s.a.
site yönetimi beni bu bölüme layık görüp "microdenetleyiciler ve microişlemciler" konusunda bana görev vermişler.
sitede özellikle dedektör konusunda yazılımın paylaşılması konusu sürekli tartışmalara neden olmaktadır.
bende nacizane olarak şöyle düşünüyorum. yazılım öğrenerek kendi dedektörlerini yapmak isteyen arkadaşlar için bildiğim kadarıyla kullandığım dili öğretebilirim. talip varsa burdan adım adım proton yazılımını öğretebilirim. (kesinlikle bir dedektörün yazılımını paylaşmak demek değildir)
adım adım nasıl programlarız bunu beraber görebiliriz. HATTA protatip olarak ta kendi yayınladığım devre olan ÇORUM-PI ye nasıl bir yazılım yapılıyor. öğrenebilirsiniz? öğrenme demek sizin hevesinize bağlıdır.
istekli arkadaşlar buradan bilgi versinler.
ŞUNU BELİRTEYİM Kİ BU İŞİN PÜF noktaSI AZİMDİR. ben 39 yaşındayım kimse kafam basmıyor, yaşım geçti demesin zira ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR:
hayırlı olsun
güzel bi konu olur.herkesin faydalanacağına eminim.hazırı vermek yerine üretmeyi sağlamak,harika.
Alıntı yapılan: ali kaptan - 30 Aralık 2010, 12:34:39
hayırlı olsun
güzel bi konu olur.herkesin faydalanacağına eminim.hazırı vermek yerine üretmeyi sağlamak,harika.
EYW. ALİ KAPTAN AMA SANIRIM KATILIM YOK
Slm Pro-TR hocam ben can atıyorum ama nedense birtürlü ; ccs c- jal- basic- pbasic hepsinide denedim çok program yazdım kendimce ama istediğim seviyeye gelemedim. Benim sorunum aslında belli tek bir yoldan gitmiyorum hepsininde yazılım olarak birbirinden farkı var ama ben birazda bu işi sizin gibi konuyu kavramış abiler'den öğrenebiliriz. Siz başlayın hele devamı gelir ben sonuna kadar takip edeceğim sağlımız ve ömrümüz yeterse. Çalışmalarınızda başarılar diler biran önce başlamanızı helede şu proton basic programını bir an önce öğretmenizi temenni ederim. Saygılarımla.... ;)
s.a.
proton plus öğrenmek için öncelikle muhiddin kaplan hocanın 2 dersi ve ETE hocann 11 derste PBP dökümanlarından başlayabilirsiniz.
muhiddin hocanın ilk iki bölümünü download etmek için
http://www.4shared.com/file/137499587/33493f93/Blm_1.html
(http://www.4shared.com/file/137499587/33493f93/Blm_1.html)
http://www.4shared.com/file/159358521/d6dcba2a/Blm_2.html (http://www.4shared.com/file/159358521/d6dcba2a/Blm_2.html)
bu da robot gazi topluluğunun örnek çalışmaları
http://www.4shared.com/file/kWsOAO8_/PROTON_1_.html
(http://www.4shared.com/file/kWsOAO8_/PROTON_1_.html)
proton plus derleyicisi kurulumsuz ve küreklenmiş vaziyette, kullanıma hazır.
