda nem sıfır olmuyor . Bu deneyler bardak gibi görünen beher veya erlenmeyer'ler içinde yapılır .
Bir de şu var . Bu voltaj sürekli okunabilen bir değer değildir.Reaksiyon tamamlandığında laboratuvarda da volt filan okuyamazsınız . Yani toprakaltındaki metaller de her an şarjı dolu pil gibi reaksiyona hazır beklemiyorlar . Binlerce yıldır bu reaksiyonlar tamalanmıştır , halen yeni gömülmüş gibi değil maalesef ::) Laboratuarlardaki ideal koşullar arazide de yok işin kötüsü ...
Alıntı yapılan: BigBang - 13 Kasım 2011, 14:14:39
Üstad nem de sıfır değil , % 100 ... Tuzlu suda nem sıfır olmuyor . Bu deneyler bardak gibi görünen beher veya erlenmeyer'ler içinde yapılır .
Bir de şu var . Bu voltaj sürekli okunabilen bir değer değildir.Reaksiyon tamamlandığında laboratuvarda da volt filan okuyamazsınız . Yani toprakaltındaki metaller de her an şarjı dolu pil gibi reaksiyona hazır beklemiyorlar . Binlerce yıldır bu reaksiyonlar tamalanmıştır , halen yeni gömülmüş gibi değil maalesef ::) Laboratuarlardaki ideal koşullar arazide de yok işin kötüsü ...
usta o dediğin bilim için geçerli.unutmamalıki bu çubuk,alan tarama vs.çok basit yapıda gibi gözüksede aslında sihirli nesnelerdir.metaller reaksiyonunu tamamlasada söker alır iyonlarını.hemde toprağın metrelerce altından ve kilometrelerce öteden.hemde metalleri seçerek ve derinliğinide vererek.bununlada kalmaz insanın kan gurubunu tahlil eder hoşuna gitmezse çalışmaz.yani tayf analizörüde olan tam teşekküllü bir laboratuvar yanında halt etmiş ;D ;D
Şunu unutmamak lazım, altın metali maden halindede metaldir doğal koşullarda asit ve alkali ortamlardan etkilenmez. Bilindiği gibi siyanür,kral asiti ,hidroflorik asit vs. Gibi çok az kimyasallardan etkilenir ve bu kimyasalların tuzlarını oluşturur. Dedektörlerin minarele ötmesinin yegane sebeblerinden biride topraktaki seyrek veya toplu altın metali zerreciklerindendir.
Toprakta gömülmüş olan saf altın hiçbir zaman toprak ve bulunduğu ortamdaki koşullardan etkilenmez. Sadece,altın metali ile alaşımlanmış diğer metaller metaldeki altın oranına göre ve bulundukları topraktaki alkali ve asit miktarına göre uzun zaman içerisinde oksitlenirler ve bu oksitlenmeden altın hiçbir zaman etkilenmez altın kendisine aşılanmış diğer metalleride oksitlenmekten korur daha doğrusu metal halinde kalma sürelerini uzatır. Peki metaller illaki oksitlenincemi toprak altından dedektöre cevap verir? Bana göre hayır illaki bir metalin oksitlenmesi gerekmez veya oksitlenince daha iyi netice alır dedektör kavramı beni pek etkilemiyor doğrusu bakır çubuklarla 2 m gibi derinliği şuan tam hatırlayamıyorum bir derinlikte bakır metalini ben kendim
tecrübe edindim şayet elektronik aletler olmadan bir emtia bulunuyorsa LRL sistemiylede çok uzaktan gömülü olan bir metal tespit edilebilir Mantık nedir ? Dünyada herşey titreşim içindedir ve her cisim kendilerine has frekans yayarlar buna insan ve hayvanlarda dahildir. Diyeceğim şuki ast olan metalin frekansını canlandırmak şu an kablosuz enerji transferi yapılıyor ise buna benzer bir sistemle çok uzaktan toprak altındaki metallerde algılanır çok uzak kelimesini bazı arkadaşlar yanlış kavrıyor 0--100m arası Saygılarımla Hayatınızdan başarı yüzünüzden tebessüm eksik olmasın RAB'bin esenliği üzerinize olsun...