http://www.4shared.com/file/TMYGcW65/slm_proton.html
(http://www.4shared.com/file/TMYGcW65/slm_proton.html)
bu da proteus programı kurulumsuz ve küreklenmiş yazılımın olmazsa olmazlardan
http://www.4shared.com/file/RRu567W3/76SP4.html
(http://www.4shared.com/file/RRu567W3/76SP4.html)
Alıntı yapılan: pro-TR - 31 Aralık 2010, 10:04:43
bu da proteus programı kurulumsuz ve küreklenmiş yazılımın olmazsa olmazlardan
http://www.4shared.com/file/RRu567W3/76SP4.html
(http://www.4shared.com/file/RRu567W3/76SP4.html)
Ustam küreklemek tabirine bayıldım :))
Pro-TR hocam teşekkür ederim hemen başlıyorum. ;)
Pro-Tr hocam ben 18F452 için hazır bir dosya var ama derleme yapamıyorum micro code studio programında da aynı sorunu yaşıyorum compiler programı için hangi versiyonu kullanıyorsunuz. En son gönderdiğiniz protonla denedim olmadı. Yardımcı olabilirmisiniz. ;)
http://hotfile.com/dl/93518308/a4b6f2e/Proton_Derleme_Sorunu.rar.html Pro-TR hocam ben dosyalar ekledim incelermisiniz. Gönderdiğiniz proton derleme programında dosya içinde kodlarla sorun yaşıyorum. Hazır kodlarda değişiklik yaparak yeni bir kod elde etmek istiyorum. İki ayrı dosya var güzel uygulamalar. Derleme programı olarak Proton kullanılarak hazırlanmış. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. ;)
s.a.
hüseyin ustam sizin ilk Wavplayer.bas dosyasının ana yazılım dili nedir. ben kodları protona göre uyarlayacağımda isis ciziminiz varmı? bir simüle edeyim ki hataları denetleyelim
hüseyin ustam ya bu dosyadaki amacınız işlemci ile ses devresi yapmak sanırım, bende de 1-2 tane uygulama var en belirgini bir sumo robotu yapmışlar onu kopnuşturmuşlar hatta nette konuşan robot diye aratırsanız örnekleri çıkar.
Pro-Tr hocam isminizi bilemediğim için sürekli böyle hitap ediyorum kusura bakmayın ama ben dosyaları gönderdim iki ayrı uygulama var yanlış anlamayın ben sd kart ile simülasyon yapılması için isis çizimi ekleyeceğim ama sorunum tam olarak 18f452 wave player resimli dosya diğeri 18f252 ile kurulmuş pdf dosyası var eğer indirdiyseniz.Pic_wav_player ayrı dosyada'dır. Örneğin ben 18f252 ile kurulmuş olanı 18f452 ile çalıştrımak istiyorum kendi deneme kartıma devreyi kurdum. Yani kendim biraz değişiklik yapacağım ama derleme sorunu yaşıyorum seçilecek entegrelerin olduğu kısım gözükmüyor. En son eklediğiniz proton kurulu sorunu nasıl çözerim. Ben kartınıda çizeceğim ama asıl amacım ;ccs c , jal , proton derken kafa karıştı ama kütüphane dosyası olamadığındamı'dır. Ben proton öğrenmeye çalışıyorum. Diğer dosyada bulunan 18f452 wave player dosyasını internetten indirdim ama kodlar bayağı bir karışık geldi kullanılan karekter "{" bu karekter proton programında kullanılıyormu doğru olan nedir sizce bir inceleseniz. Sorun kod derleme ve işlemci seçimi için gerekli olan bölüm gözükmüyor. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. ;)
usta o işaret yerine ' protonda biz bunu kullanırız derleyici görmez açıklama yerlerini,
evet o dosyaları tanıtmak lazım. yani birisi lcd bağlantısı ile alakalı onlar halledilebilir.
ama yazılım çoğunlukla farklı bir dille yazılmış asm değil sanırım CCS kodları olabilir mi? karşılıklarını bulmak lazım.
http://hotfile.com/dl/93552264/cb23c29/Proton_Derleme_Sorunu.rar.html Pro-TR hocam simülasyon dosya içerisinde var ben 18f452 ile kurdum. Orjinal hali 18f252 olmalı ama elimde 18f452 olduğu için kodu değiştirmek istemiş'tim. Kaynak dosya Pic_wav_player isimli dosya içerisinde pdf olarak mevcut. Bir el atsanız 18f452 olarak derlemek gerekli çalışması için ben devreyi kurdum ama deneme yapamıyorum sadece kod doğru olmadığı için 18f452 olarak ayarlanması gerekli, üç adet hazırlanmış kod dosyaları var ben ldr'li olanı deneyeceğim. Yani oradaki kodlar 18f452 için oluşturulmuş olmalı.İlginiz için teşekkür ederim. ;)
Hocam ordaki 18f452 ile yapılacak olan resimli dosya bence o kodlar basic değil bana c kodu gibi geldi. Siz diğerine baksanız hem hazır pdf dosyasında 18f252 değiştirilip 18f452 olarak yeniden derlenecek.mail adresiniz varmıdır. İsterseniz ekleyebilirim hem daha net görüşürüz ne dersiniz. :)
hocam resmimin altında var kaydedin görüşelimde yalnız geç oldu ;D yarın devam edebiliriz.
Hocam ben size daha net yazayım benim amacım sd kartlarla projeler yapabilmek. Uykusuz arkadaş bir proje eklemiş atmel ile kurulu dedektör devresi kodu bulunamamış.Öyle yazıyor sayfada ama sd kart veya flash eeprom var işin içerisinde, çünkü yapılacak olan işlem hem hızlı hemde güvenilir olmalı'dır. Örneğin önceden sd kart içerisine yüklenmiş farklı metallerin örneklenmiş değerlerini düşününelim;altın,gümüş,bakır,demir v.b. İşte bu metallerin örneklemiş değerleri ile sonradan gelecek olan değer karşılaştırılarak yeni bir değer elde ediliyor ve metal tam olarak tespit ediliyor. Bu konuda bayağı bir bilgi yazmıştım dedektörler bölümüne, sizin yaptığınız dedektör sayfasına. Bence mantıklı ne dersiniz.
ekledim hocam görüşmek üzere teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. ;)
doyaları indirdim.bi inceleyeyim.umarım anlayabileceğim düzeydedir
ilk projeyi gerçekleştirdim.gayet açık bi dil.verdiğin dosyalar için çok teşekkürler.
s.a.
bugün radikal bir karar aldım. CCS C öğrenmek için kolları sıvadım. zira 8-10bitlik adc lerle bu işler olmuyor. şimdilik bir kitap siparişi verdim. kendime 3 ay gibi bir süre verdim. nasipse bu süre zarfında öğrenip yeni dedektörler tasarlamayı planlıyorum.
Alıntı yapılan: pro-TR - 03 Ocak 2011, 22:04:04
s.a.
bugün radikal bir karar aldım. CCS C öğrenmek için kolları sıvadım. zira 8-10bitlik adc lerle bu işler olmuyor. şimdilik bir kitap siparişi verdim. kendime 3 ay gibi bir süre verdim. nasipse bu süre zarfında öğrenip yeni dedektörler tasarlamayı planlıyorum.
bu arada özgür kardeş söylediğin gibi ayfa ile görüştüm, uygun fiyattan 3 adet işlemci siparişi verdim, yaklaşık 10 gün sonra elime gecer. zaten atölyemde 15 günden önce hazır olmaz bende bu zaman zarfında ancak hazır olurum. millete çorum-pı yi beğendiremedim. beklentilerin ne olduğunu bilemediğimden sanırım. 24v batarya yerine farklı çözümler arıyorum,
pro tr selamı usta 24 batarya voltajı nı yukseltmekmı istıyosun yıne 12 volt yada 24 volt kullananrak
sıvıc mod mosfet surmelı ıstedın yuksek voltajlarda enerjı uretebılrsın hatta 500khz lere kadar sınus yada kare generotore bıle cevırebılınır sıvıc modlar bende kullanmayı dusunuyorummm
Switch mod = elektriksel gürültü = dedektörün sevmediği bişey ;)
Alıntı yapılan: Karadağ - 03 Ocak 2011, 23:33:12
Switch mod = elektriksel gürültü = dedektörün sevmediği bişey ;)
whites neden bu entegreyi kullanıyor ozaman
uA78S40
S.a kullanabilir doğru ama oluşan gürültüyü engellemek için önlem de almıştır bu da masraf demek. Zaten smps lerin dez avantajı tasarlanmaları incelik istiyo ve yüksek frekanslarda anahtarlama yaptığı için oluşan bazı kötü etkenleri filtreler le gideriyolar bu da ek masraf.