Aynen dediğiniz gibi arkadaşlar, tecrübesi olan işi bilir.
Makedonyalı cisimler sahip oldukları ısıyla doğru orantılı bir frekans yayarlar.Onun içinde metabolizmaya sahip canlılar dışındaki cisimlerin frekansları sıcaklıkla sürekli değişir.
Alıntı yapılan: Profesör - 14 Kasım 2011, 00:05:41
Makedonyalı cisimler sahip oldukları ısıyla doğru orantılı bir frekans yayarlar.Onun içinde metabolizmaya sahip canlılar dışındaki cisimlerin frekansları sıcaklıkla sürekli değişir.
Hocam toprak altında yeryüzü gibi ısı farklılığı çitası okadar yüksek değildir.
ısı faklılığı dar boyutlardadır. 1metre derinlikten sonra mevsimlere göre çok az farklılık gösterir.
Toprak altındaki her metal ayna vazifesi görür ve göndermiş olduğun sinyali geri yansıtır.
buraya kadar tamam ama metallerin bir özelliği daha vardır göndermiş olduğun sinyali soğurur bundandırki dışarıya çokaz yansıtma yapar. Bilindiği gibi metaller toprak altı ve toprak üstünde farklılıklar gösterir nem,bulunduğu yerdeki minarallar.gene bulunduğu yerdeki radyoaktifite vs gibi
zıtlık ilkesinden yararlanmak lazım...
Sevgili Hum Hum "işi bilen" derken kimi kasdettiğinizi bilmiyorum :-\ Ancak bilimsel teorilerle açıklanamayan ve hatta sadece açıklanmak da değil ; limitlerini de aştığı da iddia edilen cihazların varlığını ve dayanaklarını ispatlamak sanırım burda "işi bilen " arkadaşların topluma karşı (eğer hissediyorlarsa) sorumlukluklarını ( bilgilendirme ) yerine getirmeleri gerekmektedir. Zira burda bu konuları yazmanın ne gibi bir açıklaması olabilir ki ...
"İşi bilen" lere işte forum ... Her belgeyi yayınlamaya ve her formülü yazmaya müsait bu ortam hepimizindir. Bizler de bu bilgi ve belgelerden faydalanmak isteriz ... Saygılar ...
merhaba mekodonyalı....hersey tıtresımde dıyosunda ozaman tıtresımı yakalayan bı cıhaz yapta gorsunler ....soyledıne sende ınannıyomusun... bılımsel bıyerlere yonlendırın bıgbang usta ne guzel vıdeo yukledı.....
burdan ne anladım bır bobınden gecıcı sure akım gectınde karsı metale akım ınduklenıyor yanı manyetık alanı metale depoluyor gecıcı sure vs....
Alıntı yapılan: BigBang - 14 Kasım 2011, 01:13:40
Sevgili Hum Hum "işi bilen" derken kimi kasdettiğinizi bilmiyorum :-\ Ancak bilimsel teorilerle açıklanamayan ve hatta sadece açıklanmak da değil ; limitlerini de aştığı da iddia edilen cihazların varlığını ve dayanaklarını ispatlamak sanırım burda "işi bilen " arkadaşların topluma karşı (eğer hissediyorlarsa) sorumlukluklarını ( bilgilendirme ) yerine getirmeleri gerekmektedir. Zira burda bu konuları yazmanın ne gibi bir açıklaması olabilir ki ...
"İşi bilen" lere işte forum ... Her belgeyi yayınlamaya ve her formülü yazmaya müsait bu ortam hepimizindir. Bizler de bu bilgi ve belgelerden faydalanmak isteriz ... Saygılar ...