Alıntı yapılan: mollax - 04 Ocak 2011, 00:55:37
Alıntı yapılan: Karadağ - 03 Ocak 2011, 23:33:12
Switch mod = elektriksel gürültü = dedektörün sevmediği bişey ;)
whites neden bu entegreyi kullanıyor ozaman
uA78S40
Dedektör vlf olduğu içindir.
SIWIC MOD BENIM ICIN ALTERNETIF KULLANACAGIM KAYNAK BENIM KULLANDIM GUC OPAMPLARI CALISMA VOLTAJLARI BUYUK OLDU ICIN SIWIC MOD KULLANILABILINIR GENERATOR ICINSE SIWIC MOD FREKANS KAYMALARI VE GURULTU GIBI NEDENLERIN COK IYI FILTRE LENMESIYLE NORMAL OLABILIR ULTRASON DREVER SISTEMLERINDE SIWIC MODDA KULLANILIYO AMA OZEL GELISTIRIDI ICIN BU GENEROTORLER PRATIKTE ZOR OLABILIR SINYALI NORMAL YOLDAN BESLEMEDE NORMALDE CIKIS OP AMPLARIMI BEN SHUTDWN KAPATIP ACMA OZELLIGI OLAN AKIMI VE VOLTAJ OZELLIGI OLAN ENTEGRE KULLANIYORUM MESALA BU OZELLIGE ... PA 05 .....ENTEGRESI ISTEGLERI KARSILAR ORNEGIN MİLİ SANIYELERDE DARBELI SINYAL GONDEREBILIR AMA BU ENTEGRE YUKSEK AKIM VE VOLTAJ CALISTINDAN BENIM KULLANIM DISIMDA KALIYOR BUNUN YERINE AYNI OZELLIKTE DUSUK AKIM ENTEGRERI TERCIH EDIYORUM ................SINYALI KOLAYLIKLA SUREBILIYORUM ........
....BASARILAR ....
Alıntı yapılan: pro-TR - 03 Ocak 2011, 22:08:52
Alıntı yapılan: pro-TR - 03 Ocak 2011, 22:04:04
s.a.
bugün radikal bir karar aldım. CCS C öğrenmek için kolları sıvadım. zira 8-10bitlik adc lerle bu işler olmuyor. şimdilik bir kitap siparişi verdim. kendime 3 ay gibi bir süre verdim. nasipse bu süre zarfında öğrenip yeni dedektörler tasarlamayı planlıyorum.
bu arada özgür kardeş söylediğin gibi ayfa ile görüştüm, uygun fiyattan 3 adet işlemci siparişi verdim, yaklaşık 10 gün sonra elime gecer. zaten atölyemde 15 günden önce hazır olmaz bende bu zaman zarfında ancak hazır olurum. millete çorum-pı yi beğendiremedim. beklentilerin ne olduğunu bilemediğimden sanırım. 24v batarya yerine farklı çözümler arıyorum,
Çok sevindim usta... Bu sıralar biraz uzak kaldık maalesef...
pro tr ustam konu başındaki belgeleri yeniden başka site üzerinden verebilirmisini, mahkeme kararı çıkıyor linklerde
.. yandexdiskbveya zippyshare falan..
PRO-TR HOCAM MERHABA NASILSINIZ ?
BEN PROTON A YENİ BAŞLAYACAĞIM FAKAT HERKES KAFAMI KARIŞTIRIYOR C ÖĞREN TIKANIRSIN PROTON DA DİYE.BENİ BU KONUDA BİRAZ AYDINLATIR İSENİZ SİZİN DERSLERİNİZE KATILMAK İSTİYORUM
pbp veya protonda yaptığın herşeyi kodsuz yapmak için flowcode öğren. Basit etkili ve kolay ;)
üstelik aynı yazılımla avr veya arm da programlayabilirsin
http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=5634.0 (http://www.teknolojiekibi.com/yeni/index.php?topic=5634.0)