İşi bilen derken , Hepiniz kendinize göre bilimsel yorumlarda bulunduğunuzdan bu ifadeyi kullandım seni de es geçmedim yani.
Alıntı yapılan: defineciii - 14 Kasım 2011, 11:00:56
merhaba mekodonyalı....hersey tıtresımde dıyosunda ozaman tıtresımı yakalayan bı cıhaz yapta gorsunler ....soyledıne sende ınannıyomusun... bılımsel bıyerlere yonlendırın bıgbang usta ne guzel vıdeo yukledı.....
burdan ne anladım bır bobınden gecıcı sure akım gectınde karsı metale akım ınduklenıyor yanı manyetık alanı metale depoluyor gecıcı sure vs....
Merhaba defineciii Hocam sen yazılan konunun frekensını yakalayamamışın tarihe bakıldığı zaman yeni buluşların veya teorilerin karşıtı inanandan çok inanmayan çıkmıştır ama zaman içinde bu karşı çıkanlarda bu yeni buluşlardan yararlanmışlardır titreşimi yakalama konusuna gelince dedektörle yaptığın şey nedir ? Ben söylediğimin arkasındayım baştaraflardaki yazılarıma bakarsan daha iyi anlarsın cihazın küçük sorunları vardı şu an baskı devresi hazırlanıyor yeniden arazi tecrübesi edindikten sonra yayınlayacağım videosunu ... SAYGILAR
Alıntı yapılan: humhum - 14 Kasım 2011, 11:59:39
Alıntı yapılan: BigBang - 14 Kasım 2011, 01:13:40
Sevgili Hum Hum "işi bilen" derken kimi kasdettiğinizi bilmiyorum :-\ Ancak bilimsel teorilerle açıklanamayan ve hatta sadece açıklanmak da değil ; limitlerini de aştığı da iddia edilen cihazların varlığını ve dayanaklarını ispatlamak sanırım burda "işi bilen " arkadaşların topluma karşı (eğer hissediyorlarsa) sorumlukluklarını ( bilgilendirme ) yerine getirmeleri gerekmektedir. Zira burda bu konuları yazmanın ne gibi bir açıklaması olabilir ki ...
"İşi bilen" lere işte forum ... Her belgeyi yayınlamaya ve her formülü yazmaya müsait bu ortam hepimizindir. Bizler de bu bilgi ve belgelerden faydalanmak isteriz ... Saygılar ...
İşi bilen derken , Hepiniz kendinize göre bilimsel yorumlarda bulunduğunuzdan bu ifadeyi kullandım seni de es geçmedim yani.
Teşekürederim hocam Saygılar...
Arkadaşlar elimde kullandığımız bir alan taramamız var.Arama yapacağımız objelere göre özel herz değerlerleriyle hazırlanmış bir alan tarama.Tasarımda elektronik anlamda sadece verici katı var.Bu alan taramımızın alıcı katında sadece iki adet pirinç çubuk var.Ben bu alıcı katındaki pirinç çucukların verici katıyla haberleşmesini istiyorum. Her alan taramada kullanabileceğine inandığınız bir alıcı katı devre önerisi olan varmı.
Alıntı yapılan: BERK263 - 05 Temmuz 2012, 02:18:27
Arkadaşlar elimde kullandığımız bir alan taramamız var.Arama yapacağımız objelere göre özel herz değerlerleriyle hazırlanmış bir alan tarama.Tasarımda elektronik anlamda sadece verici katı var.Bu alan taramımızın alıcı katında sadece iki adet pirinç çubuk var.Ben bu alıcı katındaki pirinç çucukların verici katıyla haberleşmesini istiyorum. Her alan taramada kullanabileceğine inandığınız bir alıcı katı devre önerisi olan varmı.
Göndermiş olduğun frekansı yine çubukları kıllanarak hedef üzerinde almaya çalış yada elektrostatik alıcı kullan belki sonuç alabilirsin